Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opadająca tylna szyba FUISON

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki mały problem, w tylnych drzwiach opada mi szyba, bardzo wolno co prawda, ale już zdarzyło mi się miec mokry forel.... da sie coś z tym zrobić, bo nie chce mi się rozbierac tapicerki i obejrzeć tylko drzwi od środka, rozbił juz ktoś cos z tym??

Napisano

Rozbieranie drzwi to jest jakaś tragedia w fusionie i fieście, ale myśle, że bez tego się nie obędzie. Najpierw ściagasz cały ten plastikowy boczek, do okoła jest na takie kołki rozporowe. Potem musisz wyciągać go wysuwając w góre. Twoim oczą ukarze się wstrętny czarny plastik, który żeby sciągnąć musisz wykrecić klamke zew. z drzwi, sciągnąć z niego dwie gumowe zaślepki i odkręcić szybe od całego mechanizmu podnoszenia okna. Szybe musisz przykleić na taśme do drzwi, żeby Ci nie spadła. Ogólnie inżynier forda który to wymyślił powinnien to teraz wszystkim rozbierać. Powodzenia

Napisano
  • Autor

Czyli, nie warta gra... jeśli nie opada za bardzo, może zanim zacznie opadać za bardzo to go zmienię hehe.gif

Ale dzięki za opis, musze go sobie zachować.... bo na inżyniera z forda nie liczę;)claps.gif

Napisano

> Czyli, nie warta gra... jeśli nie opada za bardzo, może zanim zacznie opadać za bardzo to go

> zmienię

> Ale dzięki za opis, musze go sobie zachować.... bo na inżyniera z forda nie liczę;)

moze sie sprawdzi stary patent z lanosa.

jak masz szyby na korbki to zaloz je tak aby bo calkowitym zamknieciu szyby korbka byla skierowana do dolu. Po takim zabiegu przestaly mi opadac szyby ok.gif

Napisano

> Rozbieranie drzwi to jest jakaś tragedia w fusionie i fieście, ale myśle, że bez tego się nie

> obędzie. Najpierw ściagasz cały ten plastikowy boczek, do okoła jest na takie kołki rozporowe.

> Potem musisz wyciągać go wysuwając w góre. Twoim oczą ukarze się wstrętny czarny plastik,

> który żeby sciągnąć musisz wykrecić klamke zew. z drzwi, sciągnąć z niego dwie gumowe zaślepki

> i odkręcić szybe od całego mechanizmu podnoszenia okna. Szybe musisz przykleić na taśme do

> drzwi, żeby Ci nie spadła. Ogólnie inżynier forda który to wymyślił powinnien to teraz

> wszystkim rozbierać. Powodzenia

Rozbierałem w Fieście i wcale nie jest aż tak tragicznie jak opisujesz smile.gif Poza tym tylna szyba (przynajmniej w Fieście) nie jest przykrecana tylko mocowana na zatrzask do mechanizmu podnoszenie/opuszczania. Przednia jest mocowana za ścisk dwoma śrubami.

Trzecia rzecz to wcale nie musisz szyby przyklejac żadnymi taśmami. Po uwolnieniu jej od mechaniozmu podnoszenia/opuszczania da się ja śmiało wyjąć, tak samo jak szybę z przodu.

Aha...co do ściągania boczka - najpierw trzeba odkręcić z tyłu dwie śruby (jedna przy klamce druga w uchwycie do otwierania/zamykania drzwi) a dopiero od dołu ściągasz boczek. Po ściągnięciu będzie jeszcze on się trzymał na lince od klamki, którą będzie trzeba odczepić.

Napisano

Tylko pytanie po co ją wyjmować? żeby potłuc? skoro może zostać na swoim miejscu. Rozbierałeś drzwi w innych autach? Mi się w kilku zdażyło i w żadnym nie było tak idiotycznego rozwiązania.

Napisano

> Tylko pytanie po co ją wyjmować? żeby potłuc? skoro może zostać na swoim miejscu. Rozbierałeś drzwi

> w innych autach? Mi się w kilku zdażyło i w żadnym nie było tak idiotycznego rozwiązania.

Włąśnie po to żeby jej nie podłuc - wyjąć i spokojnie położyc w bezpiecznym miejscu nim sama np sie odklei od tych tasiemek o których wspominałeś.

Co do idiotycznych rozwiązań...to tak jak z pytaniami - nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.