Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwny szum w aucie

Featured Replies

Napisano

Witam, po wymianie amorkow, wahaczy, tarcz i klockow cos zaczelo mi w aucie szumiec, huczeć podczas jazdy. Co to moze byc?? Pacjent to CC 900. Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziekuje.

Aha a przy okazji chciałem dopytać jaki może być koszt tylnych amorków, tuleji do cc van i robocizny zwiazanej z ich wymiana?? Pozdrawiam

Napisano

Mogą szumieć łożyska w kołach, lub łożyska alternatora.

Tuleje kupisz tanio na allegro po 15 zł szt za oryginał pamiętam jak kupowałem a amory pewnie około 60 zł szt.

O ile sama wymiena amortyzatorów nie jest droga i skomplikowana tak za tuleje trzeba zapłacić dużo więcej, bo jest trochę babrania z tym.

pozdro

Napisano
  • Autor

> pewnie łożysko mówi papa

ale przed wymiana bylo wszystko ok, to moglo sie tak popsuc nagle??

Napisano

> ale przed wymiana bylo wszystko ok, to moglo sie tak popsuc nagle??

Mogło, nie znasz dnia i godziny... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Mogło, nie znasz dnia i godziny...

ale franca, jaki koszt tego z wymiana?? jak sprawdzic czy to napewno to??

Napisano
  • Autor

> ale franca, jaki koszt tego z wymiana?? jak sprawdzic czy to napewno to??

aha i Pany czy amorki, tuleje na tyl do CC Van maja byc jakies specjalne pod Vana ??

Napisano

> aha i Pany czy amorki, tuleje na tyl do CC Van maja byc jakies specjalne pod Vana ??

Nie.

Napisano
  • Autor

> Nie.

a jakie amorki sa dobre i cenowo przystępne

Napisano

> ale franca, jaki koszt tego z wymiana?? jak sprawdzic czy to napewno to??

Jak altka to łożyska chyba ze 30 zł kosztują. Jak kół to ok. 50 zł za łożysko. Nie wiem ile wymiana.

Napisano
  • Autor

> Jak altka to łożyska chyba ze 30 zł kosztują. Jak kół to ok. 50 zł za łożysko. Nie wiem ile

> wymiana.

hmm to raczej łożysko koła przedniego bo jak zwolnie lub sie zatrzymam to szum ustaje

Napisano

> Witam, po wymianie amorkow, wahaczy, tarcz i klockow cos zaczelo mi w aucie szumiec, huczeć podczas

> jazdy. Co to moze byc?? Pacjent to CC 900. Za wszelkie podpowiedzi bardzo dziekuje.

> Aha a przy okazji chciałem dopytać jaki może być koszt tylnych amorków, tuleji do cc van i

> robocizny zwiazanej z ich wymiana?? Pozdrawiam

sprawdz po jezdzie czy nie masz zbyt cieplych kol moze klocki sie nie ulozyly jeszcze

Napisano
  • Autor

> sprawdz po jezdzie czy nie masz zbyt cieplych kol moze klocki sie nie ulozyly jeszcze

a po ilu km powinny sie ułożyc?? jest jakas reguła na to??

Napisano

Sprawdź czy ten co to robił nie dogioł blach osłaniających do tarczy i czy to teraz nie szumi.

Amorki do normalnej jazdy to KYB

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy ten co to robił nie dogioł blach osłaniających do tarczy i czy to teraz nie szumi.

> Amorki do normalnej jazdy to KYB

ale to taki szum tzn huczenie jakby gdzies z kół hmm obstawiam ze klocki musza sie ułożyć tylko pytanie ile km moze to trwac??

Napisano

> ale to taki szum tzn huczenie jakby gdzies z kół hmm obstawiam ze klocki musza sie ułożyć tylko

> pytanie ile km moze to trwac??

Nie powinno być czegoś takiego, czyszczone i smarowane były zaciski przed założeniem nowych klocków?

Napisano
  • Autor

> Nie powinno być czegoś takiego, czyszczone i smarowane były zaciski przed założeniem nowych

> klocków?

nie mam pojecia czy bylo czyszczone. hmm chyba podajde do tego kolesia co to robil i niech to sprawdzi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.