Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym wieje z korka olejowego

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem dziś odkręcić po podróży korek olejowy na pracującym silniku. Naczytałem się sporo o tym procederze i chciałem sam na własnej skórze sprawdzić czy mój silnik nie wyzionie ducha.

Pierwsza próba i korek wylądował z powrotem na silniku. Po umyciu twarzy z chlapiącego oleju zeby.GIF usunąłem korek jeszcze raz. Co się rzuca w oczy wink.gif to fakt "przeciągu". Nałożenie chusteczki higienicznej na gwint powoduje spore wachlowanie. Powietrze wydmuchiwane z korka nie ma zapachu, dopiero po mocniejszym wsadzeniu nosa w gwint czuć specyficzny zapach którego niestety nie umiem scharakteryzować. Olej bez szczególnego zapachu. Silnik nie zgasł i pracował regularnie. Z dziurki słychac metaliczny stały pogłos pracujących elementów.

Czy mój silnik ma sie już zapisywać na badanie z kasy chorych?

Napisano

> Postanowiłem dziś odkręcić po podróży korek olejowy na pracującym silniku. Naczytałem się sporo o

> tym procederze i chciałem sam na własnej skórze sprawdzić czy mój silnik nie wyzionie ducha.

> Pierwsza próba i korek wylądował z powrotem na silniku. Po umyciu twarzy z chlapiącego oleju

> usunąłem korek jeszcze raz. Co się rzuca w oczy to fakt "przeciągu". Nałożenie chusteczki

> higienicznej na gwint powoduje spore wachlowanie. Powietrze wydmuchiwane z korka nie ma

> zapachu, dopiero po mocniejszym wsadzeniu nosa w gwint czuć specyficzny zapach którego

> niestety nie umiem scharakteryzować. Olej bez szczególnego zapachu. Silnik nie zgasł i

> pracował regularnie. Z dziurki słychac metaliczny stały pogłos pracujących elementów.

> Czy mój silnik ma sie już zapisywać na badanie z kasy chorych?

przedmuchy są odnotowywane nawet w nowych silnikach ok.gif

Napisano

Jakbyś dokładnie zajrzał do wnętrza tej dziurki zobaczysz krzywkę wałka rozrządu, dlatego tak chlapie olejem, u mnie jest dokładnie tak jak piszesz i wszystko waytogo.gif

Napisano

Wieje powietrzem. Przecież w silniku są elementu które całkiem szybko się obracają albo mają ruch posuwist-zwrotny (tłoki) i one wytważają ciśnienie powietrza w komorze silnika. To wszystko jest jak najbardziej normalne. Natomiast gdy by Ci kopciło, a to co innego.

Napisano
  • Autor

> Wieje powietrzem. Przecież w silniku są elementu które całkiem szybko się obracają albo mają ruch

> posuwist-zwrotny (tłoki) i one wytważają ciśnienie powietrza w komorze silnika. To wszystko

> jest jak najbardziej normalne. Natomiast gdy by Ci kopciło, a to co innego.

Ale spalin nie widać jako ciemniejszy dymek ( przynajmniej u mnie ) więc wkładać nochal do dziury i wąchać ? smile.gif Nie kopciło to prawda, ale włosy wysuszyć było można smile.gif

Napisano

Nie wkładaj i nie wąchaj bo to zapach oleju pracującego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.