Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pedał sprzęgła został w podłodze

Featured Replies

Napisano

kuffa jakąś felerną mam tą omegę. Jechałem sobie i pedał sprzęgła został w podłocze, natychmiast pod autem pojawił się płyn hamulcowy. Podejrzewam najgorsze-wysprzęglik z łożyskiem 529zł sciana.gif co obstawiacie? Znowu pech, co miesiąc ładuje jakąś część za 6stówek sciana.gif 3 miesiące i 3 holowania sick.gif

Napisano

współczuję, ale to wg mnie wysprzęglik, miałem tak kiedyś w viki :-(

Napisano

Trzeba wejsc pod woz i sprawdzic, czy nie puscil przewod zasilajacy wysprzeglik (1% przyczyny usterki) i wysprzeglik (99% pewnosci). Pocieszeniem jest to, ze skrzynie biegow wyjmuje sie stosunkowo latwo i szybko (zdecydowanie latwiej niz w Vectrze B i Astrze G).

Pozdrawiam

Napisano

> (zdecydowanie latwiej niz w Vectrze B i Astrze G).

tak troszkę offtopic.gif

Jaki może być koszt wymiany sprzęgła w Vectrze-B i co warto przy tym zabiegu wymienić /sprawdzić hmm.gif

Napisano

> tak troszkę

> Jaki może być koszt wymiany sprzęgła w Vectrze-B i co warto przy tym zabiegu wymienić /sprawdzić

W Kr u chłopaków na Portowej to przy motorze x16xel jakiś tysiąc złotych o ile dobrze pamiętam - kiedyś z ciekawości pytałem.

Napisano
  • Autor

> W Kr u chłopaków na Portowej to przy motorze x16xel jakiś tysiąc złotych o ile dobrze pamiętam -

> kiedyś z ciekawości pytałem.

tysiąc to chyba z częściami już co? ja za robote zapłaciłem 300zł w gdańsku

Napisano

> tysiąc to chyba z częściami już co? ja za robote zapłaciłem 300zł w gdańsku

No tak - z częściami ale jak dokładnie rozkładał się podział części/robocizna to już nie dopytywałem.

Napisano

> No tak - z częściami ale jak dokładnie rozkładał się podział części/robocizna to już nie

> dopytywałem.

właśnie robocizna mnie interesuje bo części bym sam kupował biglaugh.gif Od roku przymierzam się i w końcu kiedyś trzeba będzie chyba wymienić bo czuć, że zaczyna ślizgać oslabiony.gif

Napisano

> właśnie robocizna mnie interesuje bo części bym sam kupował Od roku przymierzam się i w końcu

> kiedyś trzeba będzie chyba wymienić bo czuć, że zaczyna ślizgać

w 2007 roku do x20xev płaciłem za komplet 2000 zł

części z robocizną

Napisano

> w 2007 roku do x20xev płaciłem za komplet 2000 zł

> części z robocizną

dużo oslabiony.gif Co wchodziło w zakres prac hmm.gif

Napisano

> właśnie robocizna mnie interesuje bo części bym sam kupował

Robocizna w granicach 300 PLN, przynajmniej u nas. Obowiazkowo sprawdzamy stan uszczelniacza walu korbowego od strony skrzyni biegow.

Pozdrawiam

Napisano

heh ten typ tak ma. ja jak kupilem swoja to przez pierwszy miesiąc wpakowałem 2500zl. po 2 miesiącach skończyło się sprzęgło i zaś kolejna robota. przy silniku X20XEV koszta sprzęgła były następujące : Wysprzęglik 280zł, tarcza-docisk-lozysko oporowe 460zł (sachs), płyn hamulcowy i robota 300zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.