Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek drzwi przednich

Featured Replies

Napisano

Pękło mi plastikowe ramię w zamku do którego jest przymocowane cięgno otwierania drzwi od środka.Czy do wymiany zamka trzeba też demontować klamkę zewnętrzną. I ile jest z tą wymianą roboty bo cierpię na brak garażu,a pogoda już nie zachęca do prac plenerowych frown.gif

Napisano

da sie bez zdejmowania klamki, ciasno, zimno, ciemno, niewygodnie, spinki w zimnie moga pekac

Napisano

Jestem świeżo po podobnej robocie, tyle że mi się blokował zamek i w ogóle drzwi otworzyć nie mogłem.

>Czy do wymiany zamka trzeba też demontować klamkę zewnętrzną.

Niekoniecznie ale odkręcenie jej nie jest problemem, a później łatwiej wszystko złożyć do kupy

Mnie to zajęło 2h, gdzie dobre 45min męczyłem się z założeniem boczka.

Musisz zaopatrzyć się w imbusy i dobre, twarde torxy dodatkowo klucz 10.

1. standardowo odkręcamy boczek;

2. szyba zamknięta;

3. odkręcasz ten plastikowy szmelc co jest w środku bliżej zamka drzwi,a służy do przytrzymywania szyby żeby się nie telepała gdy jest opuszczona (klucz 10); Uwaga: Najpierw odepnij klamry od kabli do CZ

4. odkręcasz klamkę od czoła (torx) i od środka drzwi (klucz10);

5. musisz jakimś cudem wyszarpać cięgna z zamka, uważając żeby nie połamać plastikowych zatrzasków, mnie się udało malutkimi kombinerkami; Uwaga: klamra cięgna klamki zewnętrznej otwiera się od strony zewnętrznej drzwi.

6. wyciągasz klamkę popychasz ją do przodu następnie do góry i powinna wyjść;

7. odkręcasz zamek od czoła drzwi (torx) zamek powinien wyjść razem z takim aluminiowym(?) ryglem który odkręciłeś w pkt4;

8. odpinasz przewody od CZ i zamek masz już w ręku.

Składasz w odwrotnej kolejności z tym, że ja przy montażu powsadzałem najpierw cięgna w klamkę bo tam do góry to dostęp żaden żeby je pozakładać.

Przy składaniu do kupy pamiętaj o tym żeby najpierw wsadzić zamek, a później dopiero klamkę.

Powodzenia!

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi , trochę mnie to co przeczytałem zniechęciło aby brać się za to to pod blokiem ,więc zrobiłem druciarstwo i oby wytrzymało do stycznia,kiedy to będę miał dostęp do garażu przez kilka dni , wtedy za to się wezmę .

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Jestem świeżo po podobnej robocie, tyle że mi się blokował zamek i w ogóle drzwi otworzyć nie

> mogłem.

> Niekoniecznie ale odkręcenie jej nie jest problemem, a później łatwiej wszystko złożyć do kupy

> Mnie to zajęło 2h, gdzie dobre 45min męczyłem się z założeniem boczka.

> Musisz zaopatrzyć się w imbusy i dobre, twarde torxy dodatkowo klucz 10.

> 1. standardowo odkręcamy boczek;

> 2. szyba zamknięta;

> 3. odkręcasz ten plastikowy szmelc co jest w środku bliżej zamka drzwi,a służy do przytrzymywania

> szyby żeby się nie telepała gdy jest opuszczona (klucz 10); Uwaga: Najpierw odepnij klamry od

> kabli do CZ

> 4. odkręcasz klamkę od czoła (torx) i od środka drzwi (klucz10);

> 5. musisz jakimś cudem wyszarpać cięgna z zamka, uważając żeby nie połamać plastikowych zatrzasków,

> mnie się udało malutkimi kombinerkami; Uwaga: klamra cięgna klamki zewnętrznej otwiera się od

> strony zewnętrznej drzwi.

> 6. wyciągasz klamkę popychasz ją do przodu następnie do góry i powinna wyjść;

> 7. odkręcasz zamek od czoła drzwi (torx) zamek powinien wyjść razem z takim aluminiowym(?) ryglem

> który odkręciłeś w pkt4;

> 8. odpinasz przewody od CZ i zamek masz już w ręku.

> Składasz w odwrotnej kolejności z tym, że ja przy montażu powsadzałem najpierw cięgna w klamkę bo

> tam do góry to dostęp żaden żeby je pozakładać.

> Przy składaniu do kupy pamiętaj o tym żeby najpierw wsadzić zamek, a później dopiero klamkę.

> Powodzenia!

waho Wielkie dzięki 20.GIF twój mini referat bardzo mi pomógł !!!

Zamek wymieniony i jest git yay.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.