Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zgasł sinik i niedaje sie uruchomić.

Featured Replies

Napisano

witam. mam następujący problem. jechałem sobie samochodem i pod domem jak parkowałem zaczął silnik kulawo pracowac i zgasł. po próbie uruchomienia nic sie niezmieniło, nieodpala. moje podejrzenia padły na pompe wtryskowa ale zdziwił mnie fakt ze chciałem sprawdzić filtr paliwa i odkreciłem od spodu srubkę tą do spuszczania wody z filtra i nic niepoleciało nawet kropla. czy tak powinno być????? zacząłem szukac dalej odkręciłem pokrywe filtra i było tam 1/2 pojemnosci faliwa. cos mnie tknelo zeby dmuchnąc w przewód doprowadzajacy paliwo i tu zaskoczenie- zadnego oporu w czasie dmuchania , zadnego bulgotania czyli brak paliwa w zbiorniku a wskaźnik pokazuje 1/4 pojemnosci. kupiłem 5 litrów dolałem i wskaźnik skoczył odrazu do 1/2 pojemnosci czyli chyba oszukuje. zalałem filtr paliwa na maxa poskręcałem wszystko i próbowałem odpowietrzac przez przelewy duża strzykawka leciało powietrze ani kropli paliwa. pobowałem odpalic na plaka psikając w kolektor dolotowy, silnik zapala i zaraz gasnie. luzowałem delkatnie przewody wysokiego ciśnienia na wtryski i nic, niewidac tam wogle paliwa. sprawdziłem błedy kompem -błędów niema. dodam ze filtr paliwa jest troszke czarny i podejrzewam ze uszczeniacze wtrysków trzeba by wymienic ale o tym wiedziałem juz wczesniej bo czasami rano cięzko zapalał. powiedzcie co robic???? gdzie szukac przyczyny???? pozdrawiam.

ps. silnik to 2,0 16v DI

Napisano

spróbuj odpalic na plaka i jednocześnie podłącz do pompy butelke z paliwem, co wtedy będzie sie działo...

Napisano
  • Autor

na plaka odpala ale gasnie jak przestane pryskac.

Napisano

> na plaka odpala ale gasnie jak przestane pryskac.

dlatego podłącz do pompy butelkę z paliwem przy odpalaniu z plaka, jezeli pociagnie z butelki pompa paliwo to znaczy ze zapowietrza się na filtrze...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.