Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 700, LPG potrzebuje małej pomocy

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Szwagierka kupiła swojej córce , świeżo upieczonemu kierowcy ,cienkusa do nauki jazdy.

Podstawowymi kryteriami podczas wyboru auta były taniość i lpg. No i udało się takiego kupić z tym , że to lpg było przez poprzedniego właściciela cienkiego odłączone i trochę zdekompletowane.

Po złożeniu tego wszystkiego w całość pozostała kwestia podłączenia przewodu podciśnieniowego z parownika do któregoś króćca gaźnika.

I tu właśnie potrzebuję Waszej pomocy. Gdzie podłączyć się z tym przewodem podciśnieniowym do gaźnika , konkretnie w które miejsce , bo nie wiem i jest problem z działaniem lpg , właściwie to wcale nie działa.

Instalacja najprostsza ze śrubką , gaźnik - nieszczęsny AISAN.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

najlepiej to zrobić to u kogoś kto się na tym zna i ma pojęcie o tym co robi. Skoro instalacja nie była używana przez jakiś czas należało by jej zrobić odpowiedni przegląd. Jeśli uważasz, że nie jest to potrzebne, bo instalacja jest ok.gif to na miejscu nowo upieczonego kierowcy nie wsiadał bym za kółko tego samochodu. Pewnie zapytasz dlaczego, więc wyprzedzę Twoje pytanie i powiem wprost. Instalacja może gdzieś być nie szczelna i będzie gaz się ulatniał. Młoda koleżanka pojedzie z znajomymi, ona albo ktoś zapali sobie papierosa i będzie katastrofa, później płacz i lament

Napisano
  • Autor

Jeśli wiesz gdzie podłączyć ten przewód to powiedz. Jęśli nie , to nie wiem po co w ogóle sie odzywasz. Chociaż miło mi , że jest ktoś kto sie o mnie martwi.

Żeby Cię uspokoić , szczelność instalacji sprawdziłem i jest ok.

W instalacji brakowało membran parownika , nawet gdyby były to i tak trzeba by je było wymienić , i rury doprowadzającej gaz z parownika do miksera.

Napisano

> Jeśli wiesz gdzie podłączyć ten przewód to powiedz. Jęśli nie , to nie wiem po co w ogóle sie

> odzywasz. Chociaż miło mi , że jest ktoś kto sie o mnie martwi.

> Żeby Cię uspokoić , szczelność instalacji sprawdziłem i jest ok.

> W instalacji brakowało membran parownika , nawet gdyby były to i tak trzeba by je było wymienić , i

> rury doprowadzającej gaz z parownika do miksera.

Mógł byś wrzucić fotki przewodów które trzeba podłączyć Kolega posiada AISANA więc możne coś poradzę

Napisano
  • Autor

> Mógł byś wrzucić fotki przewodów które trzeba podłączyć Kolega posiada AISANA więc możne coś

> poradzę

Z fotkami może być problem bo jestem dzis w robocie frown.gif

Chodzi o jeden jedyny , cienki wężyk podciśnieniowy włożony na króciec w parowniku a z drugiej strony wpięty ( najprawdopodobniej) przez trójnik do gaźnika.

Jak sie dobrze przyjrzysz to go na pewno zobaczysz.

Napisano
  • Autor

Problem rozwiązany. Dla potomnych powiem , że można się wpiąć w przewód podciśnieniowy od wspomagania hamulców. Po środku tego jest trójnik , wystarczy kawałek wężyka , drugi trójniczek i gra muzyka. Co ciekawe , znalazłem oryginalny wężyk podciśnieniowy kolektor - parownik i niezwłocznie go podłączyłem. Teraz jest tak jak to sobie wymyślił gazownik.

Reasumując , po wstępnym wyregulowaniu lpg , cienkus śmiga lepiej niż na noPB z czego jest niezwykle zadowolona młoda kierowniczka. Trochę pojeździ i zobaczymy ile pali. W razie cóś to będziemy regulować...

Kierowniczka zabrała jakieś koleżanki , zapaliły po papierochu ( widziałem z okna , powiem matce) i pojechały w siną dal... Wybuchu żadnego nie widziałem , więc pewnie będzie ok.

Dziękuję wszystkim za pomoc a w szczególności koledze Morgan za troskę o mnie i młoda kierowniczkę .

Napisano
  • Autor

> Proponuję odwiedzić ASO. To będzie najlepsze rozwiązanie!

Dziękuję za radę koledze serdecznie bow.gif

Jutro jak tylko wytrzeźwieję , z samego rana , jedziemy !

A co, kto zabroni bogatemu ?

Napisano

a później jest ból, że komuś się krzywda stałą. Jak mnie nie było stać na auto to jeździłem ztm i odkładałem kasę.

Napisano
  • Autor

> a później jest ból, że komuś się krzywda stałą. Jak mnie nie było stać na auto to jeździłem ztm i

> odkładałem kasę.

Ja też odkładam kasę.

Jak se odłożę to se coś kupię. Może rower składaka albo coś ... hmm.gif

Niestety nie każdy mieszka w takim fajnym mieście jak Warszawa , gdzie ZDMem można dojechać na prawie każdą ulicę.

Niektórzy mieszkają poza Warszawą czyli na wsi . Na wsi , gdzie nie dojeżdża ZDM ( z wiadomych powodów) , jest potrzebny inny środek transportu. Np. rower , furmanka , traktor z przyczepą lub cinqucenento z lpg.

My wieśniacy radzimy sobie jak możemy waytogo.gif

Napisano

>

jest potrzebny inny środek transportu. Np. rower , furmanka , traktor z przyczepą

> lub cinqucenento z lpg.

> My wieśniacy radzimy sobie jak możemy

I tak trzymać!!!

Napisano

>

> Reasumując , po wstępnym wyregulowaniu lpg , cienkus śmiga lepiej niż na noPB

to prawda. Mialem swego czasu aisana z LPG i to faktycznie na gazie chodzilo absolutnie bezproblemowo i wszelkie wady aisana znikaly przy gazie. Tak naprawdę aisan przy zasilaniu gazem był jeno rura z przepustnicą. Sekret tkwil w odpowiednim ustawieniu sruby na wężu - zbytnie skręcenie na oszczednosc powodowalyu tyllko problemy i zmulenie. Lekkie odkrecenie - i bylo miodzio. Moze i palił max 8 l gazu ale przynajmniej jechal sprawnie i nadal taniej od beny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.