Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra II - ciezko odpala i falowanie obrotow

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam nastepujacy problem czy jest mi ktos w stanie pomoc??

Wiec tak

Astra II 2001 r Z14XE z LPG

Wszystko zaczelo sie gdy wracalem do domu silnik zgasl gdy dojezdzalem do skrzyzowania, odpalilem ponownie ale zaczal delikatnie falowac na gazie i Pb ale wrocilem do domu

Wczoraj odpalam zimny silnik i ten znowu delikatnie zaczyna falowac jednak nieco mocniej na Pb

Pojechalem do sklepu bez problemu jednak pod sklepem mialem juz duzy problem aby silnik odpalil ale udalo sie. Powrot do domu to instna meka. Po droge na swiatlach samochod potrafil gasna a jak nie to obroty potrawily bardzo spac zarowno na Pb jak i LPG. Wywalilo kontrolke CHECK.

Wyczycilem przepustnice nie dalo zadnego efektu. Odpielem akumulator a check sie skasowal ale zadnej poprawy to nie dalo.

Auto nadal ciezko palilo i falowaly obroty. Sprawdzilem rurki podcisnienia te co widzialemi wydaja sie ok (cale)

W miedzyczasie podczas odpalania potrafilo wyrzucic kontrolke samochodu z kluczykiem.

Po kilkunastu probach przejechalem zeby zobaczyc jak zachowuje sie podczas jazdy i bylo jak najbardziej wszystko ok.

Obroty sie unormowaly ( juz naprawde bardzo delikatnie falowaly) przyspieszenie bez problemu.

Wrocilem do garazu i znowu zglupialy obroty

W miedzyczasie wymienilem termostat ale to uwazam ze nie jest przyczyna gdyz pierwsze zgasniecie i falowanie wystapilo przed wymiana termostatu.

Jak myslicie co to moze byc??

Swiece mozliwe bo ja mam samochod 25 tys z czego 20 na gazie i swiec nie wymienialem

Mozliwe zeby tak nagle padly i problemy robily??

Pozdrawiam i z gory dzieki za pomoc

Napisano

No to sprawdź może jeszcze czujnik temperatury silnika do ECU.

Pozdrawiam

Napisano

> obroty potrawily bardzo spac zarowno na Pb jak i LPG. Wywalilo kontrolke CHECK.

A jaki był kod błędu?

Napisano
  • Autor

> No to sprawdź może jeszcze czujnik temperatury silnika do ECU.

> Pozdrawiam

aw ktorym miejscu jest??

Napisano
  • Autor

> A jaki był kod błędu

nie wiem zostal skosowany przez odpiecie akumulatora

Napisano

> nie wiem zostal skosowany przez odpiecie akumulatora

A powinieneś od tego zacząć nono.gif. Kasowanie błędu nie powoduje usunięcia usterki. Błąd po odczytaniu wskaże ewentualną przyczynę usterki.

Napisano
  • Autor

teraz zauwazylem jeszcze takie objawy

gdy silnik nie zimny -wszystko ok

gdy sie zagrzeje to znowu wariuje

na zagrzanym silniku odlaczylem sonde lambda aby komputer przeszedl w tryb awaryjny ale to nic nie dalo oprocz kontrolki CHECK

moze to wina przepustnicy??

A i jeszcze zauwazylem teraz ze jak np dojeżdzam do skrzyzowania na luzie to obroty w okolicach 2 tys sie utrzymuja a jak tylko stane do spadaja na 900 i faluja

Lewe powietrze lapie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.