Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr paliwa a czujnik wody

Featured Replies

Napisano

Kupiłem ostatnio filtr paliwa i na spodzie jest taki korek spustowy. Jednak zobaczyłem w moim stilo, że od spodu do filtra podpięta jest kostka (jak sądzę od czujnika wody). I teraz pytanie, czy do wersji z czujnikiem są osobne filtr paliwa, czy ten z zaworkiem na dole się jakoś przerabia?

Napisano

odkręcasz od starego filrta i przykręcasz do nowego wielkiej filozofii tam nie ma tuk.gif

Napisano

Z nowego filtra trzeba wykręcić korek, i wkręcić czujnik ze starego filtra.

Zanim będziesz wymieniał filtr paliwa proponuje zaopatrzyć się w tutorial dostępny na oficjalnej.

Napisano
  • Autor

> odkręcasz od starego filrta i przykręcasz do nowego wielkiej filozofii tam nie ma

Acha, sorry za głupie pytanie, ale myślałem, że może do wersji z czujnikiem są jakieś inne filtry. Rozumiem, że korek wykręcam i wkręcam to co na aucie.

Napisano
Tutaj masz manual wymiany filtra paliwa.
Napisano
  • Autor

> Tutaj masz manual wymiany filtra paliwa.

To ja jeszcze z takim pytaniem. Czy przed dokręceniem nowego filtra paliwa trzeba go zalać paliwem żeby nie zapowietrzyć układu? Może głupie pytanie ale nie miałem dotąd diesela.

Napisano

> To ja jeszcze z takim pytaniem. Czy przed dokręceniem nowego filtra paliwa trzeba go zalać paliwem

> żeby nie zapowietrzyć układu? Może głupie pytanie ale nie miałem dotąd diesela.

nie trzeba pompka w zbiorniku napełni filtr ,układ się ładnie odpowietrza

Napisano

> To ja jeszcze z takim pytaniem. Czy przed dokręceniem nowego filtra paliwa trzeba go zalać paliwem

> żeby nie zapowietrzyć układu? Może głupie pytanie ale nie miałem dotąd diesela.

ale lepiej nie czekac az ci pompka zapełni

po co maja chodzic tloki na daremno

najlepiej zalej ropa - 2 sekundy i silnik odpala

Napisano

> ale lepiej nie czekac az ci pompka zapełni

> po co maja chodzic tloki na daremno

> najlepiej zalej ropa - 2 sekundy i silnik odpala

nic nie będzie chodzić na daremno wystarczy przekręcić kluczyk w położenie ""MAR"" odczekać 5- 10 s i odpalić drive.gif

Napisano

> nic nie będzie chodzić na daremno wystarczy przekręcić kluczyk w położenie ""MAR"" odczekać 5- 10 s

> i odpalić

no masz racje

ale jak pamietam z kilkunastu wymian filtra paliwa zawsze zalewałem ropa i dopalał od razu

kwestia szkoły mozna tak i tak

Napisano

> no masz racje

> ale jak pamietam z kilkunastu wymian filtra paliwa zawsze zalewałem ropa i dopalał od razu

> kwestia szkoły mozna tak i tak

20.GIFpub2.gif

Napisano
  • Autor

OK dzięki Panowie. Myślę, że po prostu przeleje ropę ze starego filtra do nowego i już.

Napisano

> OK dzięki Panowie. Myślę, że po prostu przeleje ropę ze starego filtra do nowego i już.

Ale naprawde nie trzeba zalewac. Tak jak kolega napisał kluczyk w położenie MAR, poczekac pare sekund i jest pełny. Ja dla pewności przed zapaleniem silnika robię to dwa razy. Kluczyk na MAR, kilka sekund, wyłączam i jeszcze raz MAR. Filtr sam się napełnia i autko odpala od dotknięcia biglaugh.gif

Robie tak zawsze jak spuszczam wode z filtra waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.