Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Elektryka - brak napięcia na końcówce złącza komputera

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Ostatnio robiłem pomiary na wtyczce do kompa i okazuje się że nie mam napięcia na końcówce 35. Jak sprawdzałem miernikiem to pokazuje 0.0. Teraz mam prośbę do was wszystkich czy moglibyście sprawdzić u siebie na wtyczce do kompa końcówkę 35 czy macie u siebie napięcie równe napięciu akumulatora(ok.12V)? Sprawdza się miernikiem elekt.jedna końcówka miernika na pin 35 a druga na masę i powinno pokazać napięcie.

284203689-zlacze.JPG

post-41640-14352509777322_thumb.jpg

Napisano

> Witam wszystkich. Ostatnio robiłem pomiary na wtyczce do kompa i okazuje się że nie mam napięcia na

> końcówce 35. Jak sprawdzałem miernikiem to pokazuje 0.0. Teraz mam prośbę do was wszystkich

> czy moglibyście sprawdzić u siebie na wtyczce do kompa końcówkę 35 czy macie u siebie napięcie

> równe napięciu akumulatora(ok.12V)? Sprawdza się miernikiem elekt.jedna końcówka miernika na

> pin 35 a druga na masę i powinno pokazać napięcie.

Napisz po co to robisz ?? masz problem z autem ???

zajrzyj do schematu i przeanalizuj go to dowiesz sie co tam powinno byc i kiedy

mała podpowiedz - zrób ten sam pomiar z podłaczonym sterownikiem i włączonym zapłonem - odpowiedz znajdziesz sam

Napisano
  • Autor

> Napisz po co to robisz ?? masz problem z autem ???

> zajrzyj do schematu i przeanalizuj go to dowiesz sie co tam powinno byc i kiedy

> mała podpowiedz - zrób ten sam pomiar z podłaczonym sterownikiem i włączonym zapłonem - odpowiedz

> znajdziesz sam

niestety mam cały czas problemy z autem. Nie trzyma obrotów i szukam przyczyny w elektryce, bo wszystko inne możliwe już powymieniałem. Czy mógłbyś sprawdzić u siebie czy masz napięcie na tej końcówce??

Napisano

> niestety mam cały czas problemy z autem. Nie trzyma obrotów i szukam przyczyny w elektryce, bo

> wszystko inne możliwe już powymieniałem. Czy mógłbyś sprawdzić u siebie czy masz napięcie na

> tej końcówce??

tam jest zasilanie +12V po właczeniu zapłonu , musisz to miec bo bez tego nie odpaliłby silnik

Napisano

> niestety mam cały czas problemy z autem. Nie trzyma obrotów i szukam przyczyny w elektryce, bo

> wszystko inne możliwe już powymieniałem. Czy mógłbyś sprawdzić u siebie czy masz napięcie na

> tej końcówce??

A opisałeś problem gdzieś ? bo nie sledzę dokładnie kącika.

Napisano
  • Autor

> A opisałeś problem gdzieś ? bo nie sledzę dokładnie kącika.

Moj problem to typowy problem dla Punto mk1 lecz nie do rozwiązania. Mianowicie moje auto nie trzyma obrotów przy wysprzęglaniu, potrafi wtedy na kilka sekund spaść z obrotów na ok 400-500 i wrócić do normy na 850 lub całkowicie zgasnąć. Problem pojawia się też przy lekkim gazowaniu na postoju wtedy też nie potrafi trzmać obrotów i ciągle mu spadają na ok 500 i telepie budą. Jeżeli chcę żeby obroty noramlnie funkcjonowały to na rozgrzanym włączonym silniku odpinam kość od silnika krokowego i wtedy auto trzyma obroty cały czas. Po podlączeniu póżniej wtyczki silnika krokowego auto za pierwszym razem chodzi dobrze lecz przy następnym odpaleniu wszystko się mu jakby przestawia i zaczyna znowu świrować z obrotami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.