Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szyba kierowcy- bezbolesna wymiana - jak?

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dostałem na ulicy kamieniem w szybę kierowcy - przednia lewa i się posypała. Znalazłem już na Allegro egzemplarz tylko się zastanawiam jak podejść do montażu nowej. Tapicerkę umiem zdemontować tylko się zastanawiam czy podczas montażu są jakieś kruczki i triki.

Czy ktoś posiada może instrukcje jak to wykonać w miarę szybko i bezproblemowo??

Napisano

zlec to firmie ktora klei szyby bedziesz mial pewnosc ze bedzie zrobione dobrze i ze nie bedzie cieklo

Napisano

> zlec to firmie ktora klei szyby bedziesz mial pewnosc ze bedzie zrobione dobrze i ze nie bedzie

> cieklo

Czytaj ze zrozumieniem - chodzi o boczną szybę facepalm.gif

Napisano

> Czytaj ze zrozumieniem - chodzi o boczną szybę

Sorry, ale ja tez, po przeczytaniu tematu, mialem dylemat, o ktora szybe chodzi, autor wypowiedzial sie niezrozumiale, w aucie, wersji angielskiej, byla by to szyba prawa.

Napisano
  • Autor

> Sorry, ale ja tez, po przeczytaniu tematu, mialem dylemat, o ktora szybe chodzi, autor wypowiedzial

> sie niezrozumiale, w aucie, wersji angielskiej, byla by to szyba prawa.

Poprawiłem pierwszy post - teraz chyba każdy zrozumie która to szyba. Ale jednak w Polsce większość kierowców siedzi po lewej stronie biglaugh.gif

Napisano

> zlec to firmie ktora klei szyby bedziesz mial pewnosc ze bedzie zrobione dobrze i ze nie bedzie

> cieklo

Tylko bedzie problem z otwarciem. lizak.gif

Napisano

> Tylko bedzie problem z otwarciem.

Zima idzie więc otwieranie szyby będzie zbędne zlosnik.gif

Napisano

> Tylko bedzie problem z otwarciem.

jak ma klime to nie potzrebuje otwierac grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jak ma klime to nie potzrebuje otwierac

Bez jaj, wiem, że zaczyna się robić śmiesznie ale jak to można sprytnie zrobić? Wie ktoś?

Napisano

zobacz do naszej encyklopedii cos tam chyba bylo

jak dobrze pamietam to cos jest pokazane przy okazji wymiany klamek w drzwiach

Napisano
  • Autor

> zobacz do naszej encyklopedii cos tam chyba bylo

> jak dobrze pamietam to cos jest pokazane przy okazji wymiany klamek w drzwiach

Klamki wymieniałem, niewiele wspólnego tam jest z wymianą szyby - generalnie z jej osadzaniem.

Napisano

> Klamki wymieniałem, niewiele wspólnego tam jest z wymianą szyby - generalnie z jej osadzaniem.

Pół roku temu wymieniałem przednią boczną pasażera. Nie było problemu. Trzeba także zdemontować lusterko. Potrzebna była mi pomoc drugiej osoby we włożeniu szyby w prowadnice. Szyba na dole ma uchwyt z dziurą, w którą trzeba wcisnąć zapięcie od mechanizmu opuszczania/podnoszenia szyby. Przy okazji warto przesmarować silikonem prowadnice w części dolnej (plastykowe) i górnej (filc) drzwi.

Pozdrawiam

C.Z.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.