Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto MK1- Spryskiwacz

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam problem z spryskiwaczem szyb w moim Punto MK1 1.2 75 KM 1995r. A mianowicie, słychać jak pracuje pompka, ale nie widać rezultatu jej pracy, nie spryskuje ani z przodu ani z tyłu, co może być przyczyną. Pozdrawiam i czekam na odpowedź.

Napisano

> Witam. Mam problem z spryskiwaczem szyb w moim Punto MK1 1.2 75 KM 1995r. A mianowicie, słychać jak

> pracuje pompka, ale nie widać rezultatu jej pracy, nie spryskuje ani z przodu ani z tyłu, co

> może być przyczyną. Pozdrawiam i czekam na odpowedź.

Pewnie spadł przewód lub padł trójnik hmm.gif

Napisano
  • Autor

Co do przewodu, to na pewno nigdzie nie spadł, sprawdziłem wszelkie połączenia, a i pod samochodem i w samochodzie nigdzie nie jest mokro. O jaki trójnik Ci chodzi?

Napisano

> Co do przewodu, to na pewno nigdzie nie spadł, sprawdziłem wszelkie połączenia, a i pod samochodem

> i w samochodzie nigdzie nie jest mokro.

czyli pompa chodzi a nigdzie nie leci płyn hmm.gif

O jaki trójnik Ci chodzi?

Rozgałęziacz tył przód jak się przytkał to nie idzie płyn dalej

Napisano

> Witam. Mam problem z spryskiwaczem szyb w moim Punto MK1 1.2 75 KM 1995r. A mianowicie, słychać jak

> pracuje pompka, ale nie widać rezultatu jej pracy, nie spryskuje ani z przodu ani z tyłu, co

Pewnie za szybko, żeby ci zamarzło, więc ucieka.

Najpewniej przez zaworki zwrotne.

FyRy z czasów jak mi się jeszcze focić parcha chciało...

Napisano

hmm.gif Mam podobna sytuacje, tylko u mnie na 90% peknieta jest pompka (juz ja raz kleilem).

Napisano

Tak w ogóle, to jak to to wyciągnąć z samochodu?

Co trzeba rozebrać, żeby się ładnie dostać do całości?

I ile jest tych pompek? Bo u mnie zdaje się przyznajmniej dwie, ale druga chyba za zbiornikiem (GT).

Napisano

> Tak w ogóle, to jak to to wyciągnąć z samochodu?

> Co trzeba rozebrać, żeby się ładnie dostać do całości?

> I ile jest tych pompek? Bo u mnie zdaje się przyznajmniej dwie, ale druga chyba za zbiornikiem

> (GT).

Trzeba odkręcić koło i zdjąć nadkole. Masz PGT? Jeśli tak to zbiorniczek jest trochę inny i ma dwie pompki jeśli masz spryski reflektorów. Jeśli nie to jest taki sam jak w każdym mk1. Jaki by nie był wyjmujesz go tak samo.

Napisano

U mnie jest troszke inny problem z tylnym spryskiwaczem poniewaz leci z niego plyn ale nie na tyle silnie zeby psiknac na szybe. Czy mozna jakos to napreawic zeby plyn dolatywal do szyby a nie tylko zlatywal po tylnej klapie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.