Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen Jumper Dangel - ma ktoś?

Featured Replies

Napisano

Interesują mnie możliwości "terenowe" takiego auta. Jakiego rodzaju 4x4 jest w tych pojazdach?

Szukam samochodu, którym można przewieźć trochę sprzętu (kilkaset kg powiedzmy) w teren umiarkowany - tzn. muszę czasem podjechać kawałek łąką, czy w miarę równym polem - ale bez ekstremów typowo off-roadowych. Warunek - 2,5 metra długość przestrzeni bagażowej, auto typu furgon (dużo drobnicy, którą chcę mieć "pod kontrolą" w momencie, gdy auto stoi i czeka na kolejny wyjazd).

Może zaproponujecie coś innego?

Dla uściślenia - interesuje mnie coś takiego w cenie powiedzmy podobnej +/- 25%.

Napisano

Jeżeli chodzi o samego citroena: zwykła wersja jest OK. nawet nie wiedziałem ze wystepuje w wersji 4x4.

Kupiłem w tamtym roku we francji krótkiego z silnikiem 2,0hdi z przebiegiem 210kkm i zrobiłem nim juz ponad 50kkm.

cześci tanie, nie psuje się, nie narzekam.

jak do tej pory, wymieniłem rozrząd, dwie tuleje wahaczy z przodu i juz dwa razy łożysko w przednim kole. z łożyskami to chyba wada fabryczna, bo w wielu ducato/jumper/boxer padają łożyska. chyba za mocno spasowali łożysko z wewnętrznym pierścieniem, bo za każdym razem jak wymieniałem, wewnętrzny pierścień był fioletowy spineyes.gif

waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja jezdzilem troche zwyklym Jumperem, to musze powiedziec ze trzeba uwazac mocno na wystajaca z pod zderzaka chlodnice (2.8), raz otarlem ja przy zjezdzie/wjezdzie, drugi raz utknela mi w glinie na nie wybudowanej drodze (koparka mnie musiala wyciagac), takze nie wiem czy to auto dobre w teren wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja jezdzilem troche zwyklym Jumperem, to musze powiedziec ze trzeba uwazac mocno na wystajaca z pod

> zderzaka chlodnice (2.8), raz otarlem ja przy zjezdzie/wjezdzie, drugi raz utknela mi w glinie

> na nie wybudowanej drodze (koparka mnie musiala wyciagac), takze nie wiem czy to auto dobre w

> teren

Dlatego pytam smile.gif Czy wersja 4x4 się nadaje na takie lekkie terenowe warunki. Że zwykła nie bardzo - mogę się domyślać.

Napisano

> Interesują mnie możliwości "terenowe" takiego auta. Jakiego rodzaju 4x4 jest w tych pojazdach?

> Szukam samochodu, którym można przewieźć trochę sprzętu (kilkaset kg powiedzmy) w teren umiarkowany

> - tzn. muszę czasem podjechać kawałek łąką, czy w miarę równym polem - ale bez ekstremów

> typowo off-roadowych. Warunek - 2,5 metra długość przestrzeni bagażowej, auto typu furgon

> (dużo drobnicy, którą chcę mieć "pod kontrolą" w momencie, gdy auto stoi i czeka na kolejny

> wyjazd).

> Może zaproponujecie coś innego?

> Dla uściślenia - interesuje mnie coś takiego w cenie powiedzmy podobnej +/- 25%.

A może będzie Ci pasował Sprinter 4x4. Wyżej zawieszony, dość sporo jest ich na rynku. Z częściami nie będzie dużych problemów (tak mi się wydaje).

Samochodów made by Dangel po Polsce jeździ bardzo bardzo mało. A sprinterów 4x4 jest o wiele więcej.

Napisano
  • Autor

> A może będzie Ci pasował Sprinter 4x4. Wyżej zawieszony, dość sporo jest ich na rynku. Z częściami

> nie będzie dużych problemów (tak mi się wydaje).

> Samochodów made by Dangel po Polsce jeździ bardzo bardzo mało. A sprinterów 4x4 jest o wiele

> więcej.

Dobry pomysł waytogo.gif Jak się taki Sprinterek sprawuje? Jaki mniej więcej jest koszt zakupu? Trochę pieniędzy na modernizację / wymianę sprzętu w tym roku już wydaliśmy i chodzi o coś lajtowego 4x4 w cenie do powiedzmy 30 kilku tysięcy netto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.