Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sposób na dostanie się do auta

Featured Replies

Napisano

Czy są jakieś 'domorosłe' sposoby zabezpieczenia auta przez dostępem osób trzecich (czytaj: włam i zabór)?

Macie jakieś tajne guziczki, sprężynki albo inne sposoby na wyłącznie autoryzowane używanie Waszego Forda?

Napisano

w sumie jedynysposób który w miarę ogranicza i opóźnia złodzieja to wyłącznik zapłonu umieszczony gdzies we wnętrzu - w benzynie odcina się pompe paliwa, w dieslu nie wiem co smile.gif każdy elektronik samochodowy powinien to założyć.

Jeśli idzie o sposoby na dostanie się do auta to nie ma bata - jak będę chcieli to i tak wlezą. Ja tam wolę dobre AC zlosnik.gif

Napisano

> Czy są jakieś 'domorosłe' sposoby zabezpieczenia auta przez dostępem osób trzecich (czytaj: włam i

> zabór)?

Ryglowanie + alarm.

> Macie jakieś tajne guziczki, sprężynki albo inne sposoby na wyłącznie autoryzowane używanie Waszego

> Forda?

Po co - w zlosci zniszcza Ci wnetrze albo co innego narozrabiaja.

Pewne zabezpieczenia musza powinny byc, ale nie ma co przesadzac - jak beda chcieli to na lawete wezma, albo po prostu zniszcza frown.gif

Napisano
  • Autor

> Ryglowanie + alarm.

Mój egzemplarz ryglowania nie ma. Alarm będę zakładał.

> Po co - w zlosci zniszcza Ci wnetrze albo co innego narozrabiaja.

> Pewne zabezpieczenia musza powinny byc, ale nie ma co przesadzac - jak beda chcieli to na lawete

> wezma, albo po prostu zniszcza

Wolę, żeby zniszczyli i zostawili, niż nie zniszczyli, ale ukradli.

Napisano

> Mój egzemplarz ryglowania nie ma. Alarm będę zakładał.

Pewny jestes?

> Wolę, żeby zniszczyli i zostawili, niż nie zniszczyli, ale ukradli.

Na Twoim miejscu wolalbym, by go ukradli. Bo naprawa moze byc mocno kosztowna, plus moze sie okazac, ze szkoda calkowita i zabawa z ubezpieczycielem.

A tak ni ma i juz - oczywiscie pod warunkiem, ze jest AC ok.gif

Napisano
  • Autor

> A tak ni ma i juz - oczywiscie pod warunkiem, ze jest AC

Jakbym miał AC to nie byłoby tematu.

Napisano

> Czy są jakieś 'domorosłe' sposoby zabezpieczenia auta przez dostępem osób trzecich (czytaj: włam i

> zabór)?

> Macie jakieś tajne guziczki, sprężynki albo inne sposoby na wyłącznie autoryzowane używanie Waszego

> Forda?

Kolego chyba najlepszy sposób to popularna "sensorówka" cięta po zapłonie dla pewności można by też zrobić takie cięcie po pompie. (raczej nie będzie nikt rwał wykładzin i plastików co by obejść układ, bo na to nie ma czasu...)

Dość oryginalnym miejscem na pstryczek może być np. osłona przeciwsłoneczna, albo można też bardziej się wysilić i wpasować go np pod przycisk fabryczny. np grzania szyby lub regulacji lusterek itp...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.