Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie gaśnie lampka wewnątrz auta [Astra F kombi]

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Mam problem z niegasnącą lampką oświetlającą wnętrze samochodu. Otóż po zamknięciu drzwi nie chce zgasnąć ani lampka z przodu ani ta w bagażniku. Również pokrętło włączające światła na zewnątrz (wbudowany jest tam włącznik/wyłącznik światełka wewnątrz) nie wyłącza oświetlenia w środku. Sprawdzałem styki w drzwiach i wyglądają na sprawne. Czy to może być coś z przewodami ? Przebicie na masę ?? Jeśli tak, to jak biegną te przewody i gdzie mogę się spodziewać uszkodzenia ? Jeśli to coś innego, to co to może być?? Pozdrawiam.

Napisano

> Sprawdzałem styki w drzwiach i wyglądają na sprawne. Czy to może

> być coś z przewodami ? Przebicie na masę ?? J

wyglądają na sprawne czy sa sprawne bo to różnica??

jeżeli to nie krańcówki to powodem jest zwarcie do masy

Napisano

> jeżeli to nie krańcówki to powodem jest zwarcie do masy

może przy przelotce do tylnych drzwi kabelek od krańcówki się obtarł i zwiera?? Zdjęcie osłon progów (T25) to moment a sporo może wyjaśnić

Napisano

> Witam wszystkich. Mam problem z niegasnącą lampką oświetlającą wnętrze samochodu. Otóż po

> zamknięciu drzwi nie chce zgasnąć ani lampka z przodu ani ta w bagażniku. Również pokrętło

> włączające światła na zewnątrz (wbudowany jest tam włącznik/wyłącznik światełka wewnątrz) nie

> wyłącza oświetlenia w środku. Sprawdzałem styki w drzwiach i wyglądają na sprawne. Czy to może

> być coś z przewodami ? Przebicie na masę ?? Jeśli tak, to jak biegną te przewody i gdzie mogę

> się spodziewać uszkodzenia ? Jeśli to coś innego, to co to może być?? Pozdrawiam.

Odkrec krancowki od slupków tak aby odciac mase i zobacz czy swiatelko zgasnie jak zgasnie to masz winowajce a jak nie to szukac jak kolega wyzej przetartych przewodow w wiazce, u mnie problem zrobila krancówka w bagażniku wypiela sie zlaczka przy karancowce i zmasowala do klapy, pytanie jeszcze takie czy miales osobno zapalane swiatelka w samochodzie i bagazniku czy razem sie zapalaja?

Napisano
  • Autor

Styki w drzwiach nie tylko wyglądają na sprawne, ale także są sprawne (wykręcałem je i dokładnie sprawdziłem). Światełka zapalały się osobno. W bagażniku zapalało się dopiero po otwarciu tylnej klapy.. Jeśli jutro znajdę chwilę to poodkręcam krańcówki.. jak coś to dam tu znać czy znalazłem :/

Dodam tylko, że problemy zaczęły się w jakiś tydzień, dwa po zamontowaniu alarmu. Alarm mam właśnie podpięty pod oświetlenie wewnątrz. Teraz jest tak, że nawet jeśli włączę alarm pilotem (centralny zamyka drzwi), to delikatnie kluczem mogę otworzyć drzwi i nawet wsiąść do samochodu (alarm nie załączy się dopóki nie wywołam większych drgań :/ ). Poszukam też przy kabelkach od alarmu.

Napisano

> Dodam tylko, że problemy zaczęły się w jakiś tydzień, dwa po zamontowaniu alarmu. Alarm mam właśnie

> podpięty pod oświetlenie wewnątrz. Teraz jest tak, że nawet jeśli włączę alarm pilotem

> (centralny zamyka drzwi), to delikatnie kluczem mogę otworzyć drzwi i nawet wsiąść do

> samochodu (alarm nie załączy się dopóki nie wywołam większych drgań :/ ).

Jak zakładałeś u 'speców' to może warto jechać na reklamacje, bo zapłaciłeś i teraz jeszcze sam będziesz robić - sam to mogłeś od razu smile.gif

Jeżeli sam, to przepraszam, po prostu sprawdź tak jak piszesz smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli sam, ..., po prostu sprawdź tak jak piszesz

Sam zakładałem.. ze szwagrem zeby.GIF (pifffko - bezalkoholowe wink.gif itp)

Sprawdziłem na początek ten alarm i.. to jego sprawka :/ Pod maską zamontowaliśmy taką "stykę" jakie są w drzwiach (..no, podobną) i okazało się że ona ma mały luz (o jedno pifffko - bezalkoholowe wink.gif za dużo ). Dziękuję wszystkim za pomoc. Sprawa wyjaśniona, temat można zamknąć. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.