Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno gaśnie

Featured Replies

Napisano

Brat ma uniaczka 1,0 Fire z 2001r z LPG.Od kilku dni gdy podczas jazdy wrzuca na luz autko gaśnie.Nie ma znaczenia czy chodzi na gazie czy benzynie.Nie ma problemów z odpalaniem,wolne obroty też są.Może ktoś z użytkowników wie w czym problem.Zastanawiałem się nad wymianą świec ale nie wiem czy to pomoże.Dzięki za odpowiedzi

Napisano

Wolne obroty są a gaśnie spineyes.gif?

Na zimno i ciepło bez różnicy?

Sprawdź krokowy czy działa...

Napisano

> Brat ma uniaczka 1,0 Fire z 2001r z LPG.Od kilku dni gdy podczas jazdy wrzuca na luz autko

> gaśnie.Nie ma znaczenia czy chodzi na gazie czy benzynie.Nie ma problemów z odpalaniem,wolne

> obroty też są.Może ktoś z użytkowników wie w czym problem.Zastanawiałem się nad wymianą świec

> ale nie wiem czy to pomoże.Dzięki za odpowiedzi

Przeszukaj forum. Jest na nim dużo wątków odnośnie gaśnięcia auta.

W mojej historii dwóch uniaków jeden gasł przez moduł a drugi przez cewkę

Napisano
  • Autor

> Wolne obroty są a gaśnie ?

> Na zimno i ciepło bez różnicy?

> Sprawdź krokowy czy działa...

Wolne obroty są.Gaśnie jak podczas jazdy wrzuci na luz albo dłużej przytrzyma wciśnięte sprzęgło.Ale można go odpalic i chodzi normalnie. niewiem.gifNie ma znaczenia czy ciepły czy zimny.Co do krokowego to skoro wolne obroty są to jest chyba wporządku,tak mi się wydaje.Szukałem na forum ale nic ciekawego nie znalazłem.

Napisano

> Wolne obroty są.Gaśnie jak podczas jazdy wrzuci na luz albo dłużej przytrzyma wciśnięte

> sprzęgło.Ale można go odpalic i chodzi normalnie. Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny.Co do

> krokowego to skoro wolne obroty są to jest chyba wporządku,tak mi się wydaje.Szukałem na forum

> ale nic ciekawego nie znalazłem.

A oryginalny dolot jest? Bo przy LPG często gazownicy demontują, żeby nie gasł na luzie przy większych prędkościach... wygląda to na zubożenie mieszanki, ale na benz. raczej nie powinno występować...

Napisano
  • Autor

> A oryginalny dolot jest?

Nie mam pojęcia.Autko brat kupił już z LPG.Przez dwa lata użytkowania wszystko było ok.Dopiero od kilku dni jest ten problem z gaśnięciem autka.Dodam tylko ze jesli hamuje biegami i autko powoli schodzi z obrotów to nie zgaśnie,Ale gdy np podczas jazdy mamy 3000/obr i wciśniemy sprzęgło pozwalając na szybkie zejście z obrotów to zawsze zgaśnie frown.gif.

Napisano

Mam identycznie.Aż miałem o tym na forum napisać.Wymieniłem cały wydech-chodził ślicznie.Jadę wczoraj na mieście i coś zaczyna przerywać-myśle sobie za mało lpg w zbiorniku.Zatankowałem i dalej mam tak samo.Problemem jest redukcja biegów przy podjeździe pod górkę-zgasł mi wczoraj.

Tylko,że ja mam jeszcze tak,że jak dodam gazu to silnik załapie i jedzie dalej.

Pytanie do ekspertów-czy winny może być temu akumulator-po załączeniu silnika wieczorem zauważyłem,że po dodaniu gazu podświetlenie deski rozdzielczej zaczyna mocniej świecić.A powinno być chyba niezależne od dodawanego gazu?!

I jeszcze jedno pytanie-ładowałem aku,ktróry był lekko rozładowany przez jakieś 8h.Ile tak mniej więcej powinno się go ładować-dodam,że aku ładowałem koło 3 listopada. wink.gif

Napisano

> Wolne obroty są.Gaśnie jak podczas jazdy wrzuci na luz albo dłużej przytrzyma wciśnięte

> sprzęgło.Ale można go odpalic i chodzi normalnie. Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny.Co do

> krokowego to skoro wolne obroty są to jest chyba wporządku,tak mi się wydaje.Szukałem na forum

> ale nic ciekawego nie znalazłem.

Mam bardzo, bardzo podobny problem. Mam 1.0 z gaźnikiem. Mechanik sprawdził mi już gaźnik i cewkę i są ok. Podejrzenie pada na moduł elektroniczny na aparacie zapłonowym i jestem zmuszony kupić cały aparat gdyż odpowiedniego do pożyczenia nie znalazłem w całej okolicy. Jak masz aparat zapłonowy z aparatem podciśnieniowym i modułem, to może tam poszukaj przyczyny, bo objawy są takie jak u mnie. Gaśnie na wolnych obrotach, nawet np. na środku skrzyżowania podczas redukcji biegu by skręcić. Albo po zatrzymaniu na czerwonym świetle.

Napisano
  • Autor

> Jak masz aparat zapłonowy z aparatem podciśnieniowym i modułem

Niestety u mnie nie ma aparatu.Musze podjechać do mechaniora,może podłączenie pod kompa coś pokaże oslabiony.gif

Napisano

> Nie mam pojęcia.Autko brat kupił już z LPG.Przez dwa lata użytkowania wszystko było ok.Dopiero od

> kilku dni jest ten problem z gaśnięciem autka.Dodam tylko ze jesli hamuje biegami i autko

> powoli schodzi z obrotów to nie zgaśnie,Ale gdy np podczas jazdy mamy 3000/obr i wciśniemy

> sprzęgło pozwalając na szybkie zejście z obrotów to zawsze zgaśnie .

ja miałem taki efekt jak mi wydmuchało upg

Napisano

> ja miałem taki efekt jak mi wydmuchało upg

Ale może to być wina słabego akumulatora?!I czy deska nie powinna być cały czas równo podświetlona?! frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.