Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prośba o pomoc - stanęło mi auto - kod blokady potrzebny:

Featured Replies

Napisano

Witam,

dziś padł mi drugi pilot-kluczyk w mojej Megance, dioda immo mruga w przyspieszonym tempie, auto nie odpala. Wiem, jak je uruchomić, ale potrzebuję kod blokady wtrysku - ma ktoś taki kalkulator pod ręką, ew. pracuje może ktoś z naszego grona w ASO ?

Sprawa o tyle pilna, że na rano potrzebuję sprawne auto, które w tej chwili stoi na parkingu pod blokiem otwarte, bo centralny również nie działa.

Mój VIN VF1LA0F0F15963617.

Napisano

ktory to rok tej maganki ?

Napisano
  • Autor

> ktory to rok tej maganki ?

1997 rok.

Napisano

> Witam,

> dziś padł mi drugi pilot-kluczyk w mojej Megance, dioda immo mruga w przyspieszonym tempie, auto

> nie odpala. Wiem, jak je uruchomić, ale potrzebuję kod blokady wtrysku - ma ktoś taki

> kalkulator pod ręką, ew. pracuje może ktoś z naszego grona w ASO ?

> Sprawa o tyle pilna, że na rano potrzebuję sprawne auto, które w tej chwili stoi na parkingu pod

> blokiem otwarte, bo centralny również nie działa.

> Mój VIN VF1LA0F0F15963617.

Nie podam. Podejrzewam, ze jestes kims, kto chce przywlaszczyc sobie cudza wlasnosc i nie wiesz jak toto uruchomic.

Napisano

> Nie podam. Podejrzewam, ze jestes kims, kto chce przywlaszczyc sobie cudza wlasnosc i nie wiesz jak

> toto uruchomic.

popieram. Zwłaszcza, że w takich sytuacjach pierwsza myśl to ASO/Assistance. Niedziela czy nie niedziela. Nie wpadłbym by tego typu sprawy przez forum rozwiązywać.

Napisano

> Nie podam. Podejrzewam, ze jestes kims, kto chce przywlaszczyc sobie cudza wlasnosc i nie wiesz jak

> toto uruchomic.

i dlatego podaje nr. vin na forum hehe.gifhehe.gifhehe.gifok.gif

Napisano

> i dlatego podaje nr. vin na forum

No co? Nr VIN mozna odczytac po "wlamie". niewiem.gif

PS. U mnie VIN mozna odczytac patrzac na spod szyby przedniej.

Napisano

> No co? Nr VIN mozna odczytac po "wlamie".

jakoś sobie tego nie wyobrażam ... ale może rotfl.gif

Napisano

> jakoś sobie tego nie wyobrażam ... ale może

Edytowalem wiadomosc wyzej.

Napisano

> No co? Nr VIN mozna odczytac po "wlamie".

> PS. U mnie VIN mozna odczytac patrzac na spod szyby przedniej.

prostsze rozwiązanie Ci podpowiem. Wejdz sobie na OtoMoto, masz tam rubrykę VIN. Coraz więcej ogłoszeń zawiera VIN.

Namierzasz auto z ogłoszenia, VIN już znajac.

Napisano

> i dlatego podaje nr. vin na forum

no i? Ze niby w czym mu to przeszkadza? Ze własciciel tego auta to czyta? Nie sądzę. Że jak takie auto zginie, o takim VIN-ie to będzie ślad, że złodziej pytał tu, na forum? I co, bedziesz scigał go po IP? Na pewno jest takim kretynem, że z domu nadaje zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> toto uruchomic.

Owszem, i jestem użytkownikiem Autokącika od 8 lat. Przez osiem lat przygotowywałem się do tego mega skoku, a teraz zawładnę Meganką wartą 2000 zł.

A w nocy co 15 minut budzą Cię obcy na zmianę z marchewką, która chce zostać naszym prezydentem.

ASO w niedzielę jest nieczynne. Assistance w 13 letnim samochodzie?

Owszem, mam, jako opcję dodatkową - mogą mnie scholować do ASO, które startuje w poniedziałek.

Na szczęście znalazł się ktoś kto pomógł. Dzięki stary,

uważaj na marchewkę, ona może to zrobić.

Napisano
  • Autor

> popieram. Zwłaszcza, że w takich sytuacjach pierwsza myśl to ASO/Assistance. Niedziela czy nie

> niedziela. Nie wpadłbym by tego typu sprawy przez forum rozwiązywać.

