Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moje Uno 1.0 i Sonda

Featured Replies

Napisano

Witam mam Uno z 1994r. jest to wersja Fire 45 i tak się zastanawiam czy jest w tym modelu sonda lambda bo coś mi się spalanie nie podoba.

Napisano

> Witam mam Uno z 1994r. jest to wersja Fire 45 i tak się zastanawiam czy jest w tym modelu sonda

> lambda bo coś mi się spalanie nie podoba.

Po pierwsze nie ten kącik a po drugie to jeśli masz Fire 45 a na rurze wydechowej nie masz niczego dokręconego z wystającym kablem, to może oznaczać, że masz gaźnik icon_rolleyes.gif Reszty się domyśl hehe.gifoink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Po pierwsze nie ten kącik a po drugie to jeśli masz Fire 45 a na rurze wydechowej nie masz niczego

> dokręconego z wystającym kablem, to może oznaczać, że masz gaźnik Reszty się domyśl

Przepraszam to moje pierwsze posty nie zauważyłem ze nie w tym dziale no to jeżeli nie mam Sondy bo raczej na pewno nie mam to co może być powodem dużego spalania ? tankuje 95

Napisano

> Przepraszam to moje pierwsze posty nie zauważyłem ze nie w tym dziale no to jeżeli nie mam Sondy bo

> raczej na pewno nie mam to co może być powodem dużego spalania ? tankuje 95

Możesz mieć rozregulowany gaźnik? Ile Ci pali tego paliwa, skoro twierdzisz, że za dużo a sam nie wiesz jaki masz układ paliwowy hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Możesz mieć rozregulowany gaźnik? Ile Ci pali tego paliwa, skoro twierdzisz, że za dużo a sam nie

> wiesz jaki masz układ paliwowy

około 9-10L z tego co czytałem to ma palić 6L no i to mój pierwszy samochód wiec ja to się nie znam za bardzo na tym

Napisano

> około 9-10L z tego co czytałem to ma palić 6L no i to mój pierwszy samochód wiec ja to się nie

> znam za bardzo na tym

Pierwsze primo: w mieście między 6 a 8 pali

Drugie primo: jak jeździsz z pedałem gazu w podłodze, to się nie dziw, że dużo pali

Trzecie primo: zamontuj sobie obrotomierz i jeździć do max. 2500 obrotów smile.gif Wtedy będzie palił mało

Czwarte primo: jako, że mówimy o silniku gaźnikowym, to proponowałbym Ci udać się do najbliższego gaźnikowca, by Ci sprawdził i ewentualnie wyregulował gaźnik.

Napisano
  • Autor

> Pierwsze primo: w mieście między 6 a 8 pali

> Drugie primo: jak jeździsz z pedałem gazu w podłodze, to się nie dziw, że dużo pali

> Trzecie primo: zamontuj sobie obrotomierz i jeździć do max. 2500 obrotów Wtedy będzie palił mało

> Czwarte primo: jako, że mówimy o silniku gaźnikowym, to proponowałbym Ci udać się do najbliższego

> gaźnikowca, by Ci sprawdził i ewentualnie wyregulował gaźnik.

A no zapomniełem napisać ze ten wężyk co mi powietrze do gaźnika doprowadza to on był pękniety zakleiłem go bo nie mam gdzie teraz nowego kupić czy to może być powod? z tym pedałem docisnietym do deski to przesadziłes zeby.GIF

Napisano

> A no zapomniełem napisać ze ten wężyk co mi powietrze do gaźnika doprowadza to on był pękniety

> zakleiłem go bo nie mam gdzie teraz nowego kupić czy to może być powod? z tym pedałem

> docisnietym do deski to przesadziłes

Nie ma takowego wężyka a jedynie jest rura o średnicy ok 5 cm icon_rolleyes.gif która doprowadza powietrze do osłony filtra powietrza, który to zamontowany jest na gaźniku icon_rolleyes.gif Tobie chodzi pewnie o taką cienką lecz dość długą rurkę, która gaźnik łączy z częścią w kształcie UFO (taki spodek z wychodzącym z niego wężykiem) icon_rolleyes.gifhmm.gif

Zresztą zrób fotkę i będziemy dumać icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Nie ma takowego wężyka a jedynie jest rura o średnicy ok 5 cm która doprowadza powietrze do

> osłony filtra powietrza, który to zamontowany jest na gaźniku Tobie chodzi pewnie o taką

> cienką lecz dość długą rurkę, która gaźnik łączy z częścią w kształcie UFO (taki spodek z

> wychodzącym z niego wężykiem)

> Zresztą zrób fotkę i będziemy dumać

No nie mam jak ci tego pokazać no odchodzi od filtra taka o małej średnicy ale to może mieć coś wspólnego z tym moim problemem?

No zrobię ale to już nie dzisiaj bo dzisiaj to już czasu nie mam;/

Napisano

> około 9-10L z tego co czytałem to ma palić 6L no i to mój pierwszy samochód wiec ja to się nie

> znam za bardzo na tym

Moim skromnym zdanie gaźnik do regulacji i będzie dobrze. No chyba ze ma nieprzeciętne przyspieszanie i dlatego tyle pali 270751858-jezyk.gif

Nie jeden mówił mi że :"gaźnikowy spoli tyla wiela mu wlejesz, chybś nawet wiadrem loł mu tank" zlosnik2.gif

Napisano

> No nie mam jak ci tego pokazać no odchodzi od filtra taka o małej średnicy ale to może mieć coś

> wspólnego z tym moim problemem?

Jakby była nieszczelna, to miałbyś problemy z utrzymaniem obrotów a nie ze spalaniem.

Napisano
  • Autor

> Jakby była nieszczelna, to miałbyś problemy z utrzymaniem obrotów a nie ze spalaniem.

No dobra ale z utrzymaniem obrotów to nie miałem problemów na zimnym silniku mi gasł ale tak jest jak się ma ssanie na ciepłym chodzi w równo

Napisano

> Moim skromnym zdanie gaźnik do regulacji i będzie dobrze. No chyba ze ma nieprzeciętne

> przyspieszanie i dlatego tyle pali

> Nie jeden mówił mi że :"gaźnikowy spoli tyla wiela mu wlejesz, chybś nawet wiadrem loł mu tank"

Jak masz ciężką nogę, tak smile.gif

Jak nigdzie Ci się nie śpieszy, to spali nawet 6l w mieście hehe.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.