Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknąca ciągle uszczelka pokrywki po wymianie

Featured Replies

Napisano

Witam wymieniłem uszczelkę pokrywki, po tygodniu znów ciekla założyłem nową i znów cieknie od strony kolektora wydechowego na całej długości.

Od razu po kolejnej wymianie wcześniej składałem na silikonie też ciekło.

Teraz nie dałem silikunu znów cieknie, obojętne czy śruby dokęci sie mocno czy lekko ciągle puszcza od strony kolektora wyd.

Co z tym dalej robić? to już 2 uszczelka w tym mc.

Dodam że uszczelka to jakiś włoski zamiennik. Niczym nie odbiegała od orginału.

Napisano
  • Autor

Do tego odtłuściłem nawaliłem silikonu ciekła nie dąłem cieknie może orginał założyć?. Wszytko jest dobrze założone nie ma mowy żeby się podwinęła.

Napisano

Nie wiem ja w poniedziałek oddaje do ASO zobaczymy jak im wyjdzie smile.gif

Napisano
  • Autor

Albo jest pokrywa krzywa bo cieknie mi tylko z przodu.

Napisano

> Albo jest pokrywa krzywa bo cieknie mi tylko z przodu.

No to u mnie też by musiała być ???? Bo cieknie w jednym miejscu...

Ale nie powiem Ci nic bo też miałem normalnie zakładane i cieknie założe w aso powiedzieli mi 30 zł + uszczelka to zobaczymy jak w Fiacie zrobią

Napisano
  • Autor

No mi w aso za uszczele chcą 30zł orginał, a co do cieknięcia to jest nie możliwe żeby 3 uszczelki w mc sie rozszczelniły w tym samym miejscu, wg mnie jedynym wyjsciem jest spiłowanie łapek o 1mm.

Napisano

nie jestem CI w stanie nic powiedzieć moja uszczelka zaczeła przeciekać po 2 tyg ale ja śmigam cały czas

Napisano
  • Autor

Daj znac gdy zrobią Ci to w aso bo moze mamy ten sam kłopot.

Napisano

> Daj znac gdy zrobią Ci to w aso bo moze mamy ten sam kłopot.

Nie ma sprawy trzymaj się i szerokiej drogi 893goodvibes.gif

Napisano

Sproboj tak:zdejmij uszczelke calkowicie oczysc pokrywe i blok,tylko syfu nie nawal do zaworow,przetrzyj benzyna,naluz silikon(do 300 C,nie zwykly)na blok,tak jak z tubki sie wycisnie odczekaj 5min.doluz pokrywe,skrec z czucirm i uszczelka nie potrzebna:)Silikon,koszt ok.15zl.czas robocizny ok.20-30 min.

Napisano
  • Autor
grinser006.gif moze i dobry pomysl ale nie widzialem jeszcze by ktos uszczelke silikonem zastepowal. tym bardziej ze uszczela ma 4mm a nie 0,4 mm.
Napisano

zgadza sie kolego,ja to testowalem na misce olejowej,pokrywie zaworow ford fiesta i orion i dawalo rade bez problemu.Daj znac jakie efekty koncowe:)

> moze i dobry pomysl ale nie widzialem jeszcze by ktos uszczelke silikonem zastepowal. tym

> bardziej ze uszczela ma 4mm a nie 0,4 mm.

Napisano
  • Autor

Dziś kupiłem orginalną w aso całę 30 zł ale od razu widać że guma orginalna jest bardziej elastyczna i ma mniejsze zgrubienie górne które wchodzą w pokrywe te kwadraciki od zamienników.

stawiam że puszczało to przez gównianą kopię zamiennika tzn te kwadraciki były za szerokie i żle dopasowała się uszczela do pokrywy.

Gdy założe nową dam znać.

Napisano
  • Autor

Porki89 jak tam wizyta w aso? co z uszczelką

Napisano

> Porki89 jak tam wizyta w aso? co z uszczelką

Witam Cię nie zdążyłem w sobote uniaczek padł a dokładnie uszczelka pod głowicą. Uszczelka pod deklem została włożona ponownie tzn. nowa na sylikon 300 stopni narazie jest dobrze ale troche pojeżdże to Ci powiem jakie są efekty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.