Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

clio 1.4 16V przy zakupie

Featured Replies

Napisano
witam. przymierzam sie do zakupu ww autka (do12kzł) . na co zwracac uwage przy szukaniu ? są jakies typowe bolaczki tego modelu i silnika? sprzedałęm seicento i szukam czegos odrobine wiekszego. za wszelkie info dzieki wink.gif
Napisano

Główna bolączka tej jednostki to cewki zapłonowe. Jeżeli będą Sagem to prędzej czy później zaczną padać. Silnik jako tako jest bardzo dobrą jednostką, trzeba w nim dbać o rozrząd bo jest kolizyjny.

Napisano
  • Autor

> Główna bolączka tej jednostki to cewki zapłonowe. Jeżeli będą Sagem to prędzej czy później zaczną

> padać. Silnik jako tako jest bardzo dobrą jednostką, trzeba w nim dbać o rozrząd bo jest

> kolizyjny.

a jaka jest cena takich cewek i ile mozna sie spodziewac za wymiane rozrzadu?

Napisano

Cewki pewne i nowe czyli Denso albo Beru koszt około 120 zl

Jak mi padła cewka Sagem to kupiłem używane cewki 2xBeru i 2x Denso za całość zapłaciłem około 170 zł i auto śmiga do tej pory. Wymiana rozrządu różnie zależnie od okolicy ja 3 lata temu płaciłem około 200 zł za robociznę i około 400 zł za części.

Napisano

rozrzad to 400 zl za orginalny zestaw pasek+rolki do tego pompa 120-130zl, cewki aktulanie polecane to beru i bremi w cenie 110-130 za sztuke:-)

Napisano

> Główna bolączka tej jednostki to cewki zapłonowe. Jeżeli będą Sagem to prędzej czy później zaczną

> padać. Silnik jako tako jest bardzo dobrą jednostką, trzeba w nim dbać o rozrząd bo jest

> kolizyjny.

To ja mam szczęście.Moja Megi z nalotem 100 000 miała wymienianą tylko jedną cewkę.W tej chwili mam jedną Beru i trzy Sagem. zlosnik.gif

Napisano

> a jaka jest cena takich cewek i ile mozna sie spodziewac za wymiane rozrzadu?

komplet z kołami zębatymi rozrządu na oryginałach 1100 zł

Napisano

> To ja mam szczęście.Moja Megi z nalotem 100 000 miała wymienianą tylko jedną cewkę.W tej chwili mam

> jedną Beru i trzy Sagem.

To jezdzisz na bombie zlosnik.gif Sagema to jak mam w zapasie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.