Ciekawe na co wpadłbyś. Strach zapytać, ale proszę, czekam.

Jesteś posiadaczem Meganki 13-letniej, która nagle odmawia Ci posłuszeństwa.

Diagnozujesz problem, wiesz, że brakuje Ci kodu serwisowego, który odblokowuje immo - kod dostaniesz w ASO za jedyne 70 PLN w dzień roboczy. Słowem kluczowym nie jest tu 70 PLN, tylko dzień roboczy - to taka wskazówka.

Napisano
  • Autor

Teorie spiskowe genialne.

Tylko powiedz mi proszę co daje kod serwisowy bez kluczyka.

Najpierw włamujesz się do auta, bo przecież jest zamknięte, prawda?

Potem wyrywasz stacyjkę, bo jak inaczej bez kluczyka.

Później wyciągasz wiadomy bezpiecznik resetujący immo i jedziesz w świat.

Chwila, chwila, ale po co kod serwisowy?

Pewnie po to, że jak masz kluczyki to możesz go sobie wprowadzić, zgrać piloty i jeździć normalnie.

Ale do kradzieży za ch...a Ci się nie przyda...

Napisano

> Teorie spiskowe genialne.

> Tylko powiedz mi proszę co daje kod serwisowy bez kluczyka.

> Najpierw włamujesz się do auta, bo przecież jest zamknięte, prawda?

> Potem wyrywasz stacyjkę, bo jak inaczej bez kluczyka.

> Później wyciągasz wiadomy bezpiecznik resetujący immo i jedziesz w świat.

> Chwila, chwila, ale po co kod serwisowy?

> Pewnie po to, że jak masz kluczyki to możesz go sobie wprowadzić, zgrać piloty i jeździć normalnie.

> Ale do kradzieży za ch...a Ci się nie przyda...

pewnie sie juz przyzwyczailes przez te 8 lat do strasznej hipokryzji, ktora tu panuje frown.gif

przeciez tu nikt nie lamie przepisow, nikt nie uzywa nielegalnego oprogramowania, nikt nie sciaga muzy z hotfila czy rapida, wszyscy mandaty przyjmuja z usmiechem i placa je w terminie, dlugo by jeszcze wymieniac frown.gif

na miekko bierz takie marchewki ok.gif

Napisano

> Owszem, i jestem użytkownikiem Autokącika od 8 lat. Przez osiem lat przygotowywałem się do tego

> mega skoku, a teraz zawładnę Meganką wartą 2000 zł.

> A w nocy co 15 minut budzą Cię obcy na zmianę z marchewką, która chce zostać naszym prezydentem.

> ASO w niedzielę jest nieczynne. Assistance w 13 letnim samochodzie?

> Owszem, mam, jako opcję dodatkową - mogą mnie scholować do ASO, które startuje w poniedziałek.

> Na szczęście znalazł się ktoś kto pomógł. Dzięki stary,

> uważaj na marchewkę, ona może to zrobić.

Sorki jesli Cie obrazilem. Nie mam pojecia o kradzeniu aut, ale wyobrazam sobie, ze z tymi danymi mozna uzyskac dane, ktore rzadasz. Wiec sie nie dziw, ze zlalem Cie cieplym moczem.

Napisano

> pewnie sie juz przyzwyczailes przez te 8 lat do strasznej hipokryzji, ktora tu panuje

> przeciez tu nikt nie lamie przepisow, nikt nie uzywa nielegalnego oprogramowania, nikt nie sciaga

> muzy z hotfila czy rapida, wszyscy mandaty przyjmuja z usmiechem i placa je w terminie, dlugo

> by jeszcze wymieniac

> na miekko bierz takie marchewki

Patrz odpowiedz powyzej.

Napisano

> Sorki jesli Cie obrazilem. Nie mam pojecia o kradzeniu aut, ale wyobrazam sobie, ze z tymi danymi

> mozna uzyskac dane, ktore rzadasz . Wiec sie nie dziw, ze zlalem Cie cieplym moczem.

Merytorycznie do kitu, a językowo facepalm.gif

Napisano

> Merytorycznie do kitu, a językowo

Spojrz na swoja odpowiedz . Ciekawe czego sie tyczylo to "w polowie przyszlego"? hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.