Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Klamka linki maski - jak wymontować

Featured Replies

Napisano

Urwała mi się linka do otwierania maski, a konkretnie jej końcówka, która pociąga za skobel. Zakupiłem sobie nową, zrzuciłem osłonę progu i zagadka ...

Jak wyciągnąć klamkę? Miejsca tam raczej niewiele, ciemno w dodatku. Na nowej widziałem dwa zatrzaski, ale po pierwsze trzeba wiedzieć w którą stronę szarpać. Mógłbym podejść do sprawy siłowo, ale nie chcę się potem głowić jak włożyć nową klamkę. Poza tym zamiennik nie ma piktogramu do czego ta wajcha jest, więc myślę nad jej przełożeniem.

Wszelkie sugestie jak to wyjąć żeby nie urwać mile widziane. Jeśli nikt nie ma z tym doświadczeń to w sobotę będzie rozpoznanie bojem. Muszę tylko tym razem jakieś oświetlenie sobie załatwić.

Marcin

Napisano

urwała ci sie linka przy tej klamce czy sama klamka?

bo cos mi sie kojarzy że aby załozyc nowa linke nie trzeba wyjmowac klamki tylko normalnie wsuwasz linke w klamke...

Napisano

Klamka czyli to, za co w kabinie ciągniemy? Pamiętam, że to jest wsuwane. Nie pamiętam niestety, w którą stronę się wysuwa, ale prawdopodobnie w górę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> urwała ci sie linka przy tej klamce czy sama klamka?

> bo cos mi sie kojarzy że aby załozyc nowa linke nie trzeba wyjmowac klamki tylko normalnie wsuwasz

> linke w klamke...

Urwała mi się sama końcówka, ta co wchodzi w ucho odciągające "druta" blokującego sworzeń. Linka którą kupiłem była w komplecie z klamką, więc założyłem, że trzeba ją wyciągnąć. Z tego co widziałem, to bez wyciągania klamki będzie ciężko wyjąć samą linkę bez wyciągania klamki.

Napisano
  • Autor

> Klamka czyli to, za co w kabinie ciągniemy? Pamiętam, że to jest wsuwane. Nie pamiętam niestety, w

> którą stronę się wysuwa, ale prawdopodobnie w górę

Tak, to co jest w kabinie przy lewej nodze. No właśnie, na pewno się wyciąga, ale jak i w którą stronę? Najgorsze jest to, że wszystko trzeba wymacać palcem. Chyba mam za słabą wyobraźnię, bo patrząc na nową jakoś nie mogę wymyślić jak to tam siedzi. Jest sobie kawałek blachy z prostokątnym otworem i w jakiś magiczny sposób zamocowana jest tam ta rączka.

No nic to, będę szarpał dalej, już powoli zaczynam się oswajać, że mogę usłyszeć złowrogie chrup w pewnym momencie. Chyba, że pozostanę przy obecnym systemie. Teraz żeby otworzyć maskę nie muszę wsiadać do auta zlosnik.gif

Napisano

U mnie jest przymocowana na 2 wkręty typu torx. Potrzebne światło i jakieś lusterko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.