Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Łożyska alternatora UNo 899ccm 2000r

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chce kompletnie zregenerować swój alternator w UNIE 899. Czy wie ktoś jakie łożyska będą mi potrzebne? Przeglądałem ten temat http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,739.html ale nie wiem czy łożyska są takie same w 1.0 fire i umnie. Prosze o pomoc z góry dziekuje.

Napisano

> Witam.

> Chce kompletnie zregenerować swój alternator w UNIE 899. Czy wie ktoś jakie łożyska będą mi

> potrzebne? Przeglądałem ten temat http://www.fiatuno.pl/fiatuno,1,739.html ale nie wiem czy

> łożyska są takie same w 1.0 fire i umnie. Prosze o pomoc z góry dziekuje.

Chce Ci się bawić. Kup altek od CC, SC, 899. Jest tego pełno wszędzie hmm.gif chyba sam mam jeden w domu icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Tak chce mi sie bawić.. Jakby mi sie nie chciało to nie pytałbym sie jakie łożyska są mi potrzebne.. Pozatym skoro nie umiesz odpowiedzieć mi na pytanie prosze nie zaśmiecaj forum smile.gif

Napisano

łożyska są takie same, czyli:

6201 2Z C3

6203 2Z C3

GP

Napisano
  • Autor

> łożyska są takie same, czyli:

> 6201 2Z C3

> 6203 2Z C3

> GP

Wielkie dzięki. wink.gif

Napisano

> Tak chce mi sie bawić.. Jakby mi sie nie chciało to nie pytałbym sie jakie łożyska są mi

> potrzebne.. Pozatym skoro nie umiesz odpowiedzieć mi na pytanie prosze nie zaśmiecaj forum

Kolo, ja do Ciebie po ludzku a Ty do mnie o tak? sciana.gif

Oddałbym Ci altek za piwo (chociaż nie piję) ale Ty jesteś lepszy model to się baw ale do mnie innym tonem.

Napisano
  • Autor

> Kolo, ja do Ciebie po ludzku a Ty do mnie o tak?

> Oddałbym Ci altek za piwo (chociaż nie piję) ale Ty jesteś lepszy model to się baw ale do mnie

> innym tonem.

@Glaca

Sorry nie chciałem Cie urazić, a mogło to tak zabrzmieć tongue.gif.. Chce poprostu zregenerować stary alternator tylko dlatego że wsadziłem już chyba 2 lub 3 używany altek do mojego una i cały czas co około 30k km są problemy, mimo sprawnej instalacji el, a jak go zregeneruje będę miał pewność że części są świeże i troche więcej przjedzie na tym altku niż poprzednio 270751858-jezyk.gif. Pozdro Panki :d

Napisano

> @Glaca

> Sorry nie chciałem Cie urazić, a mogło to tak zabrzmieć .. Chce poprostu zregenerować stary

> alternator tylko dlatego że wsadziłem już chyba 2 lub 3 używany altek do mojego una i cały

> czas co około 30k km są problemy, mimo sprawnej instalacji el, a jak go zregeneruje będę miał

> pewność że części są świeże i troche więcej przjedzie na tym altku niż poprzednio . Pozdro

> Panki :d

Skoro Ci padają łożyska (o ile to zawsze łożyska) to może za mocno pasek naciągasz? Zabiłem tak jeden altek...

Ja próbowałem go rozebrać to się poddałem. Po prostu tak się zapiekło dziadostwo, że nie było szans, ostatecznie od walenia młotem skrzywiłem oraz rozklepałem koniec wałka wirnika i szybko pojechałem po drugi...

Napisano
  • Autor

> Skoro Ci padają łożyska (o ile to zawsze łożyska) to może za mocno pasek naciągasz? Zabiłem tak

> jeden altek...

> Ja próbowałem go rozebrać to się poddałem. Po prostu tak się zapiekło dziadostwo, że nie było

> szans, ostatecznie od walenia młotem skrzywiłem oraz rozklepałem koniec wałka wirnika i szybko

> pojechałem po drugi...

Nie akurat to nigdy nie była wina łożysk 270751858-jezyk.gif.. Raż padła dioda w mostku i delikatnie żażyła sie kontrolka od ładowania i zignorowałem to po czym padł cały alternator a potem to już sam nie doszedłem o co tam chodziło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.