Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regulator cisnienia paliwa punto I

Featured Replies

Napisano

Witam,

Raczej padł regulator ciśnienia paliwa, paliwo wylatuje przez "dziurki" w regulatorze i zalewa paliwem całą przepustnice confused.gif

Czy komuś padł regulator ciśnienia paliwa? sporo czytam o usterkach puńciaków, ale z taką awarią jeszcze się nie spotkałem.

Nie mam go jak odkręcić (torx) jestem poza domem, pytanie czy da się go jeszcze reanimować? czy szukać innego i gdzie można kupić tylko sam regulator.

Napisano

Mi padł. Choć nie dokładnie regulator a oring. Nie było wymaganego ciśnienia w listwie. No ale właśnie. Regulator to jest na listwie przy MPI.

Ale w 55? Wydaje mi się, że nie ma. Jestem prawie pewien, że nie ma, bo mam/miałem w domu dwa punta. 75 i 55 i właśnie nie miałem skąd podebrać. Bo tak to przekładałem części celem trafnych diagnoz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

>

> Ale w 55? Wydaje mi się, że nie ma. Jestem prawie pewien, że nie ma, bo mam/miałem w domu dwa

> punta. 75 i 55 i właśnie nie miałem skąd podebrać.

jest, jest smile.gif

post-28234-1435250956543_thumb.jpg

Napisano

> jest, jest

Aha ok.gif

Pamiętam tylko, że jak zapytałem o cenę do 75 - 450zł padłem tongue.gif

Jak już wykręcisz (jesteś poza domem, ale poza cywilizacją, że nie ma gdzie torx'a kupić?) to sprawdź ten orin ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak już wykręcisz (jesteś poza domem, ale poza cywilizacją, że nie ma gdzie torx'a kupić?) to

> sprawdź ten orin

W domu mam kilka kompletów torxa i nie chcę kupować, aby tylko rozkręcić i popatrzyć, bo raczej tam nie ma nic do naprawy.

Co do oringa to raczej to nie to, paliwo tryska i to bardzo mocno przez te dwie dziurki confused.gif Przy zdjętej obudowie filtra powietrza, paliwo rozbryzguje po całej komorze silnika.

Tyle dobrze, że mam lpg, odpalam na benzynie (sterownik lpg nie ma opcji odpalania na gazie), przełączam na lpg, odpinam wtyczkę od pompy paliwa i jazda zakrecony.gif

Napisano

czasami padają regulatory w 1.2 czyściej niż w 1.1:)

Jak potrzebujesz to zapraszam na priv:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.