Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] stukanie z tyłu

Featured Replies

Napisano

Podpowiedzcie proszę, co może stukać w tylnym zawieszeniu i to w dodatku na zakręcie? Na prostej podczas jazdy nawet po sporych wybojach nic nie słychać confused.gif

Napisano

Nie lata ci coś luznego po bagażniku hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nie lata ci coś luznego po bagażniku

Nie. Ostatnio trochę jeździłem po nie najlepszych drogach i myślę sobie, czy to przypadkiem nie mocowania tylnych amorków hmm.gif

Napisano

To pozostaje winda i zerknąć, albo stacja diagnostyczna

Napisano

Mam podobnie, tylko że w kombi. Szczególnie to słychać jak skręcam w prawo. Odkręciłem amorek od belki, poruszałem nim i nic. Ale nie sprawdziłem górnego mocowania. Daj znać jak dojdziesz co i jak.

Napisano
  • Autor

> To pozostaje winda i zerknąć, albo stacja diagnostyczna

No trzeba popatrzeć, nie lubię jak mi coś nowego zaczyna pukać smile.gif

Napisano

> No trzeba popatrzeć, nie lubię jak mi coś nowego zaczyna pukać

A sprężyna się któraś nie ułamała hmm.gif

Napisano
  • Autor

> A sprężyna się któraś nie ułamała

panic.gif

Ty mnie nie strasz, ale sprawdzę ok.gif

Napisano

> Ty mnie nie strasz, ale sprawdzę

Pamiętam jak w F-ce ułamany koniec sprężyny skutkował stukaniem. Tylko ja to miałem z przodu ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pamiętam jak w F-ce ułamany koniec sprężyny skutkował stukaniem. Tylko ja to miałem z przodu

Też kiedyś miałem z przodu, ale wtedy pukało, a nawet dzwoniło cały czas. A teraz tylko przy skręcie raz puknie na początku i potem jak wraca do pierwotnej pozycji.

Napisano

> A teraz tylko przy

> skręcie raz puknie na początku i potem jak wraca do pierwotnej pozycji.

czyli jakby w momencie 'przyłożenia' siły bocznej i jej 'odjęcia' - może mocowanie belki??

Napisano
  • Autor

> czyli jakby w momencie 'przyłożenia' siły bocznej i jej 'odjęcia' - może mocowanie belki??

Tuleje masz na myśli?

Napisano

> Tuleje masz na myśli?

Tuleje, tuleje - jak zaczynasz skręcać i dochodzi jakby szarpnięcie w bok od siły odśrodkowej to belka chce złapać naturalny skos (koniec wahacza z piastą ciągnie ją z jednej strony na zewnątrz a z drugiej do środka) czyli może stukać tuleja w kierunku przód / tył a nie góra dół.

A może gumy stabilizatora??

Napisano
  • Autor

> Tuleje, tuleje - jak zaczynasz skręcać i dochodzi jakby szarpnięcie w bok od siły odśrodkowej to

> belka chce złapać naturalny skos (koniec wahacza z piastą ciągnie ją z jednej strony na

> zewnątrz a z drugiej do środka) czyli może stukać tuleja w kierunku przód / tył a nie góra

> dół.

> A może gumy stabilizatora??

Nie mam stabilizatora. O tulejach w sumie nie myślałem, bo mają raptem 3 lata i około 45 - 50 tkm, wymieniane na markowe. Ale nic nie można wykluczyć oslabiony.gif

Napisano

> Nie mam stabilizatora.

Na pewno?? Chodzi mi o stabilizator wewnątrz belki (czerwony), a nie dodatkowy jak w gsi (zielony). Były wersje w ogóle bez stabilizatora więc jak nie masz, to przynajmniej nie masz się czym martwić smile.gif

284220640-Belka_Tyl.JPG

post-125056-143525098476_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Na pewno?? Chodzi mi o stabilizator wewnątrz belki (czerwony), a nie dodatkowy jak w gsi (zielony).

> Były wersje w ogóle bez stabilizatora więc jak nie masz, to przynajmniej nie masz się czym

> martwić

Myślałem o tym dodatkowym smile.gif Ale mam Classica, więc możliwe, że i tego drugiego też nie ma zlosnik.gif

Napisano

Też mam classica, jak wyjdę z roboty to zerknę czy dobrze widać to mocowanie. Zastanawiam się tylko, czy stuki tego stabilizatora byłoby w ogóle słychać w środku i czy tylko przy skręcaniu hmm.gif

No cóż, może w ciągu dnia coś się jeszcze wyjaśni smile.gif

pzdr

Napisano
  • Autor

> Też mam classica, jak wyjdę z roboty to zerknę czy dobrze widać to mocowanie. Zastanawiam się

> tylko, czy stuki tego stabilizatora byłoby w ogóle słychać w środku i czy tylko przy skręcaniu

> No cóż, może w ciągu dnia coś się jeszcze wyjaśni

> pzdr

Pogoda nie sprzyja oglądaniu czegokolwiek. Ale ja bym się chyba skłaniał ku amortyzatorom i sprężynom - bardziej są narażone na uszkodzenia na naszych pięknych ścieżkach smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.