Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do elektryka/elektronikow samochodowych

Featured Replies

Napisano

Panowie jaki przekaznik wlozyc w miejsce POWER WINDOW RELAY, aby po wyjeciu kluczyka z stacyjki, napiecie nadal bylo podawane przez jakies 5-10 minut?

284213031-pytanie.png

post-115536-1435250979528_thumb.png

Napisano

> Panowie jaki przekaznik wlozyc w miejsce POWER WINDOW RELAY, aby po wyjeciu kluczyka z stacyjki,

> napiecie nadal bylo podawane przez jakies 5-10 minut?

Podpowiem, ze w praktyce 30 sekund wystarczy. Jezeli chodzi o domyaknei szyb przed wyjsciem z auta. A moze modul domykania szb zastosowac?

Napisano
  • Autor

> A moze modul domykania szb zastosowac?

Moze i tak, tylko ze montaz przekaznika moze sie okazac bardziej prosty. Modul to ostatecznosc.

Napisano

Dioda i kondensator przed przekaznikiem. Kondensator odpowiednio dobrany by przez odpowiedni czas przekaznik trzymal. Jak okaze sie ze wymaga to powaznych pojemnosci to trzebaby rozwiazanie z tranzystorem..

Napisano
  • Autor

Chyba sam znalazlem, lecz chcialem cos bardziej kompaktowego, na zasadzie wyjac i wlozyc.

link

Napisano

> Chyba sam znalazlem, lecz chcialem cos bardziej kompaktowego, na zasadzie wyjac i wlozyc.

> link

Bierz bez zastanowienia to ejst plug&play ok.gif

Napisano
  • Autor

> Bierz bez zastanowienia to jest plug&play

zamówiony przekaźnik, kupione diody zielone 5mm na 12V. Projekt do realizacji przewidziany na najbliższy weekend jak mulher.gif i pogoda pozwoli (brak garażu)

Napisano

Ja w Evie mam tak, ze zasilanie jest na szyby po wyjęciu kluczyka do momentu otworzenia drzwi, może coś takiego zrobić...

Napisano
  • Autor

> Ja w Evie mam tak, ze zasilanie jest na szyby po wyjęciu kluczyka do momentu otworzenia drzwi, może

> coś takiego zrobić...

tez byla taka opcja. W Lacetti jest tez swiatla postojowe, oswietlenie licznika i radio gra do momentu otwarcia drzwi kierowcy.

Najlepsze jest jak moja wychodzi z samochodu po mnie. Wracam i wszystko nadal sie swieci.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Kupione zgodnie z linkie zalaczany wczesniej. Troche kombinacji i wszystko dziala, a dodatkowo zrobilem podswietlenie diodami zielonymi klamek wewnatrz samochodu. Dzialaja 300 sekund po wyjeciu kluczyka z stacyjki.

Napisano

> tez byla taka opcja. W Lacetti jest tez swiatla postojowe, oswietlenie licznika i radio gra do

> momentu otwarcia drzwi kierowcy.

> Najlepsze jest jak moja wychodzi z samochodu po mnie. Wracam i wszystko nadal sie swieci.

W Evie po 30 sekundach czy ta czy tak automatycznie się wyłączy bo zadziała tz. system ochrony akumulatora zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.