Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Muli, a błędow nie ma - o co chodzi? x17dtl

Featured Replies

Napisano

U mnie autko słabiutkie, nie ma błędow i tu mam pytanko. Auto solidnie dymi na czarno powyzej 2.5tys obr. Podejrzewam, ze to albo turbo albo moze wtryski. Nie jestem pewny czy turbo, bo jest slaby od samego spodu, a gdyby to było turbo to brakowało by mu mocy od 2tys.obr., czy dobrze rozumuję?

Sprawdzałem wirnik i nie ma luzów. Od strony filtra powietrza turbo suche,a od strony IC jest dosc mokro, czy to moze byc uszczelniacz turbiny czy to norma? (oleju nie bierze)

Silnik glośniej pracuje również, chociaz czasmi cichnie i moc wraca niewiem.gif

Napisano

> jest slaby od samego spodu, a gdyby to było turbo to brakowało by mu mocy od 2tys.obr., czy

> dobrze rozumuję?

Od samego dolu to i z dobrym turbo szalu nie ma wink.gif generalnie od okolo 2300 powinno byc czuc dzialanie turbo

> Sprawdzałem wirnik i nie ma luzów.

waytogo.gif

>Od strony filtra powietrza turbo suche,a od strony IC jest dosc

> mokro, czy to moze byc uszczelniacz turbiny czy to norma? (oleju nie bierze)

raczej ok jesli nie ma za duzo ... glownie lekka mgielka powinnna byc

> Silnik glośniej pracuje również, chociaz czasmi cichnie i moc wraca

Moze cos z nieszczelnoscia w ukladzie dolotowym? albo faktycznie wtryski

z odpalaniem nie ma problemu? przy rozrzadzie nie bylo nic gmerane?

Napisano
  • Autor

W opisie tego silnika znalazłem, ze sa" trzy elektrozawory pneumatycznego sterowania ciśnienia doładowania, przepustnic zawirowania powietrza zasilającego i recyrkulacji spalin"

wiem tylko gdzie znajduje się elektrozawór recylkulacji spalin, a czy ktos wie gdzie są dwa pozostałe i jak w ogóle one wyglądają? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> W opisie tego silnika znalazłem, ze sa" trzy elektrozawory pneumatycznego sterowania ciśnienia

> doładowania, przepustnic zawirowania powietrza zasilającego i recyrkulacji spalin"

> wiem tylko gdzie znajduje się elektrozawór recylkulacji spalin, a czy ktos wie gdzie są dwa

> pozostałe i jak w ogóle one wyglądają?

Wygląda na to, że nikt tego silnika nie zna, albo nie chce się podzielić swoją wiedzą. frown.gif (i nie mowcie, ze jeden jest przy turbo, bo tam go nie ma)

Napisano

Jeśli widzisz EGR to po wężyku który od niego idzie dojdziesz do zaworka. Drugi zaworek (od turbiny) wygląda tak samo i jest przymocowany do prawego kielicha zawieszenia.

Trzeci zaworek od klap zawirowujących też wygląda tak samo, ale u Ciebie nie występuje.

Napisano

> Silnik glośniej pracuje również, chociaz czasmi cichnie i moc wraca

Skromnie zaproponuje wymontowanie pompy wtryskowej i jej sprawdzenie (jako ostatecznosc po sprawdzeniu wszystkich podcisnien i zaworow). Z opisu wynika, iz uklad regulacji poczatku kata wtrysku szwankuje, ale to tylko diagnoza na odleglosc.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jeśli widzisz EGR to po wężyku który od niego idzie dojdziesz do zaworka. Drugi zaworek (od

> turbiny) wygląda tak samo i jest przymocowany do prawego kielicha zawieszenia.

> Trzeci zaworek od klap zawirowujących też wygląda tak samo, ale u Ciebie nie występuje.

Jestem trochę zoskoczony, ze mam drugi taki zaworek od turbiny, przepatrzylem silnik ale go nie znalazłem. Może mówisz o 1.7 isuzu, a nie o oplowskim 1.7dtl ? hmm.gif

Napisano

> Jestem trochę zoskoczony, ze mam drugi taki zaworek od turbiny, przepatrzylem silnik ale go nie znalazłem.

Faktycznie, teraz zauważyłem, że X na początku, a nie Z.

To rzeczywiście nie ma drugiego, bo wastegate jest podpięty bezpośrednio w dolot. Sorki za zamieszanie blush.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.