Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migający "check engine" i hamulce

Featured Replies

Napisano

Jak pewnie niektórzy wiedzą mam "urajdowione" SC 1,1MPI (2003).

Ostatnio auto dużo stało, więc postanowiłem uzdrowić auto.

Wjechał m.in. nowy wydech i dzisiaj zdarzyło się coś dziwnego. Przy zwykłej jeździe "czek endżin" nie pali się, ale po kilkudziesięciu sekundach ostrzejszej jazdy (albo chociaży jazdy powyżej 4000obr) zaczyna migać confused.gif Auto jest trochę podłubane, ale ma seryjny kolektor i zupełnie seryjny wydech. Poprzednio było to samo, ale końcowy od 125p i takiego migania nie zaobserwowałem. Co może być przyczyną? Trzeba jechać na diagnostyke?

Druga rzecz to hamulce. Byłem dzisiaj na przeglądzie i wyszła różnica 25%. Przy jeździe specjalnie tego nie czuć. Nie mam kolektora na belce, bo to nigdy nie był VAN. Co robić?

Napisano

wywaliles kata?

przy hamulcach jest korektor, a nie kolektor. 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

U mnie identyczne objawy były jak zapłony się gubiły...... wciskało się gaz i czuć było że auto lekko muli po czym zaczynał błyskać check

Napisano
  • Autor

> wywaliles kata?

Nie, kolektor jest seryjny MPI.

> przy hamulcach jest korektor, a nie kolektor.

Literówka.

Napisano
  • Autor

> U mnie identyczne objawy były jak zapłony się gubiły...... wciskało się gaz i czuć było że auto

> lekko muli po czym zaczynał błyskać check

Jak udało się rozwiązać ten problem?

Napisano

> Jak udało się rozwiązać ten problem?

wymieniłem cewkę bo to ona burdel robiła.... w sumie to kable i potem cewkę bo początkowo myślałem że to kable ale po wymianie kabli problem tylko na chwilę zniknął..... po wymianie cewki wszystko jest ok smile.gif

Napisano
  • Autor

> wymieniłem cewkę bo to ona burdel robiła.... w sumie to kable i potem cewkę bo początkowo myślałem

> że to kable ale po wymianie kabli problem tylko na chwilę zniknął..... po wymianie cewki

> wszystko jest ok

U mnie np. czasem zdarza się, że przyspieszając przez chwile jest wszystko dobrze, a potem nagle auto łapie mega muła, w ogóle nie przyspiesza. Pomaga odpuszczenie i ponowne wciśniecię gazu.

Miałeś to samo?

Napisano

> U mnie np. czasem zdarza się, że przyspieszając przez chwile jest wszystko dobrze, a potem nagle

> auto łapie mega muła, w ogóle nie przyspiesza. Pomaga odpuszczenie i ponowne wciśniecię gazu.

> Miałeś to samo?

nie - u mnie od razu był muł ostatnio. Działo sie tak na dole obrotów (gdzies do 4 tys ) jak się depneło gaz od razu na maxa. Ale jak się wciskało gaz powoli to było ok.... Ale to coraz częściej i częściej muła załapywał i w sumie po 30km czasem chodził jak 700 lub wydawał dzwięk jakby jakis silnik boksera jak mu sie gaz wciskało - ale wtedy się ledwo ledwo odpychał :/

No ale tak jak pisałem wcześniej po podmianie cewki problem jak ręką odjął zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.