Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Siłownik przesłony gorącego powietrza

Featured Replies

Napisano

Chyba jest u mnie strzelony, albo wężyki od podciśnienia padły albo termostat w obudowie filtra. Ciągnie cały czas powietrze z zewnątrz a nie z kolektora wydechowego, czy przy zimnym silniku ma ciągnąć powietrze z kolektora czy z zewnątrz bo w Zembrowiczu wyczytałem "...jeżeli temperatura zasysanego powietrza jest niższa niż 9 stopni, zawór zamyka połączenie z podciśnieniem znajdującym się pod przepustnicą i siłownik przesłony gorącego powietrza zamyka dopływ gorącego powietrza zasysanego z osłony kolektora wydechowego. W temperaturze zasysanego powietrza wyżej niż 9 stopni zawór termostatyczny otwiera połączenie z podciśnieniem w obwodzie i... otwiera dostęp do układu gorącego powietrza."

Czy tak to ma być?? Moim zdaniem jeżeli zasysa powietrze o temperaturze niższej niż 9 stopni ma się przełączyć na kolektor aby ciągło ciepłe, czy nie mam racji?

Jeżeli ktoś to sprawdzał proszę o odpowiedź. Jeszcze jedna sprawa, bo nie wiem czy dobrze na koniec podłączyłem przewody podciśnienia do tego termostatu, ten co idzie z wtrysku ma być u góry czy na dole(brązowa końcówka).

Napisano

Ciepłe powietrze jest tylko podawane w pierwszych minutach pracy silnika/z kolektora/ chodzi olepsze odparowanie mieszanki/powietrze paliwo/Jak silnik jest już ciepły zasysane jest powietrze z zewnątrz.Gdyby było odwrotnie silnik traciłby moc.Ciepłego powietrza m niej wejdzie do cylindrów niż zimnego.Dlatego np.w silnikach z turbiną stosowane są chłodnice powietrza. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Czyli przy dłuższym posoju zwłaszcza teraz przy zimnych dniach zaraz po odpaleniu autka powinno ciągnąć powietrze z kolektora aż do momentu zagrzania się autka, tak czy się mylę? Moim zdaniem Zembowicz coś pokręcił w opisie.

A może mi ktoś sprawdzić jak mają być podłączone te przewody podciśnienia.

Napisano
  • Autor

Panowie nikt nie jest w stanie udzielić konkretnej odpowiedzi w tym temacie? Skoczcie do swoich padak 1,4 i popatrzcie jak macie podłączone te przewody od podciśnienia.

Napisano

> Czyli przy dłuższym posoju zwłaszcza teraz przy zimnych dniach zaraz

> po odpaleniu autka powinno ciągnąć powietrze z kolektora aż do

> momentu zagrzania się autka, tak czy się mylę? Moim zdaniem

> Zembowicz coś pokręcił w opisie.

> A może mi ktoś sprawdzić jak mają być podłączone te przewody

> podciśnienia.

tez jak pare lat temu czytalem zembowicz a to wyczytalem te bzdury hehe

a tak swoj a drogo to gdzie ja przepilem mojego zembowicza bo kiedys chcialem zobaczyc schemat swiatel mijania zeby cos pomoc kocikowiczowi i nie moglem go znalezc fura sie nei psuje to i zembowicz nie potrzebny heheheh

Napisano
  • Autor

Może jak ktoś się już obudzi to pójdzie zobaczyć do swojej padaki jak mają być te wężyki podpęte i zobaczy skąd ciągnie powietrze jak jest zimny silnik, wystarczy tylko rurkę z kolektora ściągnąć i rękę przyłożyć.

Napisano
  • Autor

Chyba nikt mi nie pomoże!!! Sami leniwi forumowicze, może chociaż ktoś zrobi fotkę obudowy filtra powietrza i sam sobie sprawdzę jak mają być podpięte przewody od podciśnienia frown.giffrown.giffrown.gif

Napisano
  • Autor

Może dzisiaj mi to ktoś sprawdzi, SZANOWNI KOLEDZY FORUMOWICZE!!!

Napisano
  • Autor

No dajcie spokój, nikt mi tego nie sprawdzi???????? Czy poprostu nie wiecie może o co mi chodzi, dajcie znać!!!!!!!

Napisano

> No dajcie spokój, nikt mi tego nie sprawdzi???????? Czy poprostu nie

> wiecie może o co mi chodzi, dajcie znać!!!!!!!

I zimno i pada i zimno i pada. Miałem skoczyć i zrobić ci zdjęcie w autku, ale jak wracam z pracy to jest już ciemno, a rano nigdny nie ma czasu.

Nie mam pod ręką skanera więc wrzucam ci kiepską fotkę z komórki z Zębowicza. Jakbyś się nie dopatrzył to od filtra idą dwa przewody podciśnienia. Górny idzie do przepustnicy, a dolny do siłownika przesłony.

post-31724-1435246659249_thumb.jpg

Napisano

No to u mnie jest jeszcze lepiej, bo u mnie jest jeden wezyk wychodzacy z obudowy filtra powietrza, a drugie gniazdo jest puste, nie wiem czy ja to dobrze rozumuje(przypominam ze jestem cienki)czy z obudowy filta powietrza powinny wychodzic dwa wezyki?A moze ktos mi jeden skubnął? mad.gif

Napisano

> No to u mnie jest jeszcze lepiej, bo u mnie jest jeden wezyk

> wychodzacy z obudowy filtra powietrza, a drugie gniazdo jest

> puste, nie wiem czy ja to dobrze rozumuje(przypominam ze jestem

> cienki)czy z obudowy filta powietrza powinny wychodzic dwa

> wezyki?A moze ktos mi jeden skubnął?

Powinny wychodzić dwa wężyki.

Napisano

> Powinny wychodzić dwa wężyki.

No wlasnie powinny i czemu nie ma u mnie?czym moze skutkowac brak jednego z nich?

Napisano

> Chyba nikt mi nie pomoże!!! Sami leniwi forumowicze, może chociaż

> ktoś zrobi fotkę obudowy filtra powietrza i sam sobie sprawdzę

> jak mają być podpięte przewody od podciśnienia

wiesz ja bym ci sprawdzil ale jest jedno ale

mianowicie ja jak je zakladalem po wymianie filtra to wzorujac sie na zembowiczu kompletnie zglupialem wiec mam moze nawet je zle pozakladnae ale jakis negatynych objawow nie widze wiec jezdze tak i sie nie zastanawiam wink.gifogulnie chyba tan termostacik w filtrze powitrza to tak sobie dziala

Napisano
  • Autor

A u mnie wogóle nie działa!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.