Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brzęczenie/szuranie Corolla e12 1.6vvti

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam problem, kiedyś już o nim wspominałem aczkolwiek nie rozwiązało się i dalej nie wiadomo do końca.

Otóż z silnika dochodzą brzęki/szurania nie wiem jak to określić ale tylko w momencie gdy dodaję gazu od 2 biegu i w górę. Im mniej obrotów jakby bardziej słychać. Wcześniej tylko przy dodawaniu gazu teraz również przy odpuszczeniu ale gdy auto dalej jedzie na biegu. W momencie wrzucenia jałowego brzęczenie znika i jest cichutko. Na postoju gazowanie nic nie wywołuje. Brałem pod uwagę ten cały kolektor, który lubi dawać odgłosy w tych Corollach. Boję się jednak, że to rozrząd. Nie do końca wiem jak pracuje rozrząd stąd moje pytanie czy jakoś na biegu zmienia się szybkość jego obracania lub coś co może powodować jego obcieranie o obudowę? Jeżeli to kolektor to czemu się nie odzywa na biegu jałowym. Proszę o pomoc!

Pozdrawiam

Napisano

> Jeżeli to kolektor to czemu się nie odzywa na biegu jałowym. Proszę o pomoc!

> Pozdrawiam

Kolektor to raczej nie jest bo on hałasuje od 2 tys do 2.8 tys i na każdym biegu (przynajmniej tak u mnie było)

Napisano
  • Autor

No i jest diagnoza choć też bez konkretów. Skrzynia biegów. Tylko teraz, muszą rozebrać i zobaczyć, w najlepszym wypadku łożyska wymienić, tak mówią jedni, drugi, że prędzej coś z dyfrem. Teraz tylko zostaje szukać kogoś dobrego od skrzyń. Czy może ktoś polecić kogoś w Krakowie. Na razie polecono mi zakład w Jawornikach pod Myślenicami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.