Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odkręceniem śrub

Featured Replies

Napisano

Witam

Może macie jakis pomysł na odkręcenie obrobionych śrub w zawiasach drzwi przednich z prawej strony jest na tyle mało miejsca i brak dostepu ze moje pomysły sie wyczerpały chyba że jest jakis inny sposób na zdjecie drzwi

Napisano

> Witam

> Może macie jakis pomysł na odkręcenie obrobionych śrub w zawiasach drzwi przednich z prawej strony

> jest na tyle mało miejsca i brak dostepu ze moje pomysły sie wyczerpały chyba że jest jakis

> inny sposób na zdjecie drzwi

Miejsca mało i jak śruby "obrobione" to i ich nie szkoda, jedynym sposobem jaki mi przychodzi do głowy to przecinak/mocny śrubokręt i młotek. ok.gif

Napisano
  • Autor

Tam jest gwint drobnozwojny z tym przecinakiem to raczej nie bede ryzykował rozpierdziele gniazdo i juz nic nie wkrece smile.gif

Napisano

> Witam

> Może macie jakis pomysł na odkręcenie obrobionych śrub w zawiasach drzwi przednich z prawej strony

> jest na tyle mało miejsca i brak dostepu ze moje pomysły sie wyczerpały chyba że jest jakis

faktycznie jest tam bardzo mało miejsca, ale ja dałem rade kluczem oczkowym i długa przedłużka, ostroznie to robic i da rade

ps. dużo gorzej było je załozyc spowrotem...:P

ale jak kolega ma obrobione to może zwykłym i przedłużka, spróbowac warto

Napisano
  • Autor

Ani oczkowy ani płaski juz nie daje rady nawet nastawnym probowałem i tez lipa chyba jednak dam sobie spokoj gdyby tam byl metryczny pewnie by poszlo a ze drobnozwojny to spelnia swoja rola az za bardzo nie odkreci sie i lipa:)

Napisano

wszystko da się odkręcić, kwestia tylko odpowiednio długiego ramienia klucza

Napisano

> Tam jest gwint drobnozwojny z tym przecinakiem to raczej nie bede ryzykował rozpierdziele gniazdo i

> juz nic nie wkrece

A kto Ci każe coś rozpier... i co za różnica czy gwint metryczny czy drobno zwojowy, trzeba przyłozyć odpowiedni moment na obwodzie łba śruby i tyle. A skoro nie ma jak już tego zrobić kluczem to pozostaje młotek i majzel. Bijesz poprzecznie w łęb śruby i powinna sie poddać i odkrecać przy każdym udeżeniu młotkiem. Cierpliwoscią to i palcem dół wykopiesz. Ja tak odkręciłem zapieczone na amen świece na których zniszczyłem dwa klucze do odkręcania świec a na końcu zaokrągliłem trzecim porządnym kluczem. ok.gif

Napisano

> Witam

ja bym probowal wbic na sile mniejszy klucz nasadowy...

lub jak masz mozliwosc to hefniecie jakiegos druta wygietego, w miare dlugiego biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.