Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra G Z16XEP - zapalanie na ciepłym silniku

Featured Replies

Napisano

zdarza się, bardzo rzadko wprawdzie ale jednak, że ciepły silnik odpala dopieor za drugim, trzecim razem. Gdy juz odpali, obroty sa bardzo niskie, sopiero za chwilkę wzrastają..i już jest OK. Zimny silni odpala zawsze bez problemu "od strzała"

OCB ? Coś zaczyna padać? Świece wymieniane 2tys km temu (GM).Auto jezdzi normalnie, zadnych błędów nie wywala. Spalanie w normie.

dzięki

Napisano

> OCB ? Coś zaczyna padać?

Czujnik temperatury plynu ( ten podajacy sygnal na kompa) np.Niekoniecznie mowi "papa" . Moze trzeba przeczyscic styki...Mialem podobnie.

Napisano
  • Autor

> Czujnik temperatury plynu ( ten podajacy sygnal na kompa) np.Niekoniecznie mowi "papa" . Moze

> trzeba przeczyscic styki...Mialem podobnie.

oo, to jakiś trop. Dzięki

jeszcze tylko muszę go znaleźć zlosnik.gif

Napisano

> zdarza się, bardzo rzadko wprawdzie ale jednak, że ciepły silnik odpala dopieor za drugim, trzecim

> razem. Gdy juz odpali, obroty sa bardzo niskie, sopiero za chwilkę wzrastają..i już jest OK.

> Zimny silni odpala zawsze bez problemu "od strzała"

> OCB ? Coś zaczyna padać? Świece wymieniane 2tys km temu (GM).Auto jezdzi normalnie, zadnych błędów

> nie wywala. Spalanie w normie.

> dzięki

U mnie w tym samym silniku problemem był egr. Dokładnie takie objawy jak u ciebie. Po pewnym czasie zapalił sie check egra, wtedy wymieniłem egr i problemy sie skonczyly z zapalaniem na ciepłym silniku. wcześniej nie było żadnych błędów a silnik ciepły ciężko zapalał. nic nie wskazywało na EGRa....

Napisano

Wiem że była poprawka w sofcie ECM tego silnika w związku ze złym odpalaniem. Kojarzę że objawy były podobnie opisane.

edit:

Jednak mój błąd. Znalazłem ten opis w TISie ..dotyczył zimnego silnika więc to nie to.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.