Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprzęgło ..

Featured Replies

Napisano

Witam, muszę zmienić sprzęgło w swoim autku. Poradzcie które kupić:

MAPA

LUK

Valeo

Czy oprócz róznicy w porfelu wyczuję inną ??

Coś oprócz tego musze kupić bo kompletuję części a remont robił będe pod koniec grudnia

Napisano

> Witam, muszę zmienić sprzęgło w swoim autku. Poradzcie które kupić:

> MAPA

> LUK

> Valeo

> Czy oprócz róznicy w porfelu wyczuję inną ??

> Coś oprócz tego musze kupić bo kompletuję części a remont robił będe

> pod koniec grudnia

Kompetne sprzęgiełko valeo. Nic więcej, no moze obejrzyj sobie linkę od sprzęgła

Napisano

> Kompetne sprzęgiełko valeo. Nic więcej, no moze obejrzyj sobie linkę

> od sprzęgła

ja jestem po takiej wymianie wysprzeglanie teraz to luksus ceny to inna sprawa zalezy jakie sprzeglo masz w swoim autku ja mialem szczescie bo mam skrzynie c514 c513 sa o 200 zyli drozsze luka czy valeo ja mam valeo luk podobno ma sztywniejsze sprezyny roznice cenowe miedzy nimi sa minimalne za moje mechanior zaplacil w hurtowni 318 zyli komplet wiec zostaw sprawe mechaniorowi oni maja wieksze znizki i jak bedzie uczciwy to wyjdziesz na tym lepiej ja za wymiane zaplacilem tylko 100 zyli ale slyszalem ze biora nawet i 250 zyli pozdrawiam

Napisano

> zostaw sprawe

> mechaniorowi oni maja wieksze znizki i jak bedzie uczciwy to

> wyjdziesz na tym lepiej.

ostatnio (30.000 km temu) wymienialem sprzeglo w autku na valeo i jezdze na nim do teraz i nie narzekam. co trzeba kupic do wymiany sprzegla? tylko jego komplet. chyba ze laczysz wymiane sprzegla z przegladem to wtedy te wszystkie rzeczy ktore trzeba miec (wymienic)na przegladzie. co do cytatu. to roznie z tym bywa. ja na serwis w ASO jezdze zawsze ze swoimi czesciami i nigdy jeszcze nie stracilem z tego powodu. nawet na sprzegle. oczywiscie zanim wymienisz poszperaj troche w cennikach.

Napisano

jak sprawdzić jaką się ma skrzynie ?? czy marea ma tylko jeden rodzaj ??

Napisano

> jak sprawdzić jaką się ma skrzynie ?? czy marea ma tylko jeden rodzaj

> ??

semko zgadzam sie z toba ale kto ci powiedzial ze ja majac na mysli mechaniora mowilem o aso a malo to teraz warsztatow i dobrych mechaniorow ,w aso jak pytalem o typ mojego sprzegla to gostek zaczol tekstem ze pracuje w aso juz 30 lat i z doswiadczenia wie ze u fiata ciezko jest okreslic jakie sprzeglo

wczesniej nie rozbierajac i to mi wystarczylo wiec aso nie jest jedynym wyjsciem pozdro

Napisano

Lechu20 - zwracam honor. ja poprostu zawsze jezdze do ASO. i zapomnialem ze sa inne warsztaty ;P

Napisano

> Lechu20 - zwracam honor. ja poprostu zawsze jezdze do ASO. i

> zapomnialem ze sa inne warsztaty ;P

oki nic sie nie stalo poprostu wiem z doswiedczenia ze serwisy duzo sobie zycza za czesci lub jakakolwiek prace dlatego korzystam z uslug innych mechanikow yay.gif

Napisano

> oki nic sie nie stalo poprostu wiem z doswiedczenia ze serwisy duzo

> sobie zycza za czesci lub jakakolwiek prace dlatego korzystam z

> uslug innych mechanikow

a u mnie jest tak że sprawdzam ile wołają w aso a ile mechanior smile.gif)

np ostatnio tuleja wachacza (zestaw naprawczy tył)

mechanior 120 bo dużo rozbierania ASO 80 zł bo taki mają cennik bananaevil.gif

Napisano

> jak sprawdzić jaką się ma skrzynie ?? czy marea ma tylko jeden rodzaj

> ??

No właśnie tez mnie to interesuje cool.gif

Dodatkowo jak poznać, że sprzęgło jest do wymiany ??? Źle wchodzą biegi (mi tylko wsteczny na razie) ??

Napisano

> Witam, muszę zmienić sprzęgło w swoim autku. Poradzcie które kupić:

> MAPA

Tego nie znam

> LUK

To zakładałem kiedyś do Forda, wiem ze OT ale byłem b.niezadowolony...strasznie głośno chodziło, nie mówiac o tym ze pierwsze się spsóło po tygodniu

> Valeo

Valeo własnie założyłem do brawki, co prawda to diesel ale cieżko mi sie teraz przyzwyczaić...chodzi miodzio wink.gif bez porównania do starego

Na starym co prawda tylko wsteczny ciezko wchodził i czasem 2ka, ale po wyjęciu okazało sie że juz na nitach jeżdze praktycznie...

wymiana odbyła się przy 134kkm

Napisano
  • Autor

> Tego nie znam

> To zakładałem kiedyś do Forda, wiem ze OT ale byłem

> b.niezadowolony...strasznie głośno chodziło, nie mówiac o tym ze

> pierwsze się spsóło po tygodniu

> Valeo własnie założyłem do brawki, co prawda to diesel ale cieżko mi

> sie teraz przyzwyczaić...chodzi miodzio bez porównania do

> starego

> Na starym co prawda tylko wsteczny ciezko wchodził i czasem 2ka, ale

> po wyjęciu okazało sie że juz na nitach jeżdze praktycznie...

> wymiana odbyła się przy 134kkm

Dzięki 20.GIF właśnie zamówiłem sobie Valeo. A czas chyba najwyższy bo jak jadę w dwie osoby to mi wszystkie biegi zacznają ciężko wchodzić i nie można przyspieszyć tylko muszę obroty przy zmianie biegów synchornizować. Mam nadzieję żę jeszcze tydzień i 500 km wytrzyma. A przy okazji .. o co chodzi z różnymi typami sprzęgieł ... z poprzednich postów. Sprawdzałem w Eperze i do mjego 1,6 jest jedno i już niewiem.gif

Napisano

> Sprawdzałem w Eperze i do mjego 1,6 jest jedno i już

Tam ktoś pisał o sprzęgle d o1,4, czemu? niewiem.gif

Napisano

> Tam ktoś pisał o sprzęgle d o1,4, czemu?

tak to ja pisalem bo do 1,4 12v ladowali dwa rodzaje roznila ich podobno srednicai mocowanie docisku a cena byla miedzy nimi wyzsza o dwie stowki jak w 1,6 to nie wiem bo moja jest z 95r czyli ta pierwsza z kontyngentu bezclowego pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie

Właśnie mnie też skończyło się sprzęgło i tu mam pytanko bo znalazłem kilka ofert ale zauważyłem że niektórzy piszą iż dane sprzęgło pasuje tylko do sedana a weekend nie ?? Czy to prawda i czy dotyczy to tylko jakiegoś danego silnika?? Ja mam 1,8 czy tutaj też jest różnica ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.