Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błyska kontrolka od aku

Featured Replies

Napisano

Witam

Wczoraj wieczorem prawie całą drogę z Katowic do Gliwic błyskała bądź świeciła ciągłym światłem kontrolka od aku..... Przy mocniejszym przyspieszaniu kontrolka praktycznie się cały czas świeciła - przy hamowaniu gasła.... alien.gif Od razu mówię że wczoraj cały czas padało i mega dużo kałuż było.... Podejrzewam że ładowanie było bo wróciłem bez problemów z Katowic (zero przygasania świateł zero jakichkolwiek innych objawów). Dziś rano również beż problemu odpaliłem. Dziś też sprawdziłem napięcie ładowania (trasa ok 6-7km) i prawie cały czas było w okolicach 13,6V na gnieździe zapalniczki (oczywiście minimalnie się wahało w zależności od włączonych odbiorników). Przed chwila zmierzyłem na aku i jego wartość tam jest ok 14,07V przy napieciu na zapalniczce 13,6 - więc pewnie drobny spadek na kablach, złączach itp ale mniejsza o to....

Pany powiedzcie mi - czy jak kabel od kontrolki się gdzieś przetrze bądź nie ma dobrego styku to kontrolka daje takie objawy jak opisane wyżej? A może gdzie indziej szukać przyczyny? hmm.gif

Napisano

ja bym na Twoim miejscu sprawdził wszystkie masy oraz czy klemy się trzymają na aku jak trzeba

Napisano
  • Autor

> ja bym na Twoim miejscu sprawdził wszystkie masy oraz czy klemy się trzymają na aku jak trzeba

no jakby klemy nie trzymały to by mi chyba wszystko przygasało itp.... no i radio chyba by się resetowało...... i czasem były by "braki" prądu..... czy źle myślę?

wszystkie masy czyli gdzie?

Napisano

u mnie była klema plusowa luźna i aku się czasami świecił. Dodatkowo możesz sprawdzić w jakim stanie są przewody na alternatorze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.