Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Golf 2 termostat

Featured Replies

Napisano

Witam, mój pierwszy post i problemy...

cieknie mi termostat, znaczy ta plastikowa kopułka, termostat już mam w komplecie z uszczelkami, jutro biorę się za wymianę, ma ktoś jakiś manual, albo info co mnie może zaskoczyć...

dzieki... ok.gif

Napisano
  • Autor

> Witam, mój pierwszy post i problemy...

> cieknie mi termostat, znaczy ta plastikowa kopułka, termostat już mam w komplecie z uszczelkami,

> jutro biorę się za wymianę, ma ktoś jakiś manual, albo info co mnie może zaskoczyć...

> dzieki...

No to se dowiedziałem, może teraz??

Wymieniłem wsio, zagrzałem go konkretnie aż wsio pootweirało, ale nie działa ogrzewanie, czy w tym silniku odpowietrza sie gdzieś nagrzewnicę??

Napisano

> No to se dowiedziałem, może teraz??

> Wymieniłem wsio, zagrzałem go konkretnie aż wsio pootweirało, ale nie działa ogrzewanie, czy w tym

> silniku odpowietrza sie gdzieś nagrzewnicę??

Nie sama sie odpowietrzy, sprawdz czy przewody do nagrzewnicy sa gorace jezeli tak, a nie ma ogrzewania to klapa ci sie nie otwiera ( nagrzewnica caly czas jest w obiegu ) tylko kanaly powietrzne zamykasz

Napisano

> No to se dowiedziałem, może teraz??

> Wymieniłem wsio, zagrzałem go konkretnie aż wsio pootweirało, ale nie działa ogrzewanie, czy w tym

> silniku odpowietrza sie gdzieś nagrzewnicę??

odpowietrza się samo.

Jak nie ma ogrzewania to może być popsute sterowanie obudowa nagrzewnicy, albo zapchana nagrzewnica. Ogrzewanie działało przed wymianą termostatu?

Napisano
  • Autor

> odpowietrza się samo.

> Jak nie ma ogrzewania to może być popsute sterowanie obudowa nagrzewnicy, albo zapchana

> nagrzewnica. Ogrzewanie działało przed wymianą termostatu?

Właśnie nie wiem jak było przed wymiana bo to "nowy" he he nabytek, na dojazdy do pracy, a to za krótko żeby sie rozgrzał...

Ale dzięki, wiem co sprawdzić..

Napisano

> Właśnie nie wiem jak było przed wymiana bo to "nowy" he he nabytek, na dojazdy do pracy, a to za

> krótko żeby sie rozgrzał...

> Ale dzięki, wiem co sprawdzić..

jak klapy od nagrzewnicy będą działać tak jak trzeba, a wciąż będzie zimno w aucie to znaczy, że nagrzewnica niestety do wymiany. Sam ostatnio wymianilem w swoim golfie, po rozebraniu okazało sie że była cała zamulona.

Napisano
  • Autor

W czasie zmiany położenia "wajchy" ogrzewania słyszalna jest zmiana obciążenia i zmniejsza sie przepływa powietrza, więc klapka raczej chodzi, więc chyba syf w nagrzewnicy nie daje jej sie rozgrzać;)

Napisano

> W czasie zmiany położenia "wajchy" ogrzewania słyszalna jest zmiana obciążenia i zmniejsza sie

> przepływa powietrza, więc klapka raczej chodzi, więc chyba syf w nagrzewnicy nie daje jej sie

> rozgrzać;)

no to nie zazdroszcze wymiany nagrzewnicy, chociaż jak się sprężyć to samemu w ciagu 2-3 godzin można zmienić, i choć da się to zrobić bez zdejmowania deski rozdzielczej to jednak polecam ją ściągnąć.

Napisano
  • Autor

Bawiłeś się z deską, jak to wyglada, rozbiórka zazwyczaj się udaje, z zakładaniem pewnie juz rzadziej

Napisano

> Bawiłeś się z deską, jak to wyglada, rozbiórka zazwyczaj się udaje, z zakładaniem pewnie juz

> rzadziej

dwukrotnie zmienialem nagrzewnicę bez zdejmowania deski i namęczyłem się z bratem co nie miara, także nie polecam. Niewygodnie, nie ma dojścia i wszystko ciężko spasować.

W październiku postanowiłem zmienić nagrzewnicę, bo się czymś zapchała i postanowiłem ściągnąć deskę. Trzeba to robić powoli i dokladnie, zeby poodkrecać wszystkie srubki i nie połamać czegoś przy zdejmowaniu. Ku mojemu zdziwieniu okazało, ze łatwiej jest samodzielnie założyć deskę z powrotem niż ją zdjąć, przy zdejmowaniu pomagal mi ojciec.

Jak juz masz deskę ściągniętą to wymiana nagrzewnicy jest czystą przyjemnością. Przy okazji poukładałem sobie wszystkie kable pod deską. Ogólnie bardziej bałem się ściągania deski, a okazalo się, ze nie taki diabel straszny.......

Po ściągnięciu deski wyglądało to tak:

284364320-deska.jpg

post-30999-14352510394224_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Pojeździłem dziś trochę i chyba sie odpowietrzyła, albo przypomniał do czego służy, bo zaczęło grzać.... yay.gif

• 7 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Witam, cos mi faluje silnik jak sie rozgrzeje, dodatkowo, wycieraczki starszą, jak są na czasowym wyłaczniku, to zaczynaja wycierać bez przerwy, dopiero jak jada na sucho i im cięzko, to sobie odpuszczają, ponadto jak jade to gdzieś z lewej strony kokpitu, dochodzi dziwne cykanie, połączone te wszystkie problemy czy każdy cos innego, w czym może byc problem??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.