Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega B FL lampy przednie

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie odnośnie lamp soczewkowych.

Nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale już słyszałem coś na ten temat, że takie lampy trochę gorzej oświetlają drogę, może to też mieć wpływ to, że są już wypalone. Czy można do takich lamp zastosować żarówki ksenon?? Przy zwykłych lampach takie żarówki powodowały by oślepienie a czy tak samo będzie w przypadku lamp soczewkowych? Tutaj nie chodzi o szpan tylko o bezpieczeństwo, a wymiana lamp jest kosztowna. Nie krytykujcie mnie z góry.

Pozdro

Napisano

problem dotyczył lamp-zamienników i różnych "super-duper tiuning angel eyes" Problemu nie ma i lepiej świecą od niesoczewkowych jedynie firmy Hella i CHYBA Valeo. Był taki prooducent austriacki - nazwy nie pamiętam - co też słabe soczewki sprzedawał ale one były słabe przez wadę konstrukcyjną. Żarówka H1 za płytko była umieszczona i wystarczyło podobno poszerzyć kołnierz gniazda żarówki aby ona głębiej wchodziła. Oryginalne Helle, które również są przystosowane do żarników ksenonowych widziałem jakiś czas temu na ebay

Napisano
  • Autor

Odświeżę trochę temat - głównie mi chodzi czy wiecie jak polepszyć można oświetlenie w takich lampach bo to chyba jest mała bolączka tych lamp. Mam oryginalne lampy i z tego co wynika każdy ma takie problemy. Szczerze tylko napiszę, że wcześniej miałem Astrę F i lampy te świeciły rewelacyjnie.

Czy ktoś montował te cudowne zestawy "ksenon" z allegro do soczewek Omegi?? Jeżeli tak to jakie zestawy polecacie?? Nie piszcie o tym jak wygląda to w świetle prawa bo wiem doskonale tylko mi chodzi czy potrafią polepszyć widoczność.

Pozdro

Napisano

ja mam na zwykłych żarówkach H1 soczewki i dla mnie one świecą b. dobrze. Odbłyśnik masz czysty?

Napisano

> Odświeżę trochę temat - głównie mi chodzi czy wiecie jak polepszyć można oświetlenie w takich

> lampach bo to chyba jest mała bolączka tych lamp. Mam oryginalne lampy i z tego co wynika

> każdy ma takie problemy. Szczerze tylko napiszę, że wcześniej miałem Astrę F i lampy te

> świeciły rewelacyjnie.

> Czy ktoś montował te cudowne zestawy "ksenon" z allegro do soczewek Omegi?? Jeżeli tak to jakie

> zestawy polecacie?? Nie piszcie o tym jak wygląda to w świetle prawa bo wiem doskonale tylko

> mi chodzi czy potrafią polepszyć widoczność.

> Pozdro

A przypadkiem nie masz tych lamp juz matowych? jesli tak to polerka i bedzie znacznie lepiej. ja u siebie wprawdzie nie w bfl a w b mam zamontowane hidy do oryginalnych soczewek helli i ani to nie oslepia a swieci bardzo dobrze.

Napisano
  • Autor

> A przypadkiem nie masz tych lamp juz matowych? jesli tak to polerka i bedzie znacznie lepiej. ja u

> siebie wprawdzie nie w bfl a w b mam zamontowane hidy do oryginalnych soczewek helli i ani to

> nie oslepia a swieci bardzo dobrze.

No właśnie nie mam matowych lamp, odbłyśniki też są jeszcze dobre. Moje wrażenie jest takie, że te lampy gorzej oświetlają drogę przed autem, bo jak chodzi o zasięg to jest dobry - jeżeli chodzi o przeszkodę która się znajduje powyżej poziomu jezdni - chyba wiecie o co chodzi? Można śmiało powiedzieć, że lampy w tradycyjnej Astrze F świecą lepiej.

Myślę właśnie o założeniu słynnego zestawu "ksenon HID" marki lux.pro do tradycyjnych lamp lub może kupić lampy ksenon czyli przystosowane do żarnika D2S + H7 - jak dobrze pamiętam aby chociaż homologacja się zgadzała wink.gif

Czy ktoś przyglądał się jak wygląda światło które pada z soczewki na klosz? Że tak to ujmę widać charakterystyczną grafikę smile.gif

Nie gniewajcie się że tak ten temat magluje ale tu chodzi o bezpieczeństwo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.