Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf VI

Featured Replies

Napisano

Jeździłem dzisiaj nówką G VI 1,4 FSI albo TSI nie pamiętam (122KM). W środku bajka ok.gif grzane dupki itp. super, dość dobrze wyciszony, wszystko na miejscu. Tylko ten silnik moim zdaniem trochę jak by słaby, mało elastyczny, jak się wciśnie gaz to ma taką chwilę zastanowienia hmm.gif.

Napisano

Ale to tak chwalisz się, czy się żalisz? niewiem.gif

mar00ha

Napisano

> Tylko ten silnik moim zdaniem trochę

> jak by słaby, mało elastyczny, jak się wciśnie gaz to ma taką chwilę zastanowienia .

Słowo klucz: wtrysk bezpośredni grinser006.gif

Napisano

kupując nowy to niestety nie oplaca się - cena praktycznie = cenie passata.

Napisano
  • Autor

> Ale to tak chwalisz się, czy się żalisz?

> mar00ha

Czym tu się chwalić, są lepsze wozy. Miałem okazję i kierowałem kilka kilometrów, to tylko wrażenia. Oczywiście tyle kasy za nowego bym nie dał.

Edit.

Teraz spojrzałem że kolega tyle dał zlosnik.gif

Napisano

wiesz zalezy czym sie jezdzi wczesniej ...

ja osobiscie tez smigalem taka testowka a na codzien smigam 110km tdi w budzie leona i taki golfik lepiej sie zbieral od leona...

wiadomo, ze nie ma takiego niutona ale jak sie wkreci na obroty to idzie ladnie od dolu tez nie ma jakiejs widocznej turbo dziury...

wiadomo mniejszy niuton = gorsze wrazenia z dupohamowni zeby.GIF

Napisano

jeździłem takowym ... niby nie wiele ale nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia ... mało miejsca w środku ... czułem sie jakbym jechał wózkiem marketowym ...

kolega który jeździ nim na co dzień chwali i uwielbia ... ale w sumie to nie wiem za co i dlaczego ??? może dlatego że to VW ... dla mnie to za mało ...

cenowo rewelacja to to też nie jest ...

ogólnie dla młodych chcacych sie lansować nowym VW na swojej dzielnicy może to i rozwiązanie ... ja niestety wymagam więcej palacz.gif

Napisano

> Słowo klucz: wtrysk bezpośredni

i co ma niby wynikać z tego co napisałeś?

Napisano

> jeździłem takowym ... niby nie wiele ale nie zrobił na mnie pozytywnego wrażenia ... mało miejsca w

> środku ... czułem sie jakbym jechał wózkiem marketowym ...

> ogólnie dla młodych chcacych sie lansować nowym VW na swojej dzielnicy może to i rozwiązanie ... ja

> niestety wymagam więcej

"i dlatego wybrałem megane 2003 w wersji bida" ok.gif

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> "i dlatego wybrałem megane 2003 w wersji bida"

a co miałem wybrac ... golfa w tedei od dziadka z niemiec ??? nie zartuj u mnie auto ma zarobić na siebie i na mnie a nie śłużyć do lansu na dzielnicy czy słitaśnych fotecek na forum motoryzacyjnym grinser006.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

meganka jeżdżę 3 lata ... kupiona była na kilka miesiecy ale bardzo dobrze sie sprawuje wiec została na dłuzej ... jak byś miał mniej ignorancji w sobie i okazję wsiąść do megane to zauważysz że fotele są dużo szersze wygodniejsze (nawet w porównaniu do innych - dzisiejszych - kompaktów) i w dodatku wiecej miejsca jest w megane ... czy wersja bida to tego już nie wiem ... na obecne czasy pewnie i tak ... wtedy miała wsio co można było mieć ...

jedyne co mi sie podoba w VW z obecnej produkcji to Touran ... ale na dzień dzisiejszy jeśli mam wydać 60-70 tys pln to na pewno nie bedzie to golf ... a rozmiar wyżej od konkurencyjnej firmy

PS czekałem na taką odpowiedź grinser006.gif ... szkoda że od Ciebie padła ... sick.giffacepalm.gif

Napisano

> a co miałem wybrac ... golfa w tedei od dziadka z niemiec ??? nie zartuj u mnie auto ma zarobić na

> siebie i na mnie a nie śłużyć do lansu na dzielnicy czy słitaśnych fotecek na forum

> motoryzacyjnym

facepalm.gif

> meganka jeżdżę 3 lata ... kupiona była na kilka miesiecy ale bardzo dobrze sie sprawuje wiec

> została na dłuzej ... jak byś miał mniej ignorancji w sobie i okazję wsiąść do megane to

> zauważysz że fotele są dużo szersze wygodniejsze (nawet w porównaniu do innych - dzisiejszych

> - kompaktów) i w dodatku wiecej miejsca jest w megane ... czy wersja bida to tego już nie

> wiem ... na obecne czasy pewnie i tak ... wtedy miała wsio co można było mieć ...

kolego, niewykluczone jest, że różnymi renówkami najeździłem się więcej niż Ty, więc "argumenty" o ignorancji zatrzymaj się dla siebie.

ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie zaprezentować sporą obiektywność w porównywaniu golfa z megane ok.gif

> PS czekałem na taką odpowiedź ... szkoda że od Ciebie padła ...

napisałeś coś tak absurdalnie durnego, że ciesz się że odpowiedź jest tylko "taka" hehe.gif

Napisano

> wiesz zalezy czym sie jezdzi wczesniej ...

> ja osobiscie tez smigalem taka testowka a na codzien smigam 110km tdi w budzie leona i taki golfik

> lepiej sie zbieral od leona...

> wiadomo, ze nie ma takiego niutona ale jak sie wkreci na obroty to idzie ladnie od dolu tez nie ma

> jakiejs widocznej turbo dziury...

> wiadomo mniejszy niuton = gorsze wrazenia z dupohamowni

no bo nie ma tam żadnych "turbodziur" - opisywane auto zbiera się z dołu bardzo ładnie i ja nie zauważyłem żadnego opóźnienia w reakcji na gaz ok.gif

Napisano

> kolego, niewykluczone jest, że różnymi renówkami najeździłem się więcej niż Ty, więc "argumenty" o

> ignorancji zatrzymaj się dla siebie.

> ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie zaprezentować sporą obiektywność w porównywaniu

> golfa z megane

być moze mamy różne oczekiwania wobec samochodu którym jeździmy ... mnie po prostu golf nie zachwycił i tyle ... jak dla mnie przereklamowany jest a może poprostu jedzie na opinii że golf jest golf i to już daje + 50 pkt do respektu (jak sie mówi że meganka to od razu na minus 50 rotfl.gif ) ... ale na poważnie w tym segmencie finansowym jest więcej aut które lepiej sie prezentują niż on ... inaczej mają więcej do zaoferowania w tych zakresach co mnie interesują

> napisałeś coś tak absurdalnie durnego, że ciesz się że odpowiedź jest tylko "taka"

a niby co durnego napisałem ... że fotele ma gówniane i że łokieć miałem poobijany po kilkunastu kilometrach jazdy ??? wybacz ale nawet ten złom co go katuje na co dzień ma więcej luzu w tej kwestii ... no chyba że masz wzrostu 1,5 m ... to wtedy spokojnie sie mieścisz w tej konserwie ... ja przy zwykłym 1,8 m nie mogłem znaleźć pozycji za kółkiem tak by sie nie poobijać grinser006.gif golf może i ma inne super i hiper plusy ale dla mnie wygoda jest podstawą ... jeśli opierasz sie na swoim obiektywiźmie to sprawdź jeszcze raz te punkty o których napisałem wink.gif

nie kwestionuje tego że są ludzie którzy chcą i kupią go bo spełnia ich oczekiwania ... moich nie spełnia i tyle ... auto ma być wygodne bo spędzam w nim sporo czasu i tyłek przyzwyczaił sie do pewnych kwestii

PS. podobne wrażenie miałem w SC , tłukąc łokciem w drzwi blaszane albo w pasażera na sąsiednim fotelu ... sciana.gif

Napisano

... jak byś miał mniej ignorancji w sobie i okazję wsiąść do megane to

> zauważysz że fotele są dużo szersze wygodniejsze (nawet w porównaniu do innych - dzisiejszych

Ekhem... Znajomy ma taką meganke, jest 1 właścicielem... Na pytanie zadane w serwisie "dlaczego co miesiąc wraca do serwisu żeby oddać samochód na naprawę gwarancyjną?", jeden z mechaników mu odpowiedział: "Pan się cieszy że Pan sobie laguny nie kupił".

Odpowiadam też na wcześniejsze pytanie: Nie wole auta od dziadka z Niemiec, wole paska tdi 130 koni od sąsiadki i nie zamieniłbym na meganke 270751858-jezyk.gif

Każdy ma swoje upodobania i nie powinieneś wyśmiewać innych... Lepszym miejscem na kpienie z VW będzie tablica francuzów a nie VW

Napisano

> poobijać golf może i ma inne super i hiper plusy ale dla mnie wygoda jest podstawą ...

No ale nie od dzisiaj wiadomo że golf nie jest limuzyną a raczej "małym samochodem". Jak chcesz limo to pojeździj paskiem, superb, vectrą, tuaregiem, a6 a nie golfem...

Edit:

Czytając ten temat przypomniała mi się rozmowa na tablicy małopolskiej gdzie właściciele lanosów udowadniali ich wyższość nad VW. Pisali o tym, jak to wolą mieć 5 letniego lanosa niż 10 letniego VW. Nie można porównywać nieporównywalnego... Co jest lepsze, maybach czy ferrari?

