Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylne tarcze w Vectrze C

Featured Replies

Napisano

Pytania dwa. Plus jedno ekstra.

1) Czy brac oryginaly GMa (tarcze plus klocki) czy zamienniki? Wazne by koszt byl podobny.

2) Klocki z tylu wymienione rok temu, jest jeszcze jakies 80%. Kupowac nowe tarcze bez klockow i pzrekladac stare klocki, czy jednak zmienic zestaw?

Podobno z tylu mam zwichrowane osiowo lekko tarcze. Nie wiem na ile, bo mnie panowie serwisanci nie raczyli poinformowac, a pan za biurkiem, jak mi powiedzial ze bicie pomierzyli mikrometrem rotfl.gif, nie zachecal do dalszej rozmowy.

Pewnie w weekend sam sciagne kola i zrobie pomiary, stad pytanie ekstra - jaka jest minimalna grubosc tarczy (litej) z tylu w Vectrze C poliftowej, i jakie jest maksymalne bicie osiowe dla tych tarcz.

Dziekuje za odpowiedzi waytogo.gif

Napisano

> 1) Czy brac oryginaly GMa (tarcze plus klocki) czy zamienniki? Wazne by koszt byl podobny.

Albo GMa albo inna w miarę renomowana marka. ATE? W każdym razie nie najtańsze gówno.

> 2) Klocki z tylu wymienione rok temu, jest jeszcze jakies 80%. Kupowac nowe tarcze bez klockow i

> pzrekladac stare klocki, czy jednak zmienic zestaw?

Do nowych tarcz daje się nowe klocki. Taka jest zasada.

> Podobno z tylu mam zwichrowane osiowo lekko tarcze. Nie wiem na ile, bo mnie panowie serwisanci nie

> raczyli poinformowac, a pan za biurkiem, jak mi powiedzial ze bicie pomierzyli mikrometrem ,

> nie zachecal do dalszej rozmowy.

> Pewnie w weekend sam sciagne kola i zrobie pomiary, stad pytanie ekstra - jaka jest minimalna

> grubosc tarczy (litej) z tylu w Vectrze C poliftowej, i jakie jest maksymalne bicie osiowe dla

> tych tarcz.

W jaki sposób chcesz dokonać owych pomiarów? Też mikrometrem? zlosnik.gif

Minimalna grubość tarcz - poszukaj może w książce sam naprawiam (pobierz sobie...) lub w katalogach z tarczami. Czasem można znaleźć tam taką informację.

Jak jest bicie to tarcze są do wymiany - i odwrotnie jak są za cienkie to też są do wymiany.

Więc chcesz je wymienić czy nie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Albo GMa albo inna w miarę renomowana marka. ATE? W każdym razie nie najtańsze gówno.

Komplet GMa (tarcze plus klocki) kosztuje tyle, co same tarcze Brembo... sie zastanawiam, czy kombinowac, czy brac co tansze.

> Do nowych tarcz daje się nowe klocki. Taka jest zasada.

Ze zasada wiem, ale logika... jakby zebrac klocki na rowno, zostaloby ich pewnie z 70% hmm.gif.

> W jaki sposób chcesz dokonać owych pomiarów? Też mikrometrem?

Czujnikiem zegarowym - akurat pomiary takie to dla mnie przyjemnosc biglaugh.gif.

> Minimalna grubość tarcz - poszukaj może w książce sam naprawiam (pobierz sobie...) lub w katalogach

> z tarczami. Czasem można znaleźć tam taką informację.

No jakbym mial taka ksiazek, to bym pewnie nie pytal biglaugh.gif

> Jak jest bicie to tarcze są do wymiany - i odwrotnie jak są za cienkie to też są do wymiany.

> Więc chcesz je wymienić czy nie

Bicie jakies jest zawsze - kwestia czy 10um czy 1mm biglaugh.gif. Dlatego zadaje pytanie tutaj, bo nie bede zmienial tarcz z powodu bicia ponizej normy. Grubosc maja jeszcze OK wink.gif. Osobiscie nie czuje zadnych rewelacji z tylu przy hamowaniu, a auto hamuje rowno i ladnie.

Napisano

> pytanie ekstra - jaka jest minimalna grubosc tarczy (litej) z tylu w Vectrze C poliftowej

Witam

Tu masz Katalog TRW tarcz hamulcowych, gdzie są podane minimalne wymiary.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Witam

> Tu masz Katalog TRW tarcz hamulcowych, gdzie są podane minimalne wymiary.

> Pozdro

Jeszcze mi tylko bic brakuje. Kurna, nie pamietam, czy to bylo 50um (0.05mm) czy 500um (0.5mm) sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.