Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nawiew na przednią szybę

Featured Replies

Napisano

Proszę o odpowiedź , czy przy ustawieniu nawiewu tylko na szybę powinno mocno dmuchać?

Mam u siebie w f-ce tak że przez kratki przednie i boczne na 3,4 biegu dmucha konkretnie, a przy ustawieniu tylko na szybę ledwo czuć że wieje i to przy zamkniętej kratce przedniej.

Znalazłem w necie przypadek że w pokrętle przy ustawianiu na szybę coś szwankowało, u mnie czuć minimalną różnicę, czyli zakładam ze pokrętło działa. Jednak i tak rozkręcę konsolę, zanim to zrobię liczę na jakieś wskazówki, bo jak się okaże że tam jest dobrze a będę miał już wszystko rozkręcone to trzeba kopać dalej, bo zakładam że tak nie ma być.

Generalnie to mimo rożnych ustawień dmuchawy 90% powietrza wali przez przednie kratki.

Napisano

> Proszę o odpowiedź , czy przy ustawieniu nawiewu tylko na szybę powinno mocno dmuchać?

przez któren nawiew - na szybe czy przez kratki?

Napisano

Przede wszystkim sprawdz, czy filt kabinowy jest w dobrym stanie (tzn w miare czysty). Maksymalny nawiew na szybe uzyskuje sie (po przestawieniu pokretla na nawiew na szybe) poprzez przymkniecie wszystkich bocznych nawiewow. Wtedy bedzie dmuchalo mocno. Jesli nie, przyczyna moga byc polamane dzwignie sterujace w panelu, wygiete linki sterowania lub zacinajace sie/ polamane osie klap sterowania nawiewem w obudowie nagrzewnicy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim sprawdz, czy filt kabinowy jest w dobrym stanie (tzn w miare czysty).

Filtr kabinowy dobry. Chodzi tylko o ten słaby nawiew na szybę przednią, zamykanie kratek naprawdę nie wiele daje.

>Maksymalny

> nawiew na szybe uzyskuje sie (po przestawieniu pokretla na nawiew na szybe) poprzez

> przymkniecie wszystkich bocznych nawiewow. Wtedy bedzie dmuchalo mocno. Jesli nie, przyczyna

> moga byc polamane dzwignie sterujace w panelu, wygiete linki sterowania lub zacinajace sie/

> polamane osie klap sterowania nawiewem w obudowie nagrzewnicy.

> Pozdrawiam

Rozumiem że to już dużo kopania?Są jakieś schematy do tego?

Napisano

> Rozumiem że to już dużo kopania?Są jakieś schematy do tego?

Wszystkie ciegna sa w zasadzie na wierzchu po zdemontowaniu panelu srodkowego deski rozdzielczej, co zajmuje ok 15 minut....

Pozdrawiam

Napisano

Ten wynik tosha (15 min) należy przemnożyć przez współczynnik "standardowego astroholika", ponieważ dla magika jest to właśnie 15 minut, a dla niedoświadczonego (rozbierającego coś po raz pierwszy, max. drugi lub trzeci) wynik będzie nieco inny.

P.S.

Tosh wyciągnął kolumnę McPhersona w ciągu minut 3 (słownie trzech). Ja sobie nie wyobrażam żebym osobiście w takim czasie to wykonał grinser006.gif

Wniosek prosty: jeżeli kiedykolwiek wyciągałeś sam kolumnę McPhersona i znasz czas w minutach to podziel go przez owe 3 minuty i otrzymasz współczynnik "standardowego astroholika".

Dzięki temu mnożąc czas podany przez tosha przez owy współczynnik otrzymasz orientacyjny czas demontażu konsoli.

Zastrzegam iż jest to czas orientacyjny gdyż pomijamy wiele czynników takich jak np: liczba opróżnionych puszek przy wykonywaniu czynności przy astrze, spadek energii i wzrost zniechęcenia po którejś już z rzędu kur... wydobywającej się z naszych ust oraz wielu innych.

P.S.2

Uciszyłem dzisiaj pedał (lub gej) sprzęgła grinser006.gif Wystarczyło przepłukać sprężynę preparatem RX1 firmy BioLine (chyba tak się nazywa choć to chyba bez większego znaczenia wink.gif) oraz nasmarować smarem (użyłem LT43 - do łożysk, data spożycia już dawno przeminęła, ale mam prawie pełną puszkę w piwnicy) hehe.gif

Pozdrawiam ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Ten wynik tosha (15 min) należy przemnożyć przez współczynnik "standardowego astroholika", ponieważ

> dla magika jest to właśnie 15 minut, a dla niedoświadczonego (rozbierającego coś po raz

> pierwszy, max. drugi lub trzeci) wynik będzie nieco inny.

Mi to zajęło 20minut, zdjęcie tego, bo złożenie jakies 2godz grinser006.gif

Śrubki mi pouciekały, jedna po kierownice, druga za radio w te kable. Męczylem się żeby je wyciągnąć, ale nic z tego...Nauczka na przyszłość-zaopatrzyć w wkrętak o magnetycznych właściwościach.

Usterka polegała na tym że ten czarny trzpień, wokół którego jest owinięta linka wyskoczył z tej prowadnicy z rowkiem. Wciśnąłem tam plastik, żeby już nie mogło wyskoczyć i wreszcie dmucha mi na szybe i nogi!

Napisano

> Usterka polegała na tym że ten czarny trzpień, wokół którego jest owinięta linka wyskoczył z tej

> prowadnicy z rowkiem. Wciśnąłem tam plastik, żeby już nie mogło wyskoczyć i wreszcie dmucha mi

> na szybe i nogi!

Tydzien temu wymienialem w AF kumpla podswietlenie konsoli srodkowej po lifcie (wymaga demontazu, przed liftem obejdzie sie bez tej operacji), przy okazji naprawilem nawiew, jak wyzej opisales-demontaz i montaz zajal 25 minut... zlosnik.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.