Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana sprężyn z progresywnych na seryjne a amortyzatory

Featured Replies

Napisano

Pytanie dotyczy Punto II 5D 1.2 16V, rok 2002.

Przy przebiegu 121 kkm zostały wymienione wszystkie 4 amortyzatory na nowe (KYB) oraz zmienione sprężyny na Eibach Pro-KIT -30mm. Aktualny przebieg to 180 kkm. Chcę zmienić sprężyny na seryjne, które sobie zatrzymałem. Pytanie brzmi: czy amortyzatory które mam będą się nadawać do dalszego użytkowania?

Chodzi mi o to, że przez 60 kkm były one "zduszone" trochę bardziej niż przy seryjnych sprężynach. Czy ktoś ma doświadczenia w tym temacie? Pomijam kwestię wizualną i że będę musiał wolniej wchodzić w zakręty wink.gif

Napisano

nie powinno byc problemu sam zmienialem z -40mm z przodu na serie i poza wygladem i miększym zawieszeniem nic sie nie dzialo seryjny amor moze pracowac spokojnie do obnizenia -40mm

Napisano
  • Autor

> nie powinno byc problemu sam zmienialem z -40mm z przodu na serie i poza wygladem i miększym

> zawieszeniem nic sie nie dzialo seryjny amor moze pracowac spokojnie do obnizenia -40mm

A po jakim czasie (ilu km), tak mniej-więcej, zmieniałeś na serię?

Napisano

> A po jakim czasie (ilu km), tak mniej-więcej, zmieniałeś na serię?

pierwszy 2lata czyli jekies 40kkm jezdziem na -40/-40 pozniej juz byl gwint ale to inna historia

Napisano
  • Autor

> pierwszy 2lata czyli jekies 40kkm jezdziem na -40/-40 pozniej juz byl gwint ale to inna

> historia

Ok, dzięki 20.GIF

Gdyby ktoś jeszcze chciał się ze mną podzielić spostrzeżeniami, obserwacjami - zapraszam wink.gif

Napisano

> Ok, dzięki

nie ma sprawy 20.GIF

> Gdyby ktoś jeszcze chciał się ze mną podzielić spostrzeżeniami, obserwacjami - zapraszam

skoro nie leja Ci nigdzie amory to nic nie powinno dziac sie wiec spokojnie zakladac mozesz

Napisano
  • Autor

> nie ma sprawy

> skoro nie leja Ci nigdzie amory to nic nie powinno dziac sie wiec spokojnie zakladac mozesz

Nic niepokojącego na nich nie widać smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.