Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to koniec tarcz hamulcowych?

Featured Replies

Napisano

siła hamowania spadła i mam wrazenie ze te rowki w tarczy były duzo głębsze... yikes.gif

284316319-tarcze.jpg

post-16227-14352510165413_thumb.jpg

Napisano

> siła hamowania spadła i mam wrazenie ze te rowki w tarczy były duzo głębsze...

Brembo Max?

Brembo opatentowało coś takiego jak Easy Check czyli wzrokowy system kontroli zużycia tarczy (dwa nawiercone otwory po przeciwnych stronach na powierzchni robocznej tarczy - jeden ma głębokość odpowiadającą grubości minimalnej, drugi 0,2 mm mniej - czyli jak jeden już zniknie to oznacza zbliżanie się do grubości minimalnej) - ale to tak na marginesie, bo system jest używany tylko w produktach w wykonaniu litym (gładkie tarcze).

Co do Brembo Max'ów - te nacięcia są swojego rodzaju wskaźnikiem zużycia - wszystkie, oprócz jednego mają tą samą głębokość, natomiast jeden jest głębszy i odpowiada właśnie minimalnej grubości tarczy. Jeśli wszystkie zaczynają zanikać i zanikną to trzeba się rozglądać za nową tarczą.

Tak mówił Pan z Brembo na szkoleniu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

czyli w sumie mozna juz by było wymienic ?

Napisano

> siła hamowania spadła i mam wrazenie ze te rowki w tarczy były duzo głębsze...

Mam takie same tarcze, podobnie zużyte. Pewnie na wiosnę będę wymieniał, ale kupię nacinane mikody. W mikodach nacięcia nie są promieniowo, tylko spiralnie i nie słychać tarcz podczas hamowania z prędkości powyżej 120 km/h - sprawdzone w mondeo smile.gif Klocki zakupię pewnie textary - tak jak do tej pory.

PS. Tak po zastanowieniu to nie wiem czy przypadkiem nie brakuje mi 2 nacięć w jednej z tarcz ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.