Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BMW Seria 1 / silnik Rudolfa Diesel'a / któregoś unikać ?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Tych sprzed liftu. Palą więcej i więcej się psują.

Hmm ... czyli '07 ? ... w grę wchodzi nie starsze niż '08, czyli OK ok.gif

Wychodzi na to, że różnica li tylko w wyposażeniu, co ciekawe sporo tego w homologacji ciężarowej a takiego mi trzeba.

Dla "Madame" szukam, coś takiego jej się podoba => kliku kliku ... ładne cacko, ale importowane, a w cuda nie wierzę, kilkaset kilosów nie uśmiecha mi się dmuchać, aczkolwiek sprzedający śmiało deklaruje gotowość "skanowania" w ASO niewiem.gif

Napisano

> Hmm ... czyli '07 ? ... w grę wchodzi nie starsze niż '08, czyli OK

> Wychodzi na to, że różnica li tylko w wyposażeniu, co ciekawe sporo tego w homologacji ciężarowej a

> takiego mi trzeba.

> Dla "Madame" szukam, coś takiego jej się podoba => kliku kliku ... ładne cacko, ale importowane, a

> w cuda nie wierzę, kilkaset kilosów nie uśmiecha mi się dmuchać, aczkolwiek sprzedający śmiało

> deklaruje gotowość "skanowania" w ASO

mozliwe ze po leasingu, ja ostatnio bralem c-maxa roczny z francji i ponad 100tys nakulane juz mial, ale auto u nowego wlasciciela sprawuje sie ok.

wiec wypytaj sie moze warto.

Napisano

w serii 1 nie ma zbyt dużego wyboru silników diesela, jest jeden w różnych konfiguracjach. Najlepiej 20d, to dobry silnik bez większych bolączek.

Auto ładne, nawka profi z tego co widze, także ok

Napisano

> w serii 1 nie ma zbyt dużego wyboru silników diesela, jest jeden w różnych konfiguracjach.

> Najlepiej 20d, to dobry silnik bez większych bolączek.

> Auto ładne, nawka profi z tego co widze, także ok

Oj grubo się mylisz, mimo tej samej pojemności to są różne silniki. Powiedzmy, że 116d i 118d faktycznie niewiele się różnią (najprawdopodobniej tylko softem), ale 120D i 123d to już całkiem inne konstrukcje.

Napisano

> Oj grubo się mylisz, mimo tej samej pojemności to są różne silniki. Powiedzmy, że 116d i 118d

> faktycznie niewiele się różnią (najprawdopodobniej tylko softem), ale 120D i 123d to już

> całkiem inne konstrukcje.

konstrukcje? raczej osprzęt

Napisano

> konstrukcje? raczej osprzęt

osprzęt przede wszystkim rzuca się w oczy (np szyna CR odpowiednio 1600/1800/2000 bar), ale także wał, tłoki, pierścienie, a nawet blok silnika.

Napisano

> osprzęt przede wszystkim rzuca się w oczy (np szyna CR odpowiednio 1600/1800/2000 bar), ale także

> wał, tłoki, pierścienie, a nawet blok silnika.

silnik "słupek" to to samo. Sprawdziłem w katalogu silnik N47 18d i 20d ma dokładnie ten sam korbowód, tłoki. Ew. różnice mogą myć między M47N2 a N47

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.