Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy taki samochod sie nadaje

Featured Replies

Napisano

od czasu do czasu biore udzial w rajdach KJS swoim Sejkiem, tam gdzie jest rowno i nie ma obawy o straty w sprzecie udaje mi sie wykrecac bardzo dobre czasy, niestety jak tylko widze wyrwe czy wertepy odpuszczam w obawie o autko, psuje mi to cala radosc jaka mozna czerpac z rajdow. tak sobie myslalem od pewnego czasu nad zakupem drugiego autka tylko do rajdow. moj bardzo dobry kolega mial stluczke, niewielka, uszkodzony naroznik w Corsie A. przy obecnych cenach samochodow naprawa malo oplacalna. ale poskaladanie wszystkiego do kupy po kosztach, wypatroszenie wnetrza i zmiana zaiwieszenia pozwolilaby na w miare, chyba, sprawna jazde.

Corsa to autko z silnikiem 1,4 chyba 60KM, seryjnego Sportka na kreske robi bez klopotu.

i teraz pytanie czy taka Corsa sie nadaje na KJSy, jak z wytrzymaloscia podzespolow, mozliwosciami niewielkiego podnieisenia mocy, czy dostepnoscia sportowego zawieszenia i hamulcy. jezeli mial ktos stycznosc z rajdowka na bazie Corsy A prosze o uwagi.

pozdrawiam

Napisano

Corsa A to taka ???

275974570-Image-20.JPG

Jeśli taka, to bardzo fajnie się takim autkiem jeździ. To konkretnie na zdjęciu było na maksa wyplute i dzwonione ze wszystkich stron, a mimo wszystko bardzo fajnie sie prowadziło.

Co do części, to jestem teraz po niedawnej wizycie w niemczech w stnie powiedzieć że ceny są naprawde niskie, tych aut jest tam na szrotach na pęczki, więc i blacharke i inne elementy można tanio skołować.

W tej ze zdjęcia był silnik 1.2 i skrzynia 4 biegowa, ale frajda z jazdy była spora. Generalnie poza rzeczami które psuły się nam od dzwonów to nic się nie sypało nawet przy mocnym katowaniu.

Autko poszło za śmieszne pieniadze z całym wyposażeniem rajdowym, kubły, klatka, pasy z utraconą homologacją, podnóżek pilota, lampka pilota, kiera i wiele innych pierdółek.

PICT0172.JPG

post-14667-14352466375974_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Corsa A to taka ???

Dokladnie taka. kolega sprowadzil pare miesiecy temu w bdb stanie, tak do przepekania, smigala pieknie jak na tak stare autko. niestety mial pecha (a raczej przez wlasna bezdenna glupote) i przez 2 lata nie bedzie mu juz potrzeby samochod sick.gif

wiec powiadasz ze to twarde sztuki sa?? hm... a za ile, jezeli mozesz zdradzic, sprzedaliscie rozdzwoniona Corsinke??

Napisano

> wiec powiadasz ze to twarde sztuki sa?? hm... a za ile, jezeli

> mozesz zdradzic, sprzedaliscie rozdzwoniona Corsinke??

Twarda, nie twarda, to autko było fajnie zbudowane przez pierwszego właściciela. Nadwozie było obspawane, wię się jakoś trzymało kupy. Natomiast potem miały miejsce spektakularne dzwony. Jedna podłużnica była za długa potem, druga za krótka zlosnik.gif wszystko ponaciągane na słowo honoru, ale jechało fajnie. Potem zawinęło się o drzewo (to co na fotce widać) i się lekki banan zrobił, ale też wyprostował blacharz, natomiast potem strzelił lewą przednią stroną w betonowy słupek i sie wszystko pokiełbasiło. Zbieżność ustawialiśmy całą noc po blacharzu, kąty, zbieżność były co do minuty, a auto chciało jeździć w kółko.

Chyba to że była klatka jednak sporo wzmocniło budę tego auta, nie wiem jak by to było bez klatki (mogli byśmy tu nei pisać teraz na ten temat, bo siedziałem po prawej jak to drzewo się trafiło)

Autko poszło w całośći za jakieś 4 tysiaki

Napisano

Co do samochodu niestety nie umiem sie wypowiedziec, bo nie znam autka.

Jezeli chodzi o KJSy to zwroc uwage jeszcze jaki jest podzial klas, zebys akurat nie wpadl w mocniejsza klase, np w AK Polskim klasa 3 jest od 1300 do 1600 cm3 (niestesty nie wiem jak jest w innych rejonach kraju).

Napisano

> od czasu do czasu biore udzial w rajdach KJS swoim Sejkiem, tam gdzie

> jest rowno i nie ma obawy o straty w sprzecie udaje mi sie

> wykrecac bardzo dobre czasy, niestety jak tylko widze wyrwe czy

> wertepy odpuszczam w obawie o autko, psuje mi to cala radosc

> jaka mozna czerpac z rajdow. tak sobie myslalem od pewnego czasu

> nad zakupem drugiego autka tylko do rajdow. moj bardzo dobry

> kolega mial stluczke, niewielka, uszkodzony naroznik w Corsie A.

> przy obecnych cenach samochodow naprawa malo oplacalna. ale

> poskaladanie wszystkiego do kupy po kosztach, wypatroszenie

> wnetrza i zmiana zaiwieszenia pozwolilaby na w miare, chyba,

> sprawna jazde.

> Corsa to autko z silnikiem 1,4 chyba 60KM, seryjnego Sportka na

> kreske robi bez klopotu.

> i teraz pytanie czy taka Corsa sie nadaje na KJSy, jak z

> wytrzymaloscia podzespolow, mozliwosciami niewielkiego

> podnieisenia mocy, czy dostepnoscia sportowego zawieszenia i

> hamulcy. jezeli mial ktos stycznosc z rajdowka na bazie Corsy A

> prosze o uwagi.

> pozdrawiam

moim zdaniem moze byc problem z rdza i sztywnoscia karoseri niestety autko ma juz swoje lata no i jeszcze 1.4 i 60 km to troche kiepsko z powodow o ktorych pisal kolega wyzej. jak konieczne chcesz tym jezdzic to trzeba duzo pracy wlozyc nie wiem za ile kasy chcesz to kupic i jeszcze do tego zawiszenie hamulce itd ale sezon sie konczy wielu ludzi sprzedaje samochody juz przygotowane mozna kupic cc N grupowe w calkiem nie duzych pieniadzach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.