Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] glowica do 1,7 D

Featured Replies

Napisano

Witam

Moj kolega ma Astre z oplowskim diesel-em 1,7 i w zwiazku z tym ze padla mu glowica chcialby sie dowiedziec czy podejdzie od silnika Isuzu 1,7 D. Za wszelkie opinie i sugestie z gory dzieki.

Pozdrawiam

Napisano

Nie ma szans. Zupełnie inna konstrukcja.

Chyba że mylisz oplowskiego X17DTL z X17DT (isuzu)

Napisano
  • Autor

To jest oploski 1,7 bez turbo oznaczenie nie znam nie sprawdzalem twierdzil ze bylu tez isuzu bez turbo i o taka glowice mu chodzilo, powiedzialem mu ze raczej nie podejdzie ale na wszelki wypadek pytam tam gdzie wiem ze na 100% dobra informacje otrzymam. Dzieki za szybka odpowiedz waytogo.gif

Pozdrawiam

Napisano

silnik isuzu i oplowski to dwa zupełnie różne twory, a to, że oba wsadzane do tej samej budy, niczego nie zmienia

Prędzej możesz w tę strone: głowica od x17dtl (a więc oplowskiego z turbo) będzie pasowała do 17dr (czy jak tam się nazywał ten oplowski bez turbo)

Napisano

Nigdy nie słyszałem żeby w oplu był montowany silnik wolnossący isuzu. Może w isuzu były takie montowane. Jesli tak to równie dobrze można zadac pytanie czy głowica z peugeota bedzie pasowała do silnika opla. Cos sie chyba Twojemu koledze pomyliło. A jesli ja sie myle i były takie silniki w oplach to i tak na 100% głowica nie podejdzie.

Pozdrawiam

Napisano

> Prędzej możesz w tę strone: głowica od x17dtl (a więc oplowskiego z turbo) będzie pasowała do 17dr

> (czy jak tam się nazywał ten oplowski bez turbo)

A jak ma w 17dr splyw oleju zrobione ... nie czasem z glowicy?

Juz wyjasniam czemu pytam...widzialem pewien okaz ... nawet nim sie przejechalem grinser006.gif pare lat temu na autohandlu w Starogardzie Gd grinser006.gif

Otoz owa astra w dieslu (to byl rocznik po FL wiec to byl X17DTL) miala 2 odplywy oleju ten z pokrywy (bo pokrywa byla z X17DTL) ktory byl chamsko drewnianym kolkiem zablokowany rotfl.gif oraz byl drugi nizej (chyba z glowicy z tego co pamietam) i to szlo do miski olejowej ...

Wiec chyba da sie zamontowac glowice naprzemiennie skoro podeszla do X17DTL to i na odwrot chyba powinna pasowac hmm.gif

czolem

Oberon

Napisano

Skad wiem, że się da?

Koleżance w x17dtl puściła upg, a ona , jako że dziewczyna wink.gif, nie patrzyła na wskaźnik temperatury, tylko jechała aż silnik sam stanął.

Głowica popękała i trza było szukać nowej. W każdym razie, wiem, że jakis magik wsadził głowice od 1.7 wolnossącego i taki mix pracuje do dziś bez kłopotów (a cała sprawa miała miejsce ze 2 lata temu)

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim za opinie i wskazowki. Nie sadzilem ze temat wywola az taka burze kolega zadowolil sie odpowiedzia ze nie przejdzie taka kombinacja i szuka odpowiedniej glowicy.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.