Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Felgi 13'' a Astra G

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam szybkie pytanie, czy istnieje szansa zalozenia do Astry G felg 13" od Astry F? Zostaly mi po poprzedniej Astrze zimowki po 1 sezonie. Az zal oddawac za pol ceny gdzies na allegro. Wiem, ze sa troche za male (o 2,1 cm na srednicy) - 175/70/13. Ale biorac pod uwage, ze jezdze wlasciwie tylko po miescie i to tylko w weekend wink.gif to mysle, ze przebieg wyjdzie mi nie wiecej niz 2000 km, wiec bym zaryzykowal.

Same felgi bym od tescia pozyczyl, ale nie chce go fatygowac, jesli bede z gory wiedzial, ze nie beda pasowac.

Silnik mam 1,6 16V, 2001. Tarcze z przodu wentylowane, z tylu niewentylowane. Czy nie zacisk, albo sama tarcza nie bedzie przeszkadzac?

pozdr.

Napisano

Felga 13 cali nie wejdzie. Minimum 14 cali musi być przy tych hamulcach...

Napisano

> Felga 13 cali nie wejdzie. Minimum 14 cali musi być przy tych hamulcach...

Przy tych tylnich hamulcach...

W 13 koła mieszczą się również pewnego rozmiaru tarcze wentylowane...

PZDR VEN

Napisano

> Przy tych tylnich hamulcach...

> W 13 koła mieszczą się również pewnego rozmiaru tarcze wentylowane...

> PZDR VEN

Jeżeli tarcze z przodu mają średnice 236mm to felga 13" podejdzie, jeżeli 256" to już tylko 14"...

Napisano

> Jeżeli tarcze z przodu mają średnice 236mm to felga 13" podejdzie, jeżeli 256" to już tylko 14"...

Zgadza się, a skąd kolega wie, że autor postu ma 256 mm??

Napisano

Przy 1.6 16V rozmiar tarczy z przodu to 256x24 (wentylowane) i 14 cali wchodzi na styk (zacisk) - nie ma miejsca na 13.

Napisano

Myślałem, że w AG nie ma tarcz wentylowanych 236. No ale masz rację powinienem się najpierw zapytać jakiej średnicy kolega ma hamulce. Mój błąd, nie bijcie 20.GIF

Napisano

> Myślałem, że w AG nie ma tarcz wentylowanych 236. No ale masz rację powinienem się najpierw zapytać

> jakiej średnicy kolega ma hamulce. Mój błąd, nie bijcie

Spoko miałeś racje, w AG wystepowały tylko 256mm, więc felga tylko i wyłącznie 14".

Ja u siebie miałem tarcze 236mm niewentylowane i zmieniłem na wentylowane, a ostatnio zamontowałem na tylnej osi tarczobębny co mnie zmusiło już do założenia 14" koła.

PZDR VEN

Napisano

> Spoko miałeś racje, w AG wystepowały tylko 256mm, więc felga tylko i wyłącznie 14".

> Ja u siebie miałem tarcze 236mm niewentylowane i zmieniłem na wentylowane, a ostatnio zamontowałem

> na tylnej osi tarczobębny co mnie zmusiło już do założenia 14" koła.

> PZDR VEN

No ja też miałem u siebie 236, obecnie mam 256. Tylko, że ja już miałem 14". A co do tarczobębnów to właśnie nosze się z zamiarem założenia belki od VA. Czytałem nie dalej jak wczoraj wątek, w którym z Toshem pisaliście co i jak. Masz może fotki z tej operacji?

Napisano

> Czytałem nie dalej jak wczoraj wątek, w którym z Toshem pisaliście co i jak. Masz może fotki z tej operacji?

No mam co nieco, w zależności co dokładnie Cię interesuje??

Jeżeli chodzi o rozwiązanie z przewodami elastycznymi, to niestety nie mam tych fotek, ale niedługo szykuje się wymiana rozrządu więc mogę porobić zdjątka.

PZDR VEN

Napisano

>rozwiązanie z przewodami elastycznymi

>linki hamulcowe rowniez nalezy zastosowac od systemu z VA ( lacznie z tzw" lodka"-lacznikiem linek na belce , ktora sluzy do regulacji naciagu),

>Nalezy rowniez pamietac o laczniku linek z pretem (w ksztalcie litery S, rowniez musisz pozyskac na szrocie, zamienniki nie wystepuja,

Foto albo rysunki z EPC (mi niestety nie działa)

Napisano

> Foto albo rysunki z EPC (mi niestety nie działa)

dzisiaj mi się nie uda może jutro, dzisiaj pracuje do poźnej nocy.

Ale może w innym wątku aby autorowi nie zaśmiecać.

PZDR VEN

Napisano

> dzisiaj mi się nie uda może jutro, dzisiaj pracuje do poźnej nocy.

> Ale może w innym wątku aby autorowi nie zaśmiecać.

> PZDR VEN

Można by dodać te fotki do tematu, w którym opisywaliście wymianę belki...

Już nie śmiecimy...

Napisano
  • Autor

Widze, ze watek sie rozwinal wink.gif

Dziekuje za odpowiedzi. Nie bede wiec sprawdzal i przymierzal. Bede za to szukal czegos "wiekszego" wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.