Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

parownik przyczyna wody w gaźniku?

Featured Replies

Napisano

Z pytaniem przychodzę czy parownik moze byc wlasnie przyczyna tego, ze jest woda w gazniku (weber cc700) i tego ze nie odpala za dobrze jak postoi?woda znajduje sie w gazniku, mieszalniku i calym tym przewodzie LPG ktory idzie do gaźnika. Czy to mozliwe ze membrana puscila i wode podaje razem z gazem? Wpomne ze po odlaczeniu gazu na samej beznynie jak pare dni byl to odpalał jak złoto, poniewaz ta woda wyparowala, gaznik suchy . hmm.gif czy wymiana parownika pomoze ? panic.gif

Napisano

a masz doprowadzone cieple powietrze? ten gaznik potrafi caly zarosnac lodem--tak ze az braknie mu powietrza i zgasnie--odpali dopiero jak lod sie roztopi

Napisano

> Z pytaniem przychodzę czy parownik moze byc wlasnie przyczyna tego, ze jest woda w gazniku (weber

> cc700) i tego ze nie odpala za dobrze jak postoi?woda znajduje sie w gazniku, mieszalniku i

> calym tym przewodzie LPG ktory idzie do gaźnika. Czy to mozliwe ze membrana puscila i wode

> podaje razem z gazem? Wpomne ze po odlaczeniu gazu na samej beznynie jak pare dni byl to

> odpalał jak złoto, poniewaz ta woda wyparowala, gaznik suchy . czy wymiana parownika pomoze

> ?

wymień parownik , napewno pomoże biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> a masz doprowadzone cieple powietrze? ten gaznik potrafi caly zarosnac lodem--tak ze az braknie mu

> powietrza i zgasnie--odpali dopiero jak lod sie roztopi

w lato tez tak jest wiec tu zarosniecie lodem nie ma nic do rzeczy ... nawet teraz jezdze na benzynie na krotkie odcinki to pali jak złoto wiec chyba parownik wymienie :/

Napisano

Czy to jest woda czy to jest płyn chłodniczy?

Napisano

Wymiana reduktora nic nie da.

Skraplająca się woda w cc700 to norma, szczególnie przy pokonywaniu krótkich odcinków. W czasie stygnięcia silnika wilgoć skrapla się w skrzyni korbowej a potem w czasie nagrzewania przez wąż odpowietrzający (odmę) dostaje się do układu dolotowego. Zresztą pod korkiem wlewu oleju też masz coś co przypomina serek homogenizowany.

Wyjścia są trzy :

-jeździć długie trasy,

-nie przejmować się wodą przynajmniej do czasu zamarznięcia gaźnika

-dołożyć separator.

Przetestowane na kilku cc z gazem i bez.

Napisano

> wąż odpowietrzający (odmę) dostaje się do układu dolotowego.

ok.gif dobrze gada, dać mu piwo.gifsmile.gif

Sam na zimę w agencie zakładałem wąż na wyjście odmy i dawałem w dół, poza silnik. Wąż od dolotu zaślepiałem korkiem od wina. Sprawdzone, przetestowane 3 zimy.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> dobrze gada, dać mu

> Sam na zimę w agencie zakładałem wąż na wyjście odmy i dawałem w dół, poza silnik. Wąż od dolotu

> zaślepiałem korkiem od wina. Sprawdzone, przetestowane 3 zimy.

> Pozdro

blagam o dokładny opis tego bo normalnie szalg mnie trafi jak mam wypitolic 300 zl na parownik ktory nic nie da to chociaz cokolwiek zrobie ...

Napisano

Gdy parownik jest niewystarczająco ciepły to wylatuje z niego zimny gaz.Zimny gaz po spotkaniu z gazami z odmy powoduje wykraplanie się dużo wody i oleju też.Często z tego powstaje na ściankach gumowych wężyków coś podobnego do smaru.

Napisano
  • Autor

> Gdy parownik jest niewystarczająco ciepły to wylatuje z niego zimny gaz.Zimny gaz po spotkaniu z

> gazami z odmy powoduje wykraplanie się dużo wody i oleju też.Często z tego powstaje na

> ściankach gumowych wężyków coś podobnego do smaru

ok smar mam we wlewie oleju taki mega... no i wode w gazniku to mowicie ze to nie ejst wina tego ze parownik moze ma membrany jakies spitolone i wode puszcza? czyli za mało go na benzynie trzymam zanim na gaz przelacze i sie ten parownik nie nagrzewa dobrze? bo w lato tez sie tak dzieje

Napisano

> parownik moze ma membrany jakies spitolone i wode puszcza?

Jak jeżdzisz na wodzie a nie na płynie chłodzącym to jest to możliwe. Ale jak jeździsz na płynie chłodzącym (petrygo, borygo, etc.) to skąd parownik ma puszczać wodę ??

Pozdo

Napisano
  • Autor

> Jak jeżdzisz na wodzie a nie na płynie chłodzącym to jest to możliwe. Ale jak jeździsz na płynie

> chłodzącym (petrygo, borygo, etc.) to skąd parownik ma puszczać wodę ??

> Pozdo

nie wiem mechanior mowi ze to niby z parownika dziad a jezdze na plynie icon_eek.gif

Napisano

> bo w lato tez sie tak

> dzieje

Czasami węże doprowadzające płyn do parownika są tak podłączone,że płyn borygo nie chce szybko płynąć przez parownik.Parownik będzie wtedy zimny,latem też.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.