Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co sądzicie na temat motocykla BMW F800s?

Featured Replies

Napisano

Miał ktoś z nim do czynienia? Jak z awaryjnościa? Serwisem? Czy warto tym modelem się interesować, do jazdy na codzień i w trasy.

Napisano

Miałem okazję się nim przejechać parędziesiąt kilometrów.

Więcej przejechałem F800R i F800GS, które mają ten sam silnik.

F800S jest całkiem przyjemnym motocyklem na miasto i trasy przy założeniu, że prędkość nie jest wysoka.

Silnik przyjemnie pracuje w środkowym zakresie obrotów za sprawą płaskiego przebiegu momentu obrotowego. Przy spokojnej jeździe pali na prawdę mało.

Przedniemu zawieszeniu brakuje niestety regulacji, ale przy spokojnej jeździe nie jest to problemem, jeśli zaczynasz od motocykla wymagać więcej, to można to poprawić.

Fajny jest bezobsługowy napęd paskiem zębatym.

Hamulce są bardzo dobre.

Denerwował mnie trochę system włączania kierunkowskazów (przyciski po obu stronach kierownicy).

Niestety, nie mam wiedzy o awaryjności czy kosztach serwisu, ale nie słyszałem o problemach z motocyklami tej serii. Ogólnie moim zdaniem sprzęt warty zainteresowania, trochę niedoceniany w Polsce.

Lekki, ekonomiczny, przyjemny w prowadzeniu, ale trzeba się nim przejechać, aby stwierdzić czy charakterystyka silnika odpowiada.

Napisano
  • Autor

> Miałem okazję się nim przejechać parędziesiąt kilometrów.

> Więcej przejechałem F800R i F800GS, które mają ten sam silnik.

> F800S jest całkiem przyjemnym motocyklem na miasto i trasy przy założeniu, że prędkość nie jest

> wysoka.

> Silnik przyjemnie pracuje w środkowym zakresie obrotów za sprawą płaskiego przebiegu momentu

> obrotowego. Przy spokojnej jeździe pali na prawdę mało.

> Przedniemu zawieszeniu brakuje niestety regulacji, ale przy spokojnej jeździe nie jest to

> problemem, jeśli zaczynasz od motocykla wymagać więcej, to można to poprawić.

> Fajny jest bezobsługowy napęd paskiem zębatym.

> Hamulce są bardzo dobre.

> Denerwował mnie trochę system włączania kierunkowskazów (przyciski po obu stronach kierownicy).

> Niestety, nie mam wiedzy o awaryjności czy kosztach serwisu, ale nie słyszałem o problemach z

> motocyklami tej serii. Ogólnie moim zdaniem sprzęt warty zainteresowania, trochę niedoceniany

> w Polsce.

> Lekki, ekonomiczny, przyjemny w prowadzeniu, ale trzeba się nim przejechać, aby stwierdzić czy

> charakterystyka silnika odpowiada.

Dzieki za opinie, może ktoś jeszcze się wypowie kto użytkował.

A powiedz jeśli chodzi o te predkości to ciezko jest nim trzymać stała predkośc przelotową na trasie? Czy mówisz o jakiś predkościach wielkich?

Napisano

Przede wszystkim to kwestia tego, czy praca 2 cylindrowca przypadnie Ci do gustu ? 4 gary sa napewno przyjemniejsze.

Wszystko kwestia osobistych preferencji.

Co do samego motocykla to rowniez nie slyszalem, aby byly z nim jakies wieksze problemy. Pasek napedu z tego co slyszalem wymienia sie po 50 000 km ( glowy za to jadnak nie dam ). Pytasz o predkosci przelotowe, jakie masz na mysli ? Poszczegolne typy modelu 800 rozwijaja miedzy 205 - 222 km/h, jazda wiec na 2/3 max obrotow nie bedzie stanowila problemu oytanie tylko o ile przekraczala bedzie predkosc dozwolona przez prawodawce biglaugh.gif

P.S. Co do oburacznego wlaczania kierunkowskazow to niema nic bardziej genijalnego jak wlasnie ten system. Sam mam takowy, gdy przesiadam sie na drogi motocykla zawsze stwierdzam, ze klasyczny jest pomylka i mniej komfortowy - Do tego szybko sie czlowiek przyzwyczaja.

wink.gif

Napisano

> Dzieki za opinie, może ktoś jeszcze się wypowie kto użytkował.

> A powiedz jeśli chodzi o te predkości to ciezko jest nim trzymać stała predkośc przelotową na

> trasie? Czy mówisz o jakiś predkościach wielkich?

Czy wielkie czy nie to indywidualna kwestia smile.gif

Prędkości rzędu 1,6 - 1,8 trochę męczyły na nim (w porównaniu do mojej VFR800, oczywiście nie na drodze publicznej ;-)

Tak ogólnie, wygodny i przyjemny w prowadzeniu motocykl.

Przeszkadzała mi tylko jeszcze jedna sprawa - dziwnie zamontowana dźwignia zmiany biegów. Ale to zależy od tego jak trzymasz stopu na moto.

Sam silnik bardzo fajny jest w F800R (ma trochę inną charakterystykę niż w F800S) - bardzo przyjemnie się jeździło po mieście, bez potrzeby kręcenia na wysokie obroty. Kiedy nim jeździłem, za każdym razem jak miałem go odpalić, cieszyłem się jak dziecko.

Generalnie trzeba usiąść na motocyklu i się przejechać.

Napisano
  • Autor

Podpowiedzcie co mogło by być alterantywa dla tego moto? Chodzi mi o moto wygodny w użytkowaniu miasto-trasa, jakiś wypad dłuższy zagraniczny.

Napisano

> Podpowiedzcie co mogło by być alterantywa dla tego moto? Chodzi mi o moto wygodny w użytkowaniu

> miasto-trasa, jakiś wypad dłuższy zagraniczny.

http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/Kawasaki%20Versys%2008.jpg

Osobiscie celowal bym w Honde CBF 600 ABS lub Yamaha XJ 6 Diversion ABS.

wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.