Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - z16xe gaśnie przy temp. silnika 40-50st.

Featured Replies

Napisano

Witam, mam takie pytanie:

Mianowicie samochód przy pewnej temp. (ok. 40-50st.) zaczął mi gasnąć przy wrzuceniu na luz. Odpala zawsze bez problemu, jeździ też dobrze, ale np jak przy tej temp 40-50 st. przyjdzie zawracać na "trzy" to trzy razy zgaśnie mi silnik. Później jak silnik się rozgrzeje to problemy znikają. Po odczytaniu błędów kompa okazało się, że nie ma ani jednego.

Auto to Astra G z16xe, 140kkm, LPG skwencja BRC, objawy występują na noPB oraz LPG - identycznie.

Czy ktoś miał coś podobnego?

Napisano

Tak u mnie mocne falowanie obrotów czasami aż do zgaśnięcia. Także tylko w zakresie tych 50C. Niżej było ok i wyżej raczej też. Winne: zapaprana przepustnica a głównie za mały luz zaworowy. Z tym że u ciebie są kompensatory luzu więc pewnie to nie to. Ale przepustnicę można przeczyścić.

Napisano
  • Autor

> Tak u mnie mocne falowanie obrotów czasami aż do zgaśnięcia. Także tylko w zakresie tych 50C. Niżej

> było ok i wyżej raczej też. Winne: zapaprana przepustnica a głównie za mały luz zaworowy. Z

> tym że u ciebie są kompensatory luzu więc pewnie to nie to. Ale przepustnicę można

> przeczyścić.

Dzięki, wezmę się za wyczyszczenie przepustnicy w takim razie. Zobaczę czy to coś pomoże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.