Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ładowanie na zimnym

Featured Replies

Napisano

Ostatnio zauważyłem ze czasami na zimnym mam ładowanie 15V i przy tym żarzy się kontrolka ładowania. Jak się trochę zagrzeje to kontrolka gaśnie.

Regulator pół roku ma, szczotki równo się zużywają. Co to może być?

Napisano
  • Autor

Zauważyłem dziś że ładowanie w pewnym momencie podeszło nawet na 16V, po spadku obrotów zeszło na 13,5 i kontrolka przestała się żarzyć. Czyżby znowu regulator czy diody altka?

Napisano

> Zauważyłem dziś że ładowanie w pewnym momencie podeszło nawet na 16V, po spadku obrotów zeszło na

> 13,5 i kontrolka przestała się żarzyć. Czyżby znowu regulator czy diody altka?

a jak przegazujesz go to czy napięcie się stabilizuje czy dalej jest takie wysokie?

Napisano

Pewnie regulator będzie. Tylko oryginał kup bo znajomy ostatnio usmażył aku bo też miał 16V na jakimś bądziewiu chińskim.

Napisano
  • Autor

> a jak przegazujesz go to czy napięcie się stabilizuje czy dalej jest takie wysokie?

Bez zmian, tylko ze jak stanę np na światłach albo wrzucę na luz to spada i kontrolka gaśnie, ale też nie zawsze. A tak podczas jazdy mam 14,3 najczęściej przy światłach, nawiewie włączonych. A czasami jest OK, i wcale się nie żarzy, Regulator to juz 3 mam i po pół roku znowu padł? Tym razem jakiś niemiecki miałem. kupić magnetti i sprawdzić?

Bo czytałem ze podobne objawy też dają diody w altku. Czasami jest tak ze po przygazowaniu gaśnie kontrolka a czasami tak ze się żarzy i za duże ładowanie. Ale u mnie nie ma na to reguły. Zdarza sie to sporadycznie ale mnie wpienia zlosnik.gif

Napisano

> Bez zmian, tylko ze jak stanę np na światłach albo wrzucę na luz to spada i kontrolka gaśnie, ale

> też nie zawsze. A tak podczas jazdy mam 14,3 najczęściej przy światłach, nawiewie włączonych.

> A czasami jest OK, i wcale się nie żarzy, Regulator to juz 3 mam i po pół roku znowu padł? Tym

> razem jakiś niemiecki miałem. kupić magnetti i sprawdzić?

> Bo czytałem ze podobne objawy też dają diody w altku. Czasami jest tak ze po przygazowaniu gaśnie

> kontrolka a czasami tak ze się żarzy i za duże ładowanie. Ale u mnie nie ma na to reguły.

> Zdarza sie to sporadycznie ale mnie wpienia

kupuj magnetti - ja bym najpierw próbował z regulatorem

IMHO jesli regulator sprawny to nie powinien podać większego napięcia niż 14,5 - 14,6

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.