Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komunikat LHF

Featured Replies

Napisano

Witam

Wczoraj na chiwle zaświeciła mi się kontrolka zarówki w momencie przekręcania kluczyka i komunikat ..... LHF? O którą lampę chodzi i co może być przyczyną??

Z góry dzięki za pomoc?

Napisano

Jesli chodzi o lampe, to przeciez wlacz sobie wszystkie i sprawdz wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jesli chodzi o lampe, to przeciez wlacz sobie wszystkie i sprawdz

Tak jak napisałem komunikat poajwił się na chwile. Wszystkie lampy działają, więc sądzę że może być coś z masą, lub któraś żarówka kończy żywot. Wolałbym nanaprawić wcześniej niz mieć problem w trasie.

Napisano
  • Autor

Dzsiaj komunikat pojawił się na dłużej - z tego co pamiętam było coś takiego lhf front running lights - zdążyłem sprawdzić krótkie, długie, migacze i wszystko ok świeciło, przeciwmgielnych nie zdążyłem bo komunikat zgasł - macie może jakiś pomysł?

Napisano

cos nie laczy wink.gif albo w samej zarowce albo cala wiazka prowadzaca do lampy.

Napisano

> Dzsiaj komunikat pojawił się na dłużej - z tego co pamiętam było coś takiego lhf front running

czyli przednie światła pozycyjne (przynajmniej tak wynika z komunikatu).

> nie zdążyłem bo komunikat zgasł - macie może jakiś pomysł?

Jako prosty elektryk mogę powiedzieć tylko tyle, że znalezienie błędu warunkowane jest jego ciągłym występowaniem. Mówiąc krótko, dopóki masz tylko chwilową sygnalizację błędu, trudno jest coś wiążąco powiedzieć. Jeżeli przy tym wszystko świeci, to radziłbym chwilowo tym się nie przejmować i poczekać, co będzie dalej.

U mnie miałem np: bulb failure (też wyskakujące niczym filip z konopi), które zginęło po trzykrotnym włączeniu długich. Co ciekawe, skubaniutkie zawsze świeciły hehe.gif

pozdrawiam

PS. Mam pytanko do kolegów bardziej obeznanych i dłużej użytkujących Stilonka. Jaki system operacyjny kontroluje komputer Stilo?

Napisano

> U mnie miałem np: bulb failure (też wyskakujące niczym filip z konopi), które zginęło po

> trzykrotnym włączeniu długich. Co ciekawe, skubaniutkie zawsze świeciły

Coś mi świta, że duże(mijania, drogowe, halogeny) żarówki nie podlegają diagnostyce BC.

> Jaki system

> operacyjny kontroluje komputer Stilo?

Własny producenta samochodu a dokładniej pisany na zlecenie producenta samochodu.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Własny producenta samochodu a dokładniej pisany na zlecenie producenta samochodu.

Dzięki za info smile.gif Jak rozumiem, jest on kompatybilny z Windowsem opartym na archaicznym DOS-ie?

Jeżeli tak, to przy bardzo rozbudowanym oprogramowaniu samochodu, a po krótkim użytkowaniu Stilo takie odnoszę wrażenie, zawsze będą występować problemy z różnymi "dzikimi" błędami. Większość z nich jest nieistotna i najzwyklej można je olać, tyle, że nieco denerwują smile.gif .

To są tylko tylko moje uwagi wynikające z krótkiego używania Stilonka, który uważam za świetne autko z rewelacyjnym silnikiem (mam na myśli JTD, bo nie znam benzyny).

Żeby nie przedłużać... Zdaje się, że do czynności obsługowych Stilo należałoby dodać okresowe czyszczenie komputera z naleciałości eksploatacyjnych, czyli zwykłych śmieci, powodujących wyświetlanie błędów...

pozdrawiam

PS. Sorki za offtopic, ale bardzo mnie interesuje szybki reset kompa autka, wg zasady, chcesz mieć dobrze zrób se sam hehe.gif

ojej, miało być: zrób to sam hehe.gif

Napisano

Problemów w stilo zwykle nie powoduje oprogramowanie a sam sprzęt, który nie lubi wilgoci.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Dzięki za info Jak rozumiem, jest on kompatybilny z Windowsem opartym na archaicznym DOS-ie?

On nie ma z DOSem ani Windowsem absolutnie nic wspólnego.

> Jeżeli tak, to przy bardzo rozbudowanym oprogramowaniu samochodu, a po krótkim użytkowaniu Stilo

> takie odnoszę wrażenie, zawsze będą występować problemy z różnymi "dzikimi" błędami. Większość

> z nich jest nieistotna i najzwyklej można je olać, tyle, że nieco denerwują

Błędy w Stilo nie wynikają z wadliwości oprogramowania komputera, tylko z niesprawności układu elektrycznego samochodu. Jeżeli coś nie działa jak należy, nie kontaktuje albo kończy się akumulator to wyskakują błędy - tak to zostało zaprojektowane. Przyczynę trzeba znaleźć i naprawić, a nie zwalać na "głupi komputer" wink.gif

Napisano

Bardzo dziękuję kolegom za informacje, bo jeszcze błądzę w tej materii (komputer i oprogramowanie Stilo) smile.gif Chciałbym poznać nieco bliżej te zagadnienia, przynajmniej na tyle, żeby nie latać z byle błahostką po różnych magikach i niepotrzebnie wywalać kaskę, ale nie mam pojęcia od czego zacząć...

Tzn. interesuje mnie umiejętność zdiagnozowania własnego autka i ewentualne kasowanie błędów, bo jak wyczytałem na forum i w instrukcji, czasami zachodzi taka potrzeba.

pozdrawiam smile.gif

PS. Sorki za zboczenie z tematu, ale tak jakoś "samo" wyszło smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.