Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra B '99 2.0 w dieselku. Na co patrzeć?

Featured Replies

Napisano

Mam okazję kupić Vectrę z tematu w kombiku. Samochód od wujka, z zewnątrz OK, na słuch też OK. Auto ma przejechane 250tkm (nie kręcone) i jeździło do tej pory bo strassach i autobahnach wink.gif. Cena (na obecną chwilę) wychodziła by mi <6tys zł + opłaty. Jak to już 2 lata temu było - szukam w sumie czego innego, ale trafia się okazja wink.gif. Jak wszystko pójdzie OK, to będzie to mój pierwszy Opel wink.gif - mam nadzieję, ze jeśli się tu pojawię, to z radości, a nie z racji problemów wink.gif.

Tak więc - na co patrzeć przed zakupem, co zrobić po zakupie...

Napisano

Jak w przypadku każdego auta. Warto zobaczyć jak pali na zimnym i ciepłym. Jeśli pracuje w miarę równo to w silniku nie ma co szukać. Co do blachy sprawdź tylne nadkola i progi oraz tylną klapę. ok.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Wczoraj nasmarowaliśmy* koła, zawory i co jeszcze było do smarowania (* - żeby dobrze jeździło wink.gif ), a zaraz idę z umową.

Autko ma jeden problem - nie działa wyświetlacz frown.gif Da się toto jakoś naprawić?

Napisano

> Autko ma jeden problem - nie działa wyświetlacz Da się toto jakoś naprawić?

któren wyświetlacz nie działa i jak nie działa?

rózne powody mogą byc nie działania, wyciagnieta wtyczka, brak zasilania lub usterka wewnetrzna

bez demontażu raczej cieżko określić powód niedziałania ale jakby co naprawa nie jest trudna w ostateczności można wymienić za stosunkowo nieduże pieniądze wyświetlacz...

A tak na marginiesie gratuluję wyboru jedynej słusznej drogi... waytogo.gif

Napisano

> Wczoraj nasmarowaliśmy* koła, zawory i co jeszcze było do smarowania (* - żeby dobrze jeździło ),

> a zaraz idę z umową.

> Autko ma jeden problem - nie działa wyświetlacz Da się toto jakoś naprawić?

standard zimne luty i piksele padają frown.gif albo naprawa albo wymiana sprawny.

Napisano
  • Autor

> któren wyświetlacz nie działa i jak nie działa?

> rózne powody mogą byc nie działania, wyciagnieta wtyczka, brak zasilania lub usterka wewnetrzna

> bez demontażu raczej cieżko określić powód niedziałania ale jakby co naprawa nie jest trudna w

> ostateczności można wymienić za stosunkowo nieduże pieniądze wyświetlacz...

> A tak na marginiesie gratuluję wyboru jedynej słusznej drogi...

Ech cosik nacisnąłem i dziwnym trafem wiadomość nie poszła...

W skrócie...

Całkiem fajne to autko - te konie jakieś mocniejsze - 100KM z Vectry bije 137 z Safrana... Chemnitz - Drezno i średnia prędkość 147 km/h. 830 km ze średnią prędkością 110 km/h (zgodnie z przepisami) i spalaniem 6,1.

Wyświetlacz (ten z godziną i RDS) częściowo naprawiony - metodą radziecką - jebut w wyświetlacz wink.gif Nie świeci "dolne okienko" - tylko nie wiem czy ono ma się świecić wink.gif.

Jest problem - świecą poduszki. Choć wujek twierdzi, że są OK i ja nie przypominam sobie by miał jakieś zdarzenie. Aaaa i rok temu nie świeciły... Da się jakoś "domowo" sprawdzić czy są czy nie?

I na koniec... KTO wymyślił taki dostęp do żarówek w tablicy rozdzielczej? A ja narzekałem że w safrance już jest hardcore...

Napisano

> Jest problem - świecą poduszki. Choć wujek twierdzi, że są OK i ja nie przypominam sobie by miał

> jakieś zdarzenie. Aaaa i rok temu nie świeciły... Da się jakoś "domowo" sprawdzić czy są czy

> nie?

Sprawdź złącze poduszek pod fotelami

Napisano
  • Autor

> Sprawdź złącze poduszek pod fotelami

Zerknę. Teraz auto stoi u taty (stary chłop ze mnie a nadal muszę na OC oszczędzać frown.gif ) i jak wyśle tablice i wujek wyrejestruje, to będzie rejestrował auto - jak tylko będzie pod ręką to zobaczę - dzięki...

Napisano

> Wyświetlacz (ten z godziną i RDS) częściowo naprawiony - metodą radziecką - jebut w wyświetlacz

facepalm.gif

> Nie świeci "dolne okienko" - tylko nie wiem czy ono ma się świecić .

jeśli wyświetlacz masz dzielony na dwa okienka to dolne nie ma prawa świecić. zlosnik.gif Chyba, że masz automat to tam kontrolka od niego jest biglaugh.gif

> I na koniec... KTO wymyślił taki dostęp do żarówek w tablicy rozdzielczej?

konstruktorzy z OPLA hmm.gif

Nie ma tragedii troszkę trzeba rozebrać ale robota prosta ok.gif

Napisano

> jeśli wyświetlacz masz dzielony na dwa okienka to dolne nie ma prawa świecić.

chyba, że zrobi to

Quote:

metodą radziecką - jebut w wyświetlacz

to wtedy kto wie... hahaha.gif

Napisano

> to wtedy kto wie...

wtedy to zaświecić może cała deska albo zupełnie zgasnąć facepalm.gif

Napisano
  • Autor

Obiecuję, że metodą radziecką nie będę testował co z poduszkami - bo jebut w okolice zderzaka może się źle skończyć wink.gif

Napisano

> Obiecuję, że metodą radziecką nie będę testował

ogólnie żadne miejsce nie lubi napraw taką metoda zlosnik.gif

>co z poduszkami - bo jebut w okolice zderzaka może się źle skończyć

mysle, że gorzej będzie jak zaczniesz walić w okolicy tunelu środkowego biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.