Napisano

> Każdy ma swoje upodobania i nie powinieneś wyśmiewać innych... Lepszym miejscem na kpienie z VW

> będzie tablica francuzów a nie VW

gdzie wyśmiałem golfa ??? po prostu napisałem że porównując kompakt jakim jest golf do tego którym jeżdzę na niekorzyść VW jest to że jest niewygodny a dla mnie to zasadnicza wada ... i tylko sie tego "czepiłem" - wada która przekreśla wszystkie hiper zalety silnika, wyposażenia i inne plusy

być moze jestem już starym prykiem który chce tyłek wygodnie wozić ...

dopisze tylko jeszcze tyle że w sumie i tak golf znajduje sie w niezłym towarzystwie - bo wiekszość kompaktów ma zydelki zamiast foteli ... sick.gif

akurat w chwili obecnej chce zmienić auto - megane zostanie dla mulher.gif - co nieco patrzyłem co na rynku można kupić w cenie 60-70 tys ...

'PS. nigdzie nie napisałem że laguna jest super i hiper ...

Napisano

> No ale nie od dzisiaj wiadomo że golf nie jest limuzyną a raczej "małym samochodem". Jak chcesz

> limo to pojeździj paskiem, superb, vectrą, tuaregiem, a6 a nie golfem...

napisałem już że jedyne na co mnie stac i co mi sie podoba z oferty nowych VW to touran ... jesli bym dorwał tuarega w stanie zadowalającym w tych pieniądzach też bym sie nie zastanawiał tyle że to już by był używany ... rynek jest jaki jest ...

> Edit:

> Czytając ten temat przypomniała mi się rozmowa na tablicy małopolskiej gdzie właściciele lanosów

> udowadniali ich wyższość nad VW. Pisali o tym, jak to wolą mieć 5 letniego lanosa niż 10

> letniego VW. Nie można porównywać nieporównywalnego... Co jest lepsze, maybach czy ferrari?

nie nie nie ... ja stwierdziłem że za ta cenę można kupić wygodniejsze auto w dodatku wyższej klasy ... bo to wynika z tego co znalazłem na rynku ... mam wrażenie że wrzucasz mnie do wora z ludźmi ktorzy dopiero co zrobili prawko i nie mają pojęcia o tym co i jak ... bo jednym autem jeździli ... sick.gif

Napisano

> i co ma niby wynikać z tego co napisałeś?

Jedna z wad wtrysku bezpośredniego ok.gif

Napisano

> Jedna z wad wtrysku bezpośredniego

no popatrz, jeździłem wieloma autami z wtryskiem bezpośrednim i nie zauważyłem tej wady smirk.gif

Napisano

> Jedna z wad wtrysku bezpośredniego

Wydaje mi się, że nie za bardzo wiesz o czym mówisz...

mar00ha

Napisano

> być moze mamy różne oczekiwania wobec samochodu którym jeździmy ... mnie po prostu golf nie

> zachwycił i tyle ... jak dla mnie przereklamowany jest a może poprostu jedzie na opinii że

> golf jest golf i to już daje + 50 pkt do respektu (jak sie mówi że meganka to od razu na minus

> 50 ) ...

noooo baaaa... poczytaj Panie recenzje. jak ktos porownuje francuza do niemca to tylko to moge pokazac grinser006.gif

> ale na poważnie w tym segmencie finansowym jest więcej aut które lepiej sie

> prezentują niż on ... inaczej mają więcej do zaoferowania w tych zakresach co mnie interesują

> a niby co durnego napisałem...

to se spojrz na ceny volvo c30 w porownywalnym wyposazeniu jak golf 1.4 160KM Highline. podobna klasa auta. ale volvo to lipa na maxa

> że fotele ma gówniane i że łokieć miałem poobijany po kilkunastu

> kilometrach jazdy ??? wybacz ale nawet ten złom co go katuje na co dzień ma więcej luzu w tej

> kwestii ... no chyba że masz wzrostu 1,5 m ... to wtedy spokojnie sie mieścisz w tej

> konserwie ... ja przy zwykłym 1,8 m nie mogłem znaleźć pozycji za kółkiem tak by sie nie

> poobijać golf może i ma inne super i hiper plusy ale dla mnie wygoda jest podstawą ...

a czy przypadkiem francuzy nie sa robione na 'plywajace' auta ?? zlosnik.gif jak dla mnie za miekkie. do dziadkowej jazdy styka. a w dlugich trasach golf jest bardzo wygodny. mam 1.8m i waze 91 kilo. szeroki w barach i nie stukam o nic. fotele zajebiscie wygodne, nic sobie nie obilem/odgniotlem.

> PS. podobne wrażenie miałem w SC , tłukąc łokciem w drzwi blaszane albo w pasażera na sąsiednim

> fotelu ...

ale porownanie